题目内容
任务型阅读。维生素对人体很重要,大家了解他们吗?请仔细阅读第56-60题中的五种维生素的介绍和A至F材料说明,找出需要补充的维生素的每个人。
E. Luke is so careless that he often gets hurt. And it takes a long time for his wound to heal.
F. Linda feels nervous before the new people.
| 小题1:Vitamin A What can high-vitamin A foods do for you? be great for night vision help you see in color help your grow properly and aids in healthy skin ﹡ vitamin A in carrots helps you see at night | |
| 小题2:The B vitamins What can the B vitamin do for you? help make energy and set it free help make red blood cells which carry oxygen(氧气) throughout your body ﹡ The B vitamins in leafy green vegetables help your body make protein(蛋白质)and energy. | |
| 小题3:Vitamin C What can vitamin C do for you? keep body tissues(组织) in good shape help you heal when you get hurt help your body resist infection ﹡ Vitamin C in oranges helps your body heal if you get a cut | |
| 小题4:Vitamin D What can vitamin D do for you? help keep your bones strong and healthy help keep your teeth strong and healthy help your body absorb the amount of calcium(钙) ﹡ Vitamin D in milk helps your bones and teeth. | |
| 小题5:Vitamin E What can vitamin E do for you? protect your skin from ultraviolet(紫外线) light protect you lungs from becoming damaged by polluted air help make red blood cells ﹡ Sunflowers seeds are the richest in Vitamin E |
| A.Emily often feels tired and seems to be lack of energy. |
| B.Jeff spent his summer vacation on the beach and got serious sunburnt. |
| C.Kate has poor eyesight and she can’t see clearly at night. |
| D.Tony sometimes feels pains in his bones and he has loose teeth. |
F. Linda feels nervous before the new people.
小题1:C小题2:A小题3:E小题4:D小题5:B试题分析:这是一篇科普、健康读物,它以表格的形式介绍了维生素A\B\C\D\E的功能。小题1:细节理解题。Kate的问题在于她视力不好,晚上看不清楚东西。而维他命A的功能刚好是Vitamin A in carrots helps you see at night胡萝卜中的维他命A有助于你在夜间看清东西,因此应选C。小题2:细节理解题。Emily经常犯困并且缺少活力,显然她需要补充维他命B,因为The B vitamins in leafy green vegetables help your body make protein(蛋白质)and energy绿叶蔬菜中的维他命B能帮助你的身体合成蛋白质和能量。所以应选A。小题3:细节理解题。Luke is so careless that he often gets hurt. And it takes a long time for his wound to heal卢克很不小心经常受伤并且伤口需要很长时间才能愈合。而维他命C help you heal when you get hurt 有助你的伤口愈合。故选E。小题4:细节理解题。Tony sometimes feels pains in his bones and he has loose teeth托尼有时候骨骼里有疼痛感并且他的牙齿松动,而维他命D的功能就在help keep your bones strong and healthy有助于保持骨头的强壮健康和help keep your teeth strong and healthy有助于保持牙齿的强壮和健康,因此托尼需要补充维他命D.
故选D。
小题5:细节理解题。Jeff spent his summer vacation on the beach and got serious sunburnt.杰夫在海滩上度假,皮肤因阳光而严重灼伤,他需要维他命E,因为维他命E protect your skin from ultraviolet(紫外线) light能保护你的皮肤免受紫外线伤害。故选B。
练习册系列答案
相关题目