题目内容
【题目】
【1】You may never be a________ LuXun, but you can learn to write well.
【2】We are going to have a four-day trip this summer v________.
【3】“Don’t l_______ the dirty dishes in the kitchen!” said Lily’s mother.
【4】They never cut up the n________ because they are a symbol of long life.
【5】Tom lives in a n________ place. There is an outdoor market in front of his house.
【6】I’m very busy from Monday to Friday, but I have some f_______ time on weekends.
【7】I looked out of the window and s_______ some boys playing soccer on the playground.
【8】Twenty boys and thirty girls will come to my party, so I wrote f_______ invitations(邀请函)
【9】The old man felt bad on the way home, l_____ for him there was a doctor on the spot(现场).
【10】-- Could you tell me where the People’s Park is? -- Oh, it is across from the bank, b_______ the Da Ming Hotel.
【答案】
【1】another
【2】vacation
【3】leave
【4】noodles
【5】noisy
【6】free
【7】saw
【8】fifty
【9】lucky
【10】behind
【解析】
【1】句意:你可能永远不会成为另一个鲁迅,但你可以学会写得好。LuXun鲁迅,名词需用形容词修饰;根据句意语境和首字母提示,可知填another。
【2】句意:今年暑假我们要进行四天的旅行。summer vacation暑假;根据句意语境和首字母提示,可知填vacation。
【3】句意:“不要把脏盘子放在厨房里!”莉莉的母亲说。母亲的话是祈使句,动词需用原形;根据句意语境和首字母提示,可知填leave。
【4】句意:他们从来不把面条切碎,因为它们是长寿的象征。定冠词the后接名词;根据句意语境和首字母提示,可知填noodles。
【5】句意:汤姆住在一个嘈杂的地方。place地方,名词需用形容词修饰;根据下文There is an outdoor market in front of his house.和首字母提示,可知填noisy。
【6】句意:……但是周末我有一些空闲时间。time时间,名词需用形容词修饰;根据句意语境和首字母提示,可知填free。
【7】句意:我向窗外望去,看见几个男孩在操场上踢足球。and连接并列结构,前后时态需一致;根据上文I looked out of the window和首字母提示,可知填saw。
【8】句意:二十个男孩和三十个女孩要来参加我的聚会,所以我写了五十个请帖。根据上文Twenty boys and thirty girls will come to my party20+30=50,,结合首字母提示,可知填fifty。
【9】句意:老人在回家的路上感到很不舒服,幸运的是他有一个医生在场。lucky for sb. 对某人来说是幸运的。根据句意语境和首字母提示,可知填lucky。
【10】句意:——你能告诉我人民公园在哪里吗?——哦,它在银行对面,大明饭店后面。behind the Da Ming Hotel做宾语补足语;根据句意语境和首字母提示,可知填behind。
【题目】阅读下列短文,掌握其大意,用方框中词中适当的形式填空。
much , arm , wait, see, when , spend, she, worry , have , grow |
Only Mother Love is true love. It gives everybody everything all his life.
you are still a baby, mother takes good care of you as much as possible. In your waking hours she always holds you in her . When you are ill, she stops her work right now to look after you day and night and forgets about . When you are up day by day, she feels very happy. When you are old enough to go to school, mother still looks after you all the time. On cold winter days, she always tells you to put on clothes. She always stands in the wind
for you back from school. When you hurry to leave home for school with little breakfast, she always feelsabout you at home. She usually knows about your study and much money on your school things. When you do well at school, the brightest smile will be on her face.
Mother is always ready to give everything sheto her children, not to receive. What true love that is in the world! We will remember Mother Love for ever.