题目内容

【题目】阅读短文,用方框内所给单词的正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词每词限用一次。方框中有两个词是多余的。

One of the most popular ball games 1 soccer. And I like playing soccer, but I am a reserve(替补)2. This means that I play only if another player on the team can’t play or is hurt 3a game.

I only played in one of the 4 this year. That was the game we played yesterday. In the game,one of the players 5 his foot. “ Take his place,” the coach(教练) said. I ran into the field (场地).

Soon a player 6 the other team ran towards(朝着) me with the ball. We were 7 near my team’s goal. I ran towards him. I got the ball away from him. “I can’t kick it very hard,” I thought. “ I’ll kick the ball to my goalkeeper( 守门员 ) . He could pick it up and kick it to the end of the field. ” I did this,but I kicked the ball too 8. The goalkeeper couldn’t get it. The 9 went into the goal. I kicked it into 10 own goal.

I don’t think the coach will ask me to play for the team again.

【答案】

1is

2player

3in

4games

5hurt

6on

7quite

8hard

9ball

10our

【解析】

本文作者讲述了自己作为替补队员把球踢进自己球门的故事。作者喜欢踢足球,但他只是一名替补队员。昨天的比赛中,其中一名球员伤了他的脚他只参加了一场比赛。不久,对方的一名队员带着球向我跑过来。他们离作者的球门很近。作者向他跑去。作者从他那里抢来球用力踢它,把球踢进了自己的球门。

1句意:足球是最受欢迎的球类运动之一。One of …:…之一,谓语动词用单数形式;结合句意和所给词可知填be动词的单数is。

2句意:我喜欢踢足球,但我是替补队员。根据句中不定冠词a可知填可数名词的单数形式;play,踢,打,玩,player运动员,选手;结合句意和所给词可知答案是player。

3句意:这意味着只有在球队的另一名球员不能踢或者在比赛中受伤时我仅仅踢在比赛中:in a game;结合句意和所给词可知答案是in。

4句意:今年我只参加了其中一场比赛。One of:…之一,of后面使用可数名词或代词的复数形式;game比赛,游戏,可数名词,games复数;结合句意和所给词可知答案是games。

5句意:在比赛中,其中一名球员伤了他的脚。第二段讲述昨天的比赛,可知用过去时。hurt:伤害,疼,它的过去式hurt;结合句意和所给词可知答案是hurt。

6句意:很快,对方球队的一名队员带着球向我跑过来。短语on the football team:在足球队里,成为一名足球队员,on the other team:在另一队里;结合句意和所给词可知答案是on。

7句意:我们很靠近我的球门副词可修饰介词,quite:很,相当地,副词;结合句意和所给词可知答案是quite。

8句意:我做到了,但是我踢得太用力了。本句修饰动词kicked的,故用副词,hard猛烈地,努力地,刻苦地,副词;结合句意和所给词可知答案是hard。

9句意:球进了球门。踢足球时就有一个足球,可知用单数,ball:球;结合句意和所给词可知答案是ball。

10句意:我把它踢进了自己的球门。形容词性的物主代词修饰名词;we我们,人称代词主格,our我们的,形容词性的物主代词;结合句意和所给词可知答案是our。

首先要读懂全句,准确把握句意、结构和时态,根据句意猜测所要填写的词汉语意思是什么,再根据汉语意思和首字母确定对应的英语单词;再根据句意和句子成分弄清句子缺了什么词(成分),再确定该英语单词词性或时态。然后,看看词语填充到句子中,是不是需要做些适当的变化,比如,名词的话,是单数、复数还是所有格;代词的话,是人称代词还是物主代词;动词的话,是什么动词,什么时态,什么动词形式,都需准确把握。做完以后,个别地方需整体把握。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Animals do many different, amazing things to get through the winter. Some of them migrate. They travel to other places where the weather is warmer or where they can find food.

Many birds migrate in autumn. Because the trip can be dangerous, some travel in large groups. For example, geese(鹅) fly in noisy, “V”-shaped groups. Other kinds of birds fly alone.

Some animals stay active in winter. They must change themselves as the weather changes. Many change their doing or their bodies. For example, snowshoe rabbits grow white fur to help them hide in the snow.

Food is hard to find in winter. Some animals, like mice, collect lots of food in autumn and store it to eat later. Some animals eat different kinds of food as the seasons change.

Some animals hibernate for part or all of the winter. This is a special, very deep sleep. The animal’s body temperature drops, and its heartbeat and breathing slow down. It uses very little energy. In autumn, these animals get ready for winter by eating much more food than in summer and storing it as body fat. They use this fat to keep them alive while hibernating.

Water makes good protection for many animals. When the weather gets cold, they move to the bottom of lakes and rivers. There, frogs and many fish hide under rocks or fallen leaves. Cold water holds more oxygen than warm water, and frogs can breathe through their skin.

Every type of insect has its own life cycle and that is the way it grows and changes. Different insects spend the winter in different forms of their lives. Some insects also spend the winter without moving. Some insects spend the winter as pupae(蛹). Other insects die after laying eggs in autumn. The eggs change into new insects in spring and everything begins all over again.

1 What does the underlined word migrate in the first paragraph most probably mean ?

A. move from one place to another B. sleep in the winter

C. disappear D. look for food

2 Why do many birds fly in large groups?

A. They can easily find food this way.

B. There may be danger during the trip.

C. They can get warm at night.

D. They will use little energy.

3 Snowshoe rabbits spend the cold winter by __________.

A. breathing through their skin

B. eating a lot of food

C. sleeping for the whole winter

D. growing white thicker fur

4 The main purpose of the examples in the last paragraph is to tell us ________.

A. most insects die when winter comes

B. different insects grow and change in their own ways

C. most insects spend the winter without moving

D. different insects grow and change in the same ways

5 What is the passage mainly about?

A. How living things grow and change in the winter.

B. How living things spend the winter.

C. How living things get food in the winter.

D. How living things travel in the winter.

【题目】词语填空

阅读下列文本,并补全短文中所缺单词。每空只填一词。

Do you know any people like these? They are part of a new addiction(瘾) 【1】 (call) Internet addiction.According to experts,Internet addicts(迷)spend at least thirty to forty hours online every week.They lose control 2 the time they spend on the Internet.

For example,one college student was 3 (miss) for several days.His friends were worried and 1ooked for him everywhere but couldn’t find him. They called the police.The police found the student in the computer lab: he was surfing the Internet for seven days straight.

A study shows that about six to ten percent of Internet 4 (use) become addicted.The teenager spend more time on the Internet than 5 friends and family. That’s why some experts worry most about young people.

Is 6 (surf) the Internet” a hobby or all addiction for you? You may have a problem if you have one of the following symptoms(症状):

★You go out with your friends less and less.

★You can’t wait to get online again.

★You’ve 7 (decide) to spend a short time online, but then you spend several hours.

★You do not go to important family 8 (event) or you do not do school projects because you like to spend hours on the Internet.

What is the solution? Some experts suggest that people set 9 (strict) limits on their time for Internet use. You have to learn to control it, 【10 the Internet would control you.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网