题目内容

【题目】

Unlike some shy animals or some scary ones,dolphins often look like people's friends.They are close and friendly to people.In the ocean(海洋) park,we can see dolphins play with people in the water.Dolphins are also very smart.People can teach them to play with balls,play games or even learn English words(单词).People always want to know more about dolphins.They find dolphins like staying together.They even have their own(自己的) “language”.They don't sleep at a fixed(固定的) time.But they can sleep and rest when they swim.

根据短文内容,选择正确答案。

1Which word can NOT describe(描述) a dolphin?

A. Scary. B. Cute.

C. Smart. D. Friendly.

2Where can we see dolphins play with people in the water?

A. In the ocean park. B. At school.

C. In the garden. D. In the playground.

3What does the underlined word “close” mean?

A. 可爱的 B. 狡猾的 C. 亲密的 D. 凶狠的

4When does a dolphin sleep?

A. It sleeps when it eats food.

B. It sleeps when it plays games.

C. It sleeps when it swims.

D. It sleeps when it plays with a ping-pong ball.

5Which is NOT true?

A. The dolphin is a smart animal.

B. Dolphins often live together.

C. Dolphins often swim in water.

D. People can not get close to dolphins.

【答案】

1A

2A

3C

4C

5D

【解析】本篇文章难度适中,主要讲述海豚的一些知识。

1根据Unlike some shy animals or some scary ones,dolphins often look like people's friends.They are close and friendly to people可知,故选A。

2根据In the ocean(海洋) park,we can see dolphins play with people in the water可知,海豚与人很亲密,故选A。

3根据Unlike some shy animals or some scary ones,dolphins often look like people's friends.They are close and friendly to people可知,故选C。

4根据They don't sleep at a fixed(固定的) time.But they can sleep and rest when they swim可知,故选C。

5根据Unlike some shy animals or some scary ones,dolphins often look like people's friends.They are close and friendly to people可知,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Different types of maps have different uses. Tourist maps, for example, have signs to show places of interest in an area. When tourists read these maps, it is easy for them to find where to go and what to see in a place and it is easy for them to go and find their ways to these places.

Road maps show large areas so that people can plan long journeys. Different types of roads are given different numbers. For example, if you want to go to Wood Green, you just follow No. 621 Road and keep looking at the road signs.

Distribution maps(分布图) use colors or signs to show facts about an area. For example, where different languages are spoken, how many people live in an area, how cold and hot some places are, or whether a place is short of water.

Some maps, such as railway maps, use straight lines to show everything. This is easy for people to read. Trains are fast. People don’t have to think about small places they go past. They just need to know the two ends of their trips.

【1】Jim is visiting the Summer Palace. Which map does he need most?

A. A tourist map. B. A railway map.

C. A distribution map. D. A road map.

【2】How can you tell different road on road maps?

A. By using different colors. B. By finding the numbers.

C. By following No. 621 Road. D. By looking at the road signs.

【3】 Which of the following can distribution maps tell us?

A. How to get to Lakeside.

B. How to plan a long journey.

C. Where a famous museum is.

D. How many people live in a place.

【4】Why do railway maps use straight lines?

A. Because railways are straight.

B. Because people can read them easily.

C. Because people like straight lines.

D. Because railways have only two ends.

【题目】Animals do many different, amazing things to get through the winter. Some of them migrate. They travel to other places where the weather is warmer or where they can find food.

Many birds migrate in autumn. Because the trip can be dangerous, some travel in large groups. For example, geese(鹅) fly in noisy, “V”-shaped groups. Other kinds of birds fly alone.

Some animals stay active in winter. They must change themselves as the weather changes. Many change their doing or their bodies. For example, snowshoe rabbits grow white fur to help them hide in the snow.

Food is hard to find in winter. Some animals, like mice, collect lots of food in autumn and store it to eat later. Some animals eat different kinds of food as the seasons change.

Some animals hibernate for part or all of the winter. This is a special, very deep sleep. The animal’s body temperature drops, and its heartbeat and breathing slow down. It uses very little energy. In autumn, these animals get ready for winter by eating much more food than in summer and storing it as body fat. They use this fat to keep them alive while hibernating.

Water makes good protection for many animals. When the weather gets cold, they move to the bottom of lakes and rivers. There, frogs and many fish hide under rocks or fallen leaves. Cold water holds more oxygen than warm water, and frogs can breathe through their skin.

Every type of insect has its own life cycle and that is the way it grows and changes. Different insects spend the winter in different forms of their lives. Some insects also spend the winter without moving. Some insects spend the winter as pupae(蛹). Other insects die after laying eggs in autumn. The eggs change into new insects in spring and everything begins all over again.

1 What does the underlined word migrate in the first paragraph most probably mean ?

A. move from one place to another B. sleep in the winter

C. disappear D. look for food

2 Why do many birds fly in large groups?

A. They can easily find food this way.

B. There may be danger during the trip.

C. They can get warm at night.

D. They will use little energy.

3 Snowshoe rabbits spend the cold winter by __________.

A. breathing through their skin

B. eating a lot of food

C. sleeping for the whole winter

D. growing white thicker fur

4 The main purpose of the examples in the last paragraph is to tell us ________.

A. most insects die when winter comes

B. different insects grow and change in their own ways

C. most insects spend the winter without moving

D. different insects grow and change in the same ways

5 What is the passage mainly about?

A. How living things grow and change in the winter.

B. How living things spend the winter.

C. How living things get food in the winter.

D. How living things travel in the winter.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网