题目内容
【题目】 I took my son to a popular restaurant for lunch. And it seems that _______ else had the same idea. The _______ was full of people!
1 drove around the small car park for 10 minutes to look for a space. Finally, I _______one. A lady was returning to her car, so I followed her and _______ patiently. As I did this, I looked back and noticed a young man quickly _______ his car behind me. As soon as he saw my indicator(转向灯)on for the space, he seemed very angry and began _______ his steering wheel(方向盘).It seemed that he was very disappointed(失望的)because of_______ such a space. I felt his pain. Maybe he had been looking for the _______ for a long time like me.
When the lady left, I did something that surprised even me. I _______ off my indicator and drove straight past. I ____________ the man have the place.
The man behind me was surprised, unsure what to do. So I lowered my __________ and gave him a sign to take it, calling out at the same time, “It's __________.”
I continued driving __________ down the road to another car park, where although I had to walk quite a bit further, I was glad I could. Perhaps the man couldn't walk easily because his health wasn't as good as mine. I will __________ know. But I knew the space __________ more to him than it did to me, when I saw him react the way he did.
【1】A.noneB.everyoneC.nobodyD.someone
【2】A.officeB.homeC.restaurantD.shop
【3】A.borrowedB.foundC.boughtD.accepted
【4】A.guidedB.helpedC.waitedD.met
【5】A.stopB.pullC.pushD.forget
【6】A.givingB.hittingC.catchingD.throwing
【7】A.refusingB.choosingC.reachingD.missing
【8】A.placeB.personC.thingD.stage
【9】A.putB.gotC.brokeD.turned
【10】A.askedB.letC.forcedD.persuaded
【11】A.headB.handC.windowD.door
【12】A.mineB.yoursC.oursD.hers
【13】A.lowlyB.sadlyC.seriouslyD.further
【14】A.neverB.seldomC.surelyD.often
【15】A.provedB.broughtC.showedD.meant
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】C
【5】A
【6】B
【7】D
【8】A
【9】D
【10】B
【11】C
【12】B
【13】D
【14】A
【15】D
【解析】
本文是一篇记叙文,文章讲作者在停车场等待了很久终于找到了一个车位,然而当看到紧随其后的一名司机因为没抢到车位而失望时,作者决定将车位让给他。
【1】句意:似乎其他所有人都有同样的想法。
none没有一个;everyone所有人;nobody没有人;someone某人。根据下文“…was full of people!”可知,餐厅里人很多,说明所有人和他一样都想来这家餐厅,故选B。
【2】句意:餐厅里坐满了人。
office办公室;home家;restaurant餐厅;shop商店。根据“I took my son to a popular restaurant for lunch.”可知,作者和儿子去了一家餐厅,所以坐满了人的地方是餐厅,故选C。
【3】句意:终于,我找到了一个空位。
borrowed借用;found找到;bought买;accepted接受。根据“I drove around the small car park for 10 minutes to look for a space.”可知,作者找停车位找了很久,所以这里是说终于找到了空位停车,故选B。
【4】句意:一位女士回到了车上所以我跟着她耐心地等待。
guided导航;helped帮助;waited等待;met遇见。根据上文可知作者在找停车位,所以这里是在等待那位女士把车开走,故选C。
【5】句意:当我等待的时候,我向后看注意到一个年轻人快速把车停在我后面。
stop停;pull拉;push推;forget忘记。根据“the small car park”可知,这里是停车场,所以那个人应该是把车停在作者后面,故选A。
【6】句意:他一看到我打开转向灯要开进空位,就似乎非常生气,并开始击打他的方向盘。
giving给;hitting击打;catching抓住;throwing扔掉。根据“…he seemed very angry…”可知,生气的时候应该是在击打方向盘,故选B。
【7】句意:似乎他非常失望,因为错失了这个空位。
refusing拒绝;choosing选择;reaching到达;missing错失。根据“It seemed that he was very disappointed…”可知,失望的原因应该是没有抢到车位,所以错失了一个好机会,故选D。
【8】句意:也许他已经像我一样找了很久地方。
place地方;person人;thing东西;stage舞台。根据上文可知作者和他在争夺一个车位,所以他一直在找的是一个停车的“地方”,故选A。
【9】句意:我关上转向灯并直接开过去了。
put放上;got得到;broke打破;turned转向。根据“…and drove straight past.”可知,作者没有把车停进车位,所以应该是关上了转向灯,turn off意为“关上”,故选D。
【10】句意:我让他得到了那个车位。
asked要求;let让;forced强迫;persuaded说服。根据“我关上转向灯并直接开过去了”可知,作者把车位让给了那个男人,故选B。
【11】句意:所以我降低了车窗并给他一个进去的手势,同时大喊:“它是你的了。”
head头;hand手;window车窗;door门。根据“…gave him a sign to take it, calling out…”可知,开车的人要先把车窗降低,才能对着外面说话和做手势,故选C。
【12】句意:所以我降低了车窗并给他一个进去的手势,同时大喊:“它是你的了。”
mine我的;yours你的;ours我们的;hers她的。根据上文可知,作者把车位让给了对方,所以这里应该是说车位是你的了,故选B。
【13】句意:我沿路继续开到更远的另一个停车场,虽然不得不走得有点远,我还是觉得很开心。
lowly低地;sadly悲伤地;seriously严重地;further更远地。根据“…I had to walk quite a bit further…”可知,这个停车场离餐厅比较远,故选D。
【14】句意:我永远不会知道。
never绝不;seldom很少;surely确定地;often经常。根据下文“But I knew…”可知,But表示转折,前后句意相反,所以设空处应该是说不知道,故选A。
【15】句意:但当我看见他那样的反应时,我知道那个车位对他来说比对我来说意味着更多。
proved证明;brought带来;showed展示;meant意味着。根据“…when I saw him react the way he did.”可知,作者看到对方的反应后,就知道了那个车位对他来说更加重要,故选D。
【题目】 Xiao Li, a college student born after 1995, used to wash her hair every two days. But as the weather has got colder, she has become lazier. She bought a mist spray(免洗喷雾), which allows her to wash her hair less often.
She is not the only you Chinese who spends money because she's lazy According to a report in December by Taobao on Chinas lazy economy(经济), Chinese people spent 16 billion yuan on products and services online in 2018. The post-1995(95后)generation was the laziest as its consumption(消费)increased by 82 percent, compared with that in 2017.
The so-called lazy economy refers to a new type of consumption of products and services which are designed to save time and labour.
According to the report, many people of the post-1995 generation buy high-tech electronic devices such as floor mopping robots and automatic window cleaners, which save the trouble of doing housework. Meanwhile, take-out food delivery services are also popular among people born after 1995.
Young people are willing to spend money on such products so that they can enjoy their spare time after a busy and stressful day at work or school. Besides, they can also focus on their studies or jobs, these so-called lazy people tend to use their spare time more freely.
While the lazy economy might be convenient for young people, it might also create problems. The lazy economy is expressed in things like people buying food or other things without leaving their living places. As a result, they stay in their houses all day long, playing on computers and phones. This situation could lead to young people becoming less sociable and even developing problems of communicating with others. Young people should pay more attention to it.
The lazy economy is a choice of lifestyle. While the lazy economy saves time and labour, the saved time should be used to do valuable things.
阅读以上信息,用恰当的词完成下面的表格,每空一词。
A/An【1】to the lazy economy
Phenomena(现象) | Chinese people spent 16 billion yuan on products and services online in 2018. The cost of the online buying of the post-1995 generation was much【2】, compared with that in 2017. Young Chinese, 【3】the post-1995 generation, like to use high-tech electronic devices. Many young people like buying food or other things online. |
【4】 | People can have more time to relax themselves after a hard day's work. People can also spend as much time as they can working or studying. |
Disadvantages | Young people may have problems having communication with others. |
Conclusion | The lazy economy is a new type of consumption of products and services which are designed to save time and labour. It is a kind of lifestyle we may choose. We should consider the【5】of the saved time. |
【题目】 下面是Andrew收到的来自母校Ellison School的邀请函。请仔细阅读邀请函上的内容, 完成一封回信。
AN INVITATION to THE 107-YEAR CELEBRATION of ELLISON SCHOOL 1912 to 2019 4411 OLD VERNON ROAD on SATURDAY MAY 5, 2019 8:00 A.M. to 5:00 P.M. | Come and meet: teachers, former schoolmates, and some residents Enjoy the programs: Pancake Breakfast: 8:30 a.m.-10:30 a.m. Historical Photo Display Student Art Display Entertainment Ellison Heritage School Centre |
Dear organizer,
I’m very glad to receive the invitation to celebrate the 【1】 anniversary(周年纪念日)of Ellison School. I promise to attend it on 【2】 May 5, 2019.
I really appreciate it that our teachers and former 【3】 will get together again. I’m looking forward to enjoying the 【4】: Pancake Breakfast, the Historical Photo Display, Student 【5】 Display and some other entertainments.
Yours,
Andrew