题目内容

【题目】 If you wish to become a better reader, here are four important things to remember about reading rate:

● Knowing why you are reading or what you are reading to find out will often help you to know whether to read fast or slowly.

● Some things should be read slowly throughout. Examples are directions for making or doing something, arithmetic problems, science and history books, which are full of important information. You must read such things slowly to remember each important step and understand each important ideas.

● Some things should be read quickly throughout. Examples are simple stories meant for enjoyment, news letters from friends, pieces of news from local, or home-town, papers, telling what is happening to friends and neighbors.

● In some of your reading, you must change your speed from fast to slow and slow to fast, as you go along. You will need to read certain pages quickly and then slow down and do more careful reading when you come to important ideas which must be remembered.

1The underlined word "rate" in the first sentence means _______.

A.fastB.slowC.speedD.skill

2Which should be read slowly according to the passage?

A.Stories for enjoymentB.Arithmetic problems

C.Letters from friendsD.News from hometown newspapers

3How fast should we read?

A.The faster, the better.B.The more slowly, the better.

C.Neither too fast nor too slow.D.It depends on what we are reading.

4According to the passage which of the following is NOT true?

A.Read slowly when you are reading something important to you.

B.Read fast when you are reading something unimportant to you.

C.Read the materials that you are interested in slowly.

D.Read the materials that you are interested in fast.

【答案】

1C

2B

3D

4D

【解析】

本文是一篇说明文,主要论述了如果想要成为一个好的读者,需要根据不同的文章类型运用不同的阅读速度来进行阅读。

1词义猜测题。根据“whether to read rapidly or slowlySome things should be read rapidly throughout以及In some of your reading, you must change your speed from fast to slow and slow to fast, as you go along.”可知,本文主要涉及的是阅读的速度,所以划线词意为速度。故选C

2细节理解题。根据第三段内容“Some things should be read slowly throughout…arithmetic(算数) problems, science and history books, which are full of important information.”可知,算数问题是应该慢读的。故选B

3推理判断题。在文章中作者提到有些内容是要慢慢地仔细阅读,如:Examples are directions for making or doing something, arithmetic problems, science and history books, which are full of important information. 还有另外一些内容,如Examples are simple stories meant for enjoyment, news letters from friends, pieces of news from local, or home-town, papers, telling what is happening to friends and neighbors. 是要迅速阅读的。所以阅读的速度要根据你所阅读的材料而确定。故选D

4细节理解题。根据“Examples are directions for making or doing something, arithmetic problems, science and history books, which are full of important information.”例如制作或做某事的方向、算术问题、科学和历史书,这些书中都有重要的信息。可知,当你在读对你来说很重要的东西时,慢慢读。因此选项A正确;根据“Examples are simple stories meant for enjoyment, news letters from friends, pieces of news from local, or home-town, papers, telling what is happening to friends and neighbors.”例如,简单的故事是为了娱乐,朋友的新闻信,当地或家乡的新闻,报纸,讲述发生在朋友和邻居身上的事情。可知,当你在读一些对你不重要的东西时,要快速阅读。因此选项B正确;根据“You will need to read certain pages quickly and then slow down and do more careful reading when you come to important ideas which must be remembered.”当你想到必须记住的重要观点时,你需要快速阅读某些页面,然后放慢阅读速度,并更加仔细地阅读。慢慢读你感兴趣的材料。而不是快速阅读你感兴趣的材料。因此选项C正确。错误的是选项D

本题的第1小题是词义猜测题。词义猜测题是阅读理解中常见的一种题型,所猜测词汇可以是生词,也可以是熟词新义,还可以是人称代词的指代内容。词义猜测题主要考查考生根据上下文推测词义和语义的能力,突出考查对语境的分析和把握能力。本题可以利用上下文语境来猜测词意。猜测任何词义都离不开上下文,所以要借助上下文对需要猜测的词或短语进行合乎逻辑的推测。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Since the first Earth Day in 1970, Americans have gotten a lot “greener” toward the environment. “We didn’t know at that time that there even was an environment, especially we didn’t know that there was a problem with it,” says Bruce Anderson, president of Earth Day USA.

But what began as nothing important in public affairs (公共事件) has grown into a social movement. Business people, political leaders, university professors, and especially millions of grass-roots (草根) Americans are taking part in the movement. “The understanding has increased many, many times,” says Gaylord Nelson, the former governor from Wisconsin, who thought up the first Earth Day.

According to US government reports, emissions from cars and trucks have dropped from 10.3 million tons a year to 5.5 million tons. The number of cities producing CO beyond the standard has been reduced (减少) from 40 to 9. Although serious problems still remain and need to be dealt with, the world is a safer and healthier place. A kind of “green thinking” has become part of practices.

Great improvement has been achieved. In 1988 there were only 600 recycling programs; today in 1995 there are about 6,600. Advanced lights, motors, and building designs have helped save a lot of energy and therefore prevented pollution.

Twenty-five years ago, there were hardly any education programs for environment. Today, it’s hard to find a public school, university, or law school that does not have such a kind of program. “Until we do that, nothing else will change!” says Bruce Anderson.

1According to Anderson, before 1970. Americans had little idea about ________.

A.the social movementB.recycling techniques

C.environmental problemsD.the importance of Earth Day

2Where does the support for environmental protection mainly come from?

A.The business men.B.Common people.

C.Government officials.D.University professors.

3What have Americans achieved in environmental protection?

A.They have cut car emissions to the lowest.

B.They have solved their environmental problems.

C.They have lowered their CO levels in forty cities.

D.They have reduced pollution by taking active actions.

4What does the underlined word “emissions” mean in the passage?

A.热量B.尾气C.燃油D.污染

5What is especially important for environmental protection according to the last paragraph?

A.Education.B.Planning.C.Green living.D.Green thinking.

【题目】 I took my son to a popular restaurant for lunch. And it seems that _______ else had the same idea. The _______ was full of people!

1 drove around the small car park for 10 minutes to look for a space. Finally, I _______one. A lady was returning to her car, so I followed her and _______ patiently. As I did this, I looked back and noticed a young man quickly _______ his car behind me. As soon as he saw my indicator(转向灯)on for the space, he seemed very angry and began _______ his steering wheel(方向盘).It seemed that he was very disappointed(失望的)because of_______ such a space. I felt his pain. Maybe he had been looking for the _______ for a long time like me.

When the lady left, I did something that surprised even me. I _______ off my indicator and drove straight past. I ____________ the man have the place.

The man behind me was surprised, unsure what to do. So I lowered my __________ and gave him a sign to take it, calling out at the same time, “It's __________.”

I continued driving __________ down the road to another car park, where although I had to walk quite a bit further, I was glad I could. Perhaps the man couldn't walk easily because his health wasn't as good as mine. I will __________ know. But I knew the space __________ more to him than it did to me, when I saw him react the way he did.

1A.noneB.everyoneC.nobodyD.someone

2A.officeB.homeC.restaurantD.shop

3A.borrowedB.foundC.boughtD.accepted

4A.guidedB.helpedC.waitedD.met

5A.stopB.pullC.pushD.forget

6A.givingB.hittingC.catchingD.throwing

7A.refusingB.choosingC.reachingD.missing

8A.placeB.personC.thingD.stage

9A.putB.gotC.brokeD.turned

10A.askedB.letC.forcedD.persuaded

11A.headB.handC.windowD.door

12A.mineB.yoursC.oursD.hers

13A.lowlyB.sadlyC.seriouslyD.further

14A.neverB.seldomC.surelyD.often

15A.provedB.broughtC.showedD.meant

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网