题目内容

【题目】It was coming up on Marty’s birthday. His mom had asked him what he wanted as a gift this year. He thought maybe a new bicycle, or maybe a new camera, a new basketball, or a telescope (望远镜). "Any of those gifts would be great," he said. Secretly, he hoped for the telescope. Marty loved space, stars, and learning about the planets.

Marty’s mom and dad talked about the gifts one night after Marty went to sleep. "I think we should get Marty the telescope," said dad. "He’s so interested in space and the planets, he would like that the best." "Sounds good," said mom. Dad told her he would pick out a telescope for Marty the next day after work.

Marty’s dad had the telescope in his car. He waited until Marty was asleep and brought it into the house. "Wow!" said Marty’s mom after dad put it together. "This is wonderful." "Now where are we going to hide it until Sunday?" "How about in the attic (阁楼)?" "Marty won’t find it there."

Sunday morning came and Marty ran down the stairs into the kitchen. His gift was usually near his chair at the table, but this year he didn’t see anything. "Happy Birthday!" shouted mom and dad from the next room. They came into the kitchen and saw Marty was looking around for a gift. "I guess you think we forgot to get you a gift," said mom. Marty looked confused. "Well, you usually put my gift in the kitchen," Marty said. Dad told Marty to follow him outside the house in the yard. "This is fantastic!" shouted Marty. "I don’t take many pictures, and I probably wouldn’t use the basketball much, and my bike is okay for now. But I will use the telescope! Thanks so much." "You’re welcome," said mom and dad. All that night, Marty saw many beautiful stars and even the planet Mars. Marty would remember his tenth birthday for the rest of his life!

1What did Marty hope to get as a birthday gift most?

A. A bicycle.B. A camera.

C. A basketball.D. A telescope.

2Where did Marty find his birthday gift?

A. In the car.B. In the kitchen.

C. In the yard.D. In the attic.

3Marty would always remember his tenth birthday because __________.

A. he discovered his interest

B. he got what he wanted most

C. he realized he had grown up

D. he found his birthday gift by himself

【答案】

1D

2C

3B

【解析】

文章大意:本文主要讲述了Marty在十岁生日得到望远镜作为礼物的故事,他非常地开心。

1考查细节题。题目译为“Marty最希望得到的生日礼物是什么?根据题目中的关键信息“a birthday gift most”,定位至文章第一段第五句,“he hoped for the telescope”。故正确答案为选项D

2考查细节题。题目译为“Marty在哪里找到了他的生日礼物?根据题目定位至文章第四段第八句,“Dad told Marty to follow him outside the house in the yard.”译为父亲让Marty跟着他出房子向院子走去。后文提到“but I will use the telescope”可知Marty在院子里找到了他的礼物。故正确答案为选项C

3考查细节题。题目译为“Marty总是会记得他的十岁生日因为____根据题目中的关键信息“remember his tenth birthday”,定位至文章第四段倒数第一句,在这句话的上句提到“Marty saw many beautiful stars and even the planet Mars.”译为“Marty看到了很多美丽的星星,甚至看到了火星。前文提到Marty 最想要的的礼物是天文望远镜,收到望远镜之后,Marty认为“This is fantastic”,表明Marty得到了他最想要的礼物。故正确答案为选项 B

练习册系列答案
相关题目

【题目】IV. Fill in the blanks with the proper words according to the texts that we’ve learned.

Most of people prefer travelling by plane to travelling by train. But in Fear of Flying, the writer shares a different idea. He thinks trains are more r1 because they are never late. Trains are c2 than planes, we don’t have to pay too much. We can walk on the train, so we don’t feel tired, it can make us feel more c3. Then the stations are more c4, we can get on and off in the middle of the cities. Although planes are much faster than trains, he thinks speed isn’t everything. Staying a5 and enjoying ourselves is more important.

Niki Taylor is an a6 all-American schoolkid. But she has her company and earns much money. At the age of fourteen, she signed a two-year contract with a c7company, and she became the youngest model ever to a8 on the cover of the fashion magazine at sixteen. Now she wants to stay at school to get her school diploma and go to college when her m9 finishes. Helmut Braun is a German p10. One day he intended to go to Baden-Baden but he made a m11. After he r12 it, he did a U-turn, and drove the w13 way down the fast lane of the motorway. Another driver c14 the police and a police car helped him. He can’t drive for 12 months.

Mark Hill is a traffic police officer who works on some of the b15 motorways near London. He works eight hours each s16. In a 24-hour period, he deals with 9 to 12 accidents. Some of these accidents are caused because people don’t follow the rules. In Britain, drivers can’t o17 on the left. And not everyone can use the motorway. Pedal c18, people driving agricultural v19 and pedestrians can’t. Mark Hill likes his job because he thinks his working day is v20 and interesting.

【题目】 There was a big tree more than a hundred years old living in the middle of a dry land. It gave rest and shelter to hundreds and thousands of travelers.1It acted as a connection point of all towns and villages in the nearby area. However, except the big old tree,there was no other tree that can offer rest to the people. The tree has a huge trunk with lots of branches which spread the shadow covering a wide space.

One day, two travelers were traveling from a distant place and tried to reach a town at the east of the tree.2 They started their journey from early morning and it was almost mid noon. The sun was too hot and they could not walk anymore due to the heat.

Fortunately, they reached the tree. They were very happy to see such a big tree with breezing wind. They decided to take a rest under the tree.3

They felt hungry and one of the travelers decided to climb the branches to see whether the tree had any fruit.4 He started cursing(咒骂)the tree owing to his hunger. "Oh, this is just a useless tree and it has nothing to feed us, not even a fruit or even nuts! It is of no use ! "

The tree said in a sad yet strong voice. You can't be so ungrateful to me. Just look back at the condition when you reached here in the hot and dry sun! I offered you cool and comfortable place to rest. 5 I saved your life from the hot sun, but you humiliate me ! "The traveler realized his mistake and apologized to the tree.

A. They were walking for several miles on a hot and sunny day.

B. If I'm not here when you are very tired you would have died now!

C. The tree was in the center of four different towns.

D. And they slept for some time happily.

E. Since it is not a fruit-bearing tree, the traveler was disappointed.

【题目】 Chinese are very generous(慷慨的,大方的) when it comes to educating their children. Not caring about the money, parents often send their children to the best schools or even abroad to England, the United States or Australia. They also want their children to take extra-course ( 额外的课程 ) activities where they will either learn music or dance, or other classes that will give them a head start in life. The Chinese believe that the more expensive an education is, the better it is. So parents will spend an unreasonable amount of money on education. Even poor couples will buy a computer for their son or daughter.

However, what most parents fail to see is that the best early education they can give their children is usually very cheap.

Parents can see that their children’s skills are different, maybe good in some areas ,but poor in others. Most parents fail to realize that today’s children are in need of self-respect and self-confidence.

The problem is that parents are only educating their children on how to take tests and how to study well, but parents are not teaching them the most important skills they need to be confident, happy and clever.

Parents can achieve this by teaching practical skills like cooking, sewing and doing other housework.Teaching a child to cook will improve many of the skills that he will need later in life. Cooking requires patience and time. It is an enjoyable but difficult experience. A good cook always tries to improve his cooking, so he will learn to work hard and gradually finish his job successfully. His result, a well-cooked dinner, will give him much satisfaction and a lot of self-confidence.

Some old machines, such as a broken radio or TV set that you give your child to play with will make him curious (好奇的) and have interest. He will spend hours looking at them, trying to fix them; your child might become an engineer when he grows up. These activities are not only teaching a child to read a book, but rather to think, to use his mind. And that is more important.

1What can we learn from the first paragraph?

A. Parents care about their money. when educating their children.

B. Parents don’t often send their children to the best schools.

C. Parents seldom want their children to take extra-course activities.

D. Parents spend much money on the education without thinking.

2Most Chinese parents don’t realize __________.

A. how much the best education is worth

B. when children should be educated

C. what children really need in later life

D. why school tests don’t satisfy children

3The writer’s attitude(态度) to children’s education is that __________.

A. the cheaper an education is, the better it is

B. children today should learn different skills

C. practical skills are helpful to children’s growth

D. school education can’t meet parents’ expectations

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网