题目内容
【题目】Good news! During the National Day holiday, there are some promotions(优惠)in Wanda Cinema. This film festival lasts ten days (Sunday, September 30th, 2018---Tuesday, October 9th, 2018). Here is the poster.
Film | Hello, Mrs Money
| Project Gutenberg
| River of Sorrow
| Shadow
|
Price | ¥70 | ¥80 (50% off for students ) | ¥50 | ¥70 |
Date | Sep. 30th Oct. 1st Oct. 3rd | Oct. 1st Oct. 3rd Oct. 5th | Sep. 30th Oct. 1st Oct. 4th | Oct. 2nd Oct. 4th Oct. 5th |
Time | 9:00 a.m. 4: 30 p.m. 8: 20 p.m. | 10:00 a.m. 7:10 p.m. 9:30 p.m. | 9:20 a.m. 3: 10 p.m. 5: 30 p.m. | 7:50 a.m. 9:50 a.m. 11:50 a.m. |
Tips | 50% off on Thursday for all. Free for children under 6 years old, half for people over 60 years old. A free large box of popcorn for students with student ID during the film festival. For more details, please call us on 5556 8806. Please arrive early. Latecomers will not be allowed to enter until a proper break in the shows. | |||
【1】When can you watch films with 50% off ?
A. Sep.30thB. Oct.3rdC. Oct. 5thD. Oct.4th
【2】Which movie can you watch on the afternoon of Oct. 4th?
A. Hello, Mrs MoneyB. River of SorrowC. Project GutenbergD. Shadow
【3】What will happen to a latecomer?
A. He or she can only enter during a break.B. He or she will fail to enter the theatre.
C. He or she can still watch the whole show.D. He or she won’t have a proper break.
【4】If Mrs Wang wants to watch Shadow with her 70-year-old father and her five-year-old son, she needs to pay ____________.
A. ¥210B. ¥70C. ¥105D. ¥140
【5】Which of the following is TRUE about the poster?
A. All the people can be offered a free large box of popcorn.
B. All the people will pay for the tickets during the film festival.
C. People without student ID can also enjoy the special price on Thursday.
D. You will not be allowed to enter the cinema without student ID.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】C
【5】C
【解析】
本文是国庆节期间,万达影院电影的促销海报。
【1】题意:你什么时候能以50%的折扣看电影?考查细节理解。A. Sep.30th:9月30日;B. Oct.3rd:10月3日;C. Oct. 5th:10月5日;D. Oct.4th :10月4日。根据表格第6栏Tips第1点50% off on Thursday for all.(周四全部享受五折优惠。)和第1段第3句Sunday, September 30th, 2018---Tuesday, October 9th, 2018(2018年9月30日星期日—2018年10月9日星期二)可知10月4日是星期四,享受50%的折扣看电影;故选D。
【2】题意:10月4日下午你能看哪部电影?考查细节理解。A. Hello, Mrs Money《你好,曼尼夫人》;B. River of Sorrow《悲伤之河》;C. Project Gutenberg《古登堡计划》;D. Shadow《影子》。根据表格三Date可知10月4日放映电影《悲伤之河》和《影子》;根据表格第4栏Time可知《悲伤之河》10月4日放映时间9:20 a.m.,3: 10 p.m.,5: 30 p.m.;《影子》10月4日的放映时间是7:50 a.m.,9:50 a.m.,11:50 a.m.。故10月4日下午你能看电影《悲伤之河》;选B。
【3】题意:迟到的人会怎么样?考查细节理解。A. He or she can only enter during a break. 他或她只能在休息时进入;B. He or she will fail to enter the theatre. 他或她将不能进入剧院;C. He or she can still watch the whole show. 他或她仍然可以看整个演出;D. He or she won’t have a proper break. 他或她不会有适当的休息。根据表格第6栏Tips第5点Please arrive early. Latecomers will not be allowed to enter until a proper break in the shows.(请早点到。迟到者只有在演出适当休息时间才能入场。)可知选A。
【4】题意:如果王太太想和她70岁的父亲和5岁的儿子一起看《影子》,她需要付_____________。考查细节理解。A. ¥210;B. ¥70;C. ¥105;D. ¥140。根据表格第6栏Tips第2点Free for children under 6 years old, half for people over 60 years old.(6岁以下儿童免费,60岁以上老人半价。)可知如果王太太想和她70岁的父亲和5岁的儿子一起看《影子》,她需要付自己¥70,她的父亲70/2=35¥,共105¥;选C。
【5】题意:关于海报,以下哪一项是正确的?考查细节理解。A. All the people can be offered a free large box of popcorn. 所有人都可以免费得到一大盒爆米花;B. All the people will pay for the tickets during the film festival. 在电影节期间,所有人都要买票;C. People without student ID can also enjoy the special price on Thursday. D. You will not be allowed to enter the cinema without student ID. 没有学生证,你不能进入电影院。根据表格第6栏Tips第1点50% off on Thursday for all.(周四全部享受五折优惠。)可知“没有学生证的人也可以在星期四享受特价”,故C正确;选C。
阅读理解是最能体现学生的英语能力的题型,分值较高。如何通过掌握解题方法来提升自己解答阅读理解题的速度和准确率是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力、主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意和短文内容选出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,学生准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,学生要根据上下文意思准确猜出词义。3)考查推理判断能力,此类题型较难,学生要准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。本文主要考查学生的细节理解能力。准确理解题意后,到文中找出相关的叙述,做出正确的判断。
【题目】
| John Smith is in a basketball club.He gets up at 5:30.After that,he runs.At 8:00,he eats breakfast. |
| Tom White is a writer (作家).He works at home.He gets up at 8:00 in the morning.After one hour,he eats breakfast.He usually reads (读) books for two hours after breakfast. |
| Mary Green is a music teacher.She gets up at 6:00 in the morning.Then she eats breakfast.She lives (居住) at school. |
| Mona Black is a clerk (营业员).She works at a clothes store.She usually gets up at 6:30.After breakfast she goes to the store quickly. |
【1】When does Tom White eat breakfast?
A. At 5:30. B. At 7:00. C. At 8:00. D. At 9:00.
【2】How many (多少) people work at home?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
【3】________ can sing and ________ can write books.
A. John Smith;Mona Black B. Mary Green;Tom White
C. John Smith;Tom White D. Mary Green;Mona Black
【4】If (如果) you want to buy a nice Tshirt in a clothes store,________ can help you.
A. John Smith B. Tom White
C. Mona Black D. Mary Green
【题目】
Text 1 |
| China started the 2018 China beautiful countryside tourism activities in April, with "spring flower" as the main topic. 56 places of interest and 60 national demonstration counties(示范县) have been introduced on this conference. |
Text 2 |
| The number of China's "red tourism" was almost three times in the first half of 2017, as compared with the same period in 2016. Meanwhile, an increasing number of young people are visiting such places, with those born in the 1980s, the 1990s and the 2000s. |
Text 3 |
| Pingtan is famous for its island tourism. Shipaiyang, one of the greatest natural wonders in Pingtan, is shaped like two large ships sailing on the sea. Facing east, Longfengtou Beach is the largest natural bathing beach in China. |
【1】What’s the main topic of the 2018 countryside tourism activities?
A. Ship sailing.B. Natural bathing.C. Spring flower.D. History record.
【2】What’s the number of red tourism in 2017?
A. Smaller than that of 2016.B. Larger than that of 2016.
C. The same as that of 2018.D. Larger than that of 2018.
【3】What's the shape of Shipaiyang?
A. Like two ships.B. Like two fishes.
C. Like one tower.D. Like one mountain.
【4】What's Text 3 about?
A. Countryside tourism.B. Red tourism.
C. Island tourism.D. Forest tourism.
【5】Where are the three texts probably taken from?
A. A traffic map.B. A shopping website.
C. A medical report.D. A travelling magazine.
【题目】School activities for kids and teens
July is a month of fun-filled activities for kids and teens as long as you know where to find them. When you want some fun activities for July, consider these ideas happening in this month.
Secret of the Dragon
Time Monday, July 1, 2013, 10:30 am Cost Adult: $ 7.40 children (number 15 years): half Bookings Phone the booking office: 3403 2578 Address Brisbane Botanic Gardens Note Secret of the Dragon is a magical story about two children who are taken on a dragon ride to expel the universe. | The Search for Life:
Are We Alone? Time Thursday, July 4, 2013, 2:00 pm Cost Adult: $ 14.50 Children (under 15 years): $ 8.70 Bookings Phone the booking office: 3403 7689 Address Brisbane Botanic Gardens Note Are we truly alone in space? Is there any life out there? These are the questions asked in this show. |
Magic Class
Time Friday, July 12, 2013, 10:00 am Cost Free Bookings Please call 3403 8470 to book your place. Address Centenary Community hub, 171 Dandenong Rd Note Would you like to be a magician? Then join David, the magician, to learn about real magic with playing cards, coins, ring ropes and DIY projects and be able to become thelife of the party. | Science with Me:
Making your own guitar Time Saturday, July 20, 2013, 3:00 pm Cost Free Bookings Please phone 3403 1226 to book your place. Address 10, Egginton Close Note Do you want to make a guitar with Katy and her mom? Science with Me is going to be with you. Please remember to bring a piece of wood, a hammer, some rubber bands and some nails with you. |
【1】Alec is strongly interested in space life. He may go to _______.
A. Magic Class B. Science with Me
C. Secret of the Dragon D. The Search for Life
【2】John and his 10-year-old son want to watch Secret of the Dragon. How much should they pay?
A. $7.40 B. $11.10 C. $14.80 D. $23.20
53. 【3】According to the next, making a guitar needs the things except _______.
A. a piece of wood B. a hammer
C. some nails D. ring ropes
【4】What do the four activities have in common?
A. They are all free.
B. They happen in the same place.
C. They are all weekend activities.
D. They can all be booked by phone.