题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Bob works in an office. Every morning he has breakfast at seven thirty, reads his newspaper, drinks a cup of coffee and then goes to work. One morning, he is still at the table reading his newspaper at: 8 0'clock. He asks his wife for another cup of coffee. His wife asks him, “Aren't you going to the office today?” “The office?” He jumps up from his chair, "I think I am in the office."![]()
(1)Bob is .
A.a bus driver
B.an office worker
C.a primary school teacher
D.a waiter
(2)Bob before he goes to work.
A.has breakfast
B.reads his newspaper
C.drinks a cup of coffee
D.A, B and C
(3)Bob today.
A.can go to work late
B.must go to work
C.doesn't go to work
D.should go to work early
(4)Bob this morning.
A.has a cup of coffee at home
B.has two cups of coffee at horn
C.has a cup of coffee in his office
D.has two cups of coffee in his office
(5)Bob thinks .
A.today is Sunday
B.he is in the office
C.he works very hard
D.he is at home
【答案】
(1)B
(2)D
(3)B
(4)A
(5)B
【解析】短文大意:鲍勃在一个办公室上班,他每天早上七点半吃早饭,看报纸,喝一杯咖啡,然后去上班。有一天,八点的时候他仍然坐在桌子旁看报纸,他叫妻子再倒一杯咖啡,妻子问:“你今天不去办公室吗?”“办公室?”他从椅子上跳起来,“我以为我在办公室里呢。”
(1)根据文章第一句 Bob works in an office. 可知Bob 是个办公室职员,故选B。
(2)根据文章第二句 Every morning he has breakfast at seven thirty, reads his newspaper, drinks a cup of coffee and then goes to work.可知Bob 在上班之前吃早饭、看报纸、喝咖啡,故选D。
(3)根据下文Bob 和妻子的对话可知Bob今天必须上班,故选B。
(4)根据文章内容 He asks his wife for another cup of coffee. Bob 向妻子再要一杯咖啡,说明Bob 已经喝了一杯,故选A。
(5)根据文章末尾Bob说的一句话 "I think I am in the office."可知他以为自己在办公室里,故选B。
【题目】阅读下面的规则,找出与它们对应的场所,将规则前的字母A、B、C分别填入场所下面的横线上,然后回答第74、75两小题。
A Eat and drink only in the kitchen. Two hours of TV a day. ·Go to bed before 9:30. | B Stand up before you speak. Listen to your teacher in class. Don't fight. |
C No smoking here. Keep quiet. Drop litter in the box. |
![]()
【1】____
【2】____
【3】____
【4】Do you have any rules at home? List(列出) one of them.
________________________________________
【5】Do you like this rule?Why?
____________________________________________
【题目】Good news! During the National Day holiday, there are some promotions(优惠)in Wanda Cinema. This film festival lasts ten days (Sunday, September 30th, 2018---Tuesday, October 9th, 2018). Here is the poster.
Film | Hello, Mrs Money
| Project Gutenberg
| River of Sorrow
| Shadow
|
Price | ¥70 | ¥80 (50% off for students ) | ¥50 | ¥70 |
Date | Sep. 30th Oct. 1st Oct. 3rd | Oct. 1st Oct. 3rd Oct. 5th | Sep. 30th Oct. 1st Oct. 4th | Oct. 2nd Oct. 4th Oct. 5th |
Time | 9:00 a.m. 4: 30 p.m. 8: 20 p.m. | 10:00 a.m. 7:10 p.m. 9:30 p.m. | 9:20 a.m. 3: 10 p.m. 5: 30 p.m. | 7:50 a.m. 9:50 a.m. 11:50 a.m. |
Tips | 50% off on Thursday for all. Free for children under 6 years old, half for people over 60 years old. A free large box of popcorn for students with student ID during the film festival. For more details, please call us on 5556 8806. Please arrive early. Latecomers will not be allowed to enter until a proper break in the shows. | |||
【1】When can you watch films with 50% off ?
A. Sep.30thB. Oct.3rdC. Oct. 5thD. Oct.4th
【2】Which movie can you watch on the afternoon of Oct. 4th?
A. Hello, Mrs MoneyB. River of SorrowC. Project GutenbergD. Shadow
【3】What will happen to a latecomer?
A. He or she can only enter during a break.B. He or she will fail to enter the theatre.
C. He or she can still watch the whole show.D. He or she won’t have a proper break.
【4】If Mrs Wang wants to watch Shadow with her 70-year-old father and her five-year-old son, she needs to pay ____________.
A. ¥210B. ¥70C. ¥105D. ¥140
【5】Which of the following is TRUE about the poster?
A. All the people can be offered a free large box of popcorn.
B. All the people will pay for the tickets during the film festival.
C. People without student ID can also enjoy the special price on Thursday.
D. You will not be allowed to enter the cinema without student ID.