题目内容
【题目】Monkeys are clever, but they are very greedy (贪婪的) as well. They have suffered (吃亏) a lot because of this. But they never change this way.
In India, people use monkeys’ greed to catch them. Do you know how they can catch monkeys? Here are some instructions.
Make a hole(洞)in a big pumpkin. The hole must be just right—not too big or too small.
Put some jujubes (枣) in the hole.
Leave the pumpkin under a tree. Make sure there are some monkeys in the tree.
Hide yourself and watch the monkeys.
When you leave, the monkeys come down to the pumpkin. When they find a hole in the pumpkin, they don’t know what’s in it and one of them puts its hand into the hole to find out what is inside. When it touches the jujubes, it will clench (攥紧) some of them in its hand. So it isn’t able to take its fist (拳) out of the hole. You can’t come close at this time. Will the monkey drop off the pumpkin? Don’t worry. It seems it likes the pumpkin better than its life. It will run with the pumpkin, clenching its fist more tightly. Finally, people can catch it easily.
【1】What does “this” refer to(指的是) in the first paragraph?
A. clever B. lively C. greedy D. naughty
【2】“The hole must be just right” means it is ________.
A. big enough for the monkey to put its hand in B. smaller than a monkey’s hand
C. bigger than a monkey’s fist D. bigger than a monkey’s hand but smaller than its fist
【3】Seeing the hole in the pumpkin, a monkey will ________.
A. be interested B. be afraid
C. run away at once D. throw the pumpkin away
【4】Which of the following is true?
A. Indians often catch the monkeys in this way.
B. As soon as the monkey comes to the pumpkin, it will eat it at once.
C. As soon as the monkey comes to the pumpkin, you can run to catch it.
D. In India, monkeys like pumpkins very much.
【5】What does the writer want to tell us?
A. We should catch monkeys in this way. B. One mustn’t be greedy.
C. We should protect monkeys. D. Think of another way to catch monkeys.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】A
【5】B
【解析】这篇短文给我们介绍的是印度人利用猴子贪婪的特性来捕捉他们,通过这个故事作者是想要告诉我们不要贪婪,否则会吃亏。
【1】细节理解题。根据短文的开头Monkeys are clever, but they are very greedy (贪婪的) as well. They have suffered (吃亏) a lot because of this.可知,猴子很聪明,也很贪婪,这句话说他们吃亏,因此this指的是他们的贪婪,故选C。
【2】推理判断题。根据文意Do you know how they can catch monkeys? Here are some instructions.可知,这里介绍的是捕捉猴子的方法。再根据下文When they find a hole in the pumpkin, they don’t know what’s in it and one of them puts its hand into the hole to find out what is inside. When it touches the jujubes, it will clench (攥紧) some of them in its hand. So it isn’t able to take its fist (拳) out of the hole.,当猴子看到洞的时候,他们会好奇里面有什么,所以伸手去找;当他们拿了里面的枣的时候,他们会攥紧枣,这样他们的拳头就不能从洞里出来。由此可知,这个洞刚刚好应指的是猴子的手能伸进去,拳头出不来。故应选D。
【3】推理判断题。根据短文中When they find a hole in the pumpkin, they don’t know what’s in it and one of them puts its hand into the hole to find out what is inside.可知,当猴子看到南瓜上的洞的时候,他们不知道里面有什么,于是就伸手去找,这说明他们对这个洞是非常感兴趣的,故应选A。
【4】推理判断题。根据短文第二段中In India, people use monkeys’ greed to catch them.可知,这里介绍的是印度人利用猴子的贪婪来捕捉他们的方法,故A选项是正确的。根据When you leave, the monkeys come down to the pumpkin. When they find a hole in the pumpkin, they don’t know what’s in it and one of them puts its hand into the hole to find out what is inside可知B和C不对;D选项说的是猴子非常喜欢南瓜,其实并不是喜欢南瓜,只是他们太贪婪,不愿意放手。故D不对。
【5】主旨大意题。这篇短文讲述的是在印度人们利用猴子贪婪的特性来抓住他们,通过这个故事作者是想要告诉我们不要贪婪,否则会吃亏。故应选B。
【题目】学校开展"How to de al with the Exam Stress(压力)"征文比赛,
请根据表格中提示的内容,简要描述并适当发表自己的观点,写一篇英语短文。
注意:(1)词数80左右,短文首句已给出,不计入总词数。(2)文中不得提及考生所在学校及自己的姓名。
适当的压力 | Listen and think carefully |
过重的压力 | Can't sleep well, be too tired in the day |
应对的措施 | Make a plan to prepare, form some good habits |
How to deal with the Exam Stress
Everyone may have the exam stress. A little bit of stress can be a good thing to us. ……
【题目】从A-F中选择其中五个填入短文中相应空格处,其中一个选项是多余。
Giving directions in different places
If you ask people of different countries "Could you tell me the way to the post office?", you will get different answers.
In Japan, people use landmarks instead of street names. For example, the Japanese will say to travelers, "Go straight down to the corner. The post office is across from the bus stop."
In Kansas, America, there are no towns or buildings within miles. So instead of landmarks, people will tell you directions and distance. For example, people will say, "Go north two miles ".
People in Greece sometimes do not even try to give directions. They will often say, "Follow me." Sometimes if a person doesn't know the answer to your question, he or she, like a New Yorker, might say, "Sorry, I have no idea." But in Yucatan, Mexico, no one answers "I don't know". They usually give an answer, but often a wrong one. A visitor can often get lost in Yucatan!
You might not understand a person's words, but maybe you can understand his or her body language. He or she will usually point to the correct direction. Go on in that direction and you may find the post office!
A. Turn east, and then go another mile. |