题目内容

【题目】 After sitting in a wheelchair for tens of years, Stephen William Hawking, one of the greatest scientists in this age, died in March 2018. Hundreds of thousands of people showed their love and admiration (敬佩) for Hawk.

Although he made a great contribution (贡献) to science, he was not special at all when he was young. From the school report in Hawking’s childhood, he made no difference with common children, or even worse. Once, his mom asked him, “Darling, are you really weak at study?” He felt embarrassed and answered, “Em... the others are the same.”

He was not born in a rich family which could offer him expensive car or large house, however, his parents insisted (坚持) that children needed to read more books. It made Hawking a thoughtful and knowledgeable person.

After he got sick seriously, people thought he might die at any time. Unexpectedly, he lived another 50 years and continued his world-shaking discoveries. At the same time, Hawking lived a colorful life. He liked to hang out, such as celebrating his birthday in a hot air balloon, diving (潜水) to enjoy views in the deep sea, and so on. He never got tired of playing roles in movies and series and traveled around the world to give talks. He even signed up an account (账户) on Weibo in China and talked with youths.

Hawking’s three children see their father as this: He is as curious (好奇的) as children who have interest in the outside world. He encourages questions from his children, even the ones that sound very stupid. He is aggressive (进取的). He never stops searching for subjects he likes and makes a great effort for them. He is fun. From his mouth; difficult astrophysics (天体物理学) turns fresh and alive. That is a real Hawking.

1What is Hawking like in his children’s eye?

A.Common, sick and loving.B.Curious, aggressive and fun.

C.Fresh, fun and alive.D.Rich, curious and knowledgeable.

2If we put the passage into three parts, which of the following is the best?

(=Para.1 =Para.2 =Para.3 =Para.4 =Para.5)

A.; ②③④; B.①②; ; ④⑤C.①②; ③④; D.; ②③; ④⑤

3From the passage, we can infer (推断) that ________.

A.Hawking was common at his young ageB.Hawking had a strong mind in a strong body

C.Hawking made a great contribution to scienceD.Hawking’s parents were wise and of great vision

4The best title of this passage is ________

A.The Colorful life of HawkingB.Hawking’s World-shaking Discoveries

C.What does Hawking have except super brain?D.What is Hawking like in the eyes of the world?

【答案】

1B

2A

3D

4C

【解析】

短文大意:本文是记叙文,讲述了著名科学家霍金普通的童年和患病后丰富多彩的生活。

1题意:霍金在孩子们眼中是什么样子?考查细节理解。根据Hawking’s three children see their father as this: He is as curious (好奇的) as childrenHe is aggressive (进取的)He is fun.可知三个孩子认为父亲好奇、好斗也很有趣,故选B

2题意:如果我们把这篇文章分成三个部分,下面哪个是最好的?考查结构理解。根据短文内容可知是“总分总”结构,第一段总说科学家霍金在轮椅上奋斗了几十年,第二、三、四段具体介绍霍金普通的童年和患病后丰富多彩的生活,最后以孩子对父亲的印象总结霍金的特点。故选A

3题意:通过这篇文章,我们可以推断出________。考查推理判断。A. 霍金年轻时很普通。B. 霍金头脑坚强,身体强壮。C. 霍金对科学做出了巨大贡献。D. 霍金的父母很聪明,有远见卓识。根据From the school report in Hawkings childhood, he made no difference with common children, or even worse. 他与普通孩子没有区别,甚至更糟,可知AB说法错误。根据短文内容,本文介绍的是与疾病抗争的霍金,并没有介绍他的科学成就,C项说法错误。根据however, his parents insisted (坚持) that children needed to read more books. It made Hawking a thoughtful and knowledgeable person.他的父母坚持认为孩子需要读更多的书,这使霍金成为一个深思熟虑和知识渊博的人,可知霍金的父母很有远见卓识,Hawking’s parents were wise and of great vision符合题意,故选D

4题意:这篇文章最好的标题是________。考查标题归纳。A. 霍金丰富多彩的生活。B .霍金震撼世界的发现。C. 除了超级大脑,霍金还拥有什么?D. 在世界的眼中,霍金是什么样的?根据短文内容,本文介绍了作为科学巨匠之外的霍金,没有介绍他的科学成就,第四段介绍他丰富多彩的生活,最后一段介绍孩子们眼中的霍金,可知ABD三项说法错误或片面,What does Hawking have except super brain? 符合文意,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When you have a different opinion from your friend, what should you do? I think the best way is to talk to your friend and tell him or her how you're feeling. It's always important to tell your friend your feelings.

Of course, sometimes friends_do drift_apart. As we grow older, we have different interests and sometimes this means that a friendship may not be as close as it was. This also means that you may find a different group of friends to spend time with.

Then what should you do to keep a friendship? One helpful thing is to be sure you let others know you like them. Smile to them, talk to them and show your interest to what they say and do. People usually like to make friends with those who appreciate them.

It's also important to remember that you should always be yourself. When you try to keep the friendship,you might begin to do things or act in some ways that aren't normally part of your personality. If your friend is unfriendly to you, that doesn't mean you should become unkind to other people. If keeping a friendship means you have to become someone who you aren't, that friendship isn't worth keeping.

1If the writer has a different opinion from his friend, he will possibly________

A.change his opinion

B.make some new friends

C.tell him or her his feelings

D.have a fight with him or her

2The underlined part “friends do drift apart” in the second paragraph means “________”

A.friends help each other

B.friends argue with each other

C.friends make you angry or sad

D.the relationship between friends gradually ends

3According to the passage, people usually love to make friends with the person who________

A.is helpful to them

B.spends time with them

C.appreciates them

D.lives a happy life

4What should we do when we try to keep friends?

A.Keep our own personality.

B.Do things just like our friends do.

C.Try to do everything that our friends like.

D.Remember friendship is the most important.

5What is the writer's opinion according to the passage?

A.A good friendship never changes.

B.True friends shouldn't bring sadness to each other.

C.We shouldn't do the same when our friends hurt us.

D.We should keep it a secret when being hurt by friends.

【题目】 When we meet someone for the first time, we often would like to talk about ourselves. We just want to show the best to others. But why not listenSometimes, listening is better than talking. Then how to be a good listenerHere are a few suggestions

Look at the speaker. It shows you are listening carefully. It's also a good way to “talk” to your friend with your eyes.

Don't cut in. Give your friend enough time to say what she or he thinks. Don't stop your friend's words. Even if you want to say something, you should wait till your friend finishes.

Try to understand. When you are listening, try to catch his or her feelings and ideas. It helps you know your friend better. And your friend will feel better about you. He or she may think you are the right person to talk with.

Show your ideas at the right time. “It's interesting.” “What happened next”…These are useful when you are listening. And you can give advice when your friend asks for it.

It's never too late to become a good listener. It can change your life and the lives of the people in your life.

1, 2题完成句子;3题简略回答问题;4题归纳并写出全文的主题句;5题将文中画线句子译成汉语。

1When we meet someone for the first time, we often would like to_____________.

2Though you want to say something, you should not__________ at once.

3What can help us know our friend better?

_________________________________________________________

4__________________________________________________

5__________________________________________________

【题目】Denny Crook was a famous photographer(摄影师). He traveled all over the world, taking pictures for magazines and newspapers, and won many prizes.

“I’ll do anything to get a good photo,” he often said. “I’ll go anywhere at any time, even if it is

____

And he told the____He had photos of earthquakes, forest fires, floods and even wars. If something interesting happened, Denny went to photo it.

He was a married man and his wife often asked him to take her with him, but he always____“I’ll travel for my work, not for____,” he told her. “You won’t enjoy yourself, and I won’t have____to look after you. Sometimes there’s not even anywhere to____,and I have to sleep outside. I often don’t have a good____or a bath for days. You won’t like it.”

“Denny, I’m not a child,” his wife didn’t_____“I can look after myself. Please take me with you the next time you go overseas.”

Denny did not say anything, but he____about it, and when he was asked to go to Africa he said to his wife,” You can come to Africa with me if you want to. I’ve got to take photos of wild____there. It should be interesting and not too uncomfortable.”

His wife was very____,and at first she had a very enjoyable time.

Then Denny went off to____some lions to photo. His wife went with him, but before long they became separated(分开).She walked down one path while he walked down the other.

Suddenly, Denny heard her_____He ran back and saw her running toward him. A huge lion was chasing her.

Quickly Denny took his camera out of its case and____it at his wife and the lion.

Then he shouted, “____,woman !I can’t get you both in the picture!”

1A.dangerousB.naturalC.convenientD.impossible

2A.lieB.reasonC.newsD.truth

3A.allowedB.refusedC.failedD.joked

4A.wealthB.prizeC.pleasureD.luck

5A.moneyB.timeC.interestD.ability

6A.meetB.workC.shopD.stay

7A.mealB.picnicC.roomD.party

8A.agreeB.understandC.replayD.complain

9A.worriedB.forgotC.askedD.thought

10A.landB.flowersC.animalsD.people

11A.excitingB.excitedC.surprisedD.surprising

12A.findB.feedC.driveD.shoot

13A.singingB.cryingC.laughingD.cheering

14A.threwB.firedC.showedD.pointed

15A.Hurry upB.Look outC.Slow downD.Go ahead

【题目】 "Mr Marley is_____," scrooge replied. "He died seven years ago today, on Christmas Eve."

"I'm sure that you are just as ___ to the poor as your partner," said the gentleman, smiling.What was true was that Scrooge was just as____as Marley, and Marley had been just as mean as Scrooge."At this happy time of year, Mr Scrooge," the gentleman went on, taking up his pen, "we should help poor people who have no food or clothes or ____."

"Are there no prisons?" asked Scrooge coldly.

"_____prisons," said the gentleman."And the workhouses, where poor people can live and work? Are they still open?"

"Yes, they are, I'm sorry to say.""I'm happy to hear It," said Scrooge. "I thought, from____ you said at first, that perhaps these useful places were closed, for some reason."

"But some of us feel," replied the gentleman, "that these places don't ___enough to poor people. We're hoping to give some meat and drink, and ___for a fire, to people who need all these things. This is a time when we should all be able to enjoy ourselves._____will you give, sir?"

"Nothing!" scrooge replied. "I don't have a __ Christmas myself, and I won't pay for other people to be merry. We all have to pay for prisons and workhouses -- they cost enough. The ___ will have to go there."

"Many can't go there, and many______to die."

"If they prefer to die, why don't they die, then? There are too many people in the world, so it's a good thing if some of them die. All this is __ of my business! It's enough for a man to understand his own business, and not to____other people's. I'm a very busy man. Good afternoon, gentlemen!" The gentlemen shook their heads a little sadly, and left the office. Scrooge went back to his work, feeling __ with himself.

1A.dieB.dyingC.deadD.death

2A.kindB.coldC.rudeD.friendly

3A.richB.poorC.friendlyD.mean

4A.moneyB.childrenC.homesD.buildings

5A.MuchB.A great deal ofC.FewD.Plenty of

6A.whatB.thatC.whichD.how

7A.provideB.donateC.offerD.raise

8A.paperB.woodC.moneyD.water

9A.How muchB.How manyC.WhatD.When

10A.richB.sadC.interestingD.merry

11A.childrenB.workersC.richD.poor

12A.wantB.preferC.likeD.hope

13A.outB.fewC.nothingD.none

14A.forget aboutB.worry aboutC.find outD.think about

15A.pleasedB.sadC.sorryD.bad

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网