题目内容

【题目】 A material is what something is made of. There are 5 basic materials. Most things are made with these materials. Some things are made of metal. Some things are made of glass. Some things are made of wood. Some things are made of cloth. And some things are made of plastic.

There are some other materials. But they are not used as much as these 5 materials.

Let's talk about metal first. Metal is very heavy. And it is very hard and strong. It usually feels cool if you touch it. We use metal to make lots of things. We use it for forks and knives. We use it for keys. We use it for cars. We use it for these things because it is very strong.

Next, let's talk about glass. Glass is very smooth. It feels cool to touch. It is not as heavy as metal. It is hard. But it is not strong. It breaks very easily! Then why do we use it? We use it because it is clear! You can see through glass! That's why we use it for windows. That's also why we use it for glasses.

Now, let's talk about wood. Wood is lighter than metal and glass. It is not as strong as metal. But it is much stronger than glass. We use wood to make lots of things. Things made of wood are usually light and hard and strong. Chairs and tables are made of wood. Pencils are made of wood.

Now let's talk about cloth. Cloth is very light. It is much lighter than wood. And it is very soft. We use cloth to make lots of things. For example, it is used to make clothing. And it is used to make blankets.

Last, let's talk about plastic. Plastic is also very light. But it is different from cloth.

Sometimes it is soft. And sometimes it is hard. Plastic can be used to make thin plastic bags. These are light, soft, and strong. But plastic can also be used to make bicycle helmets. These are light, hard, and strong. A helmet and a bag seem different. But they are both made from plastic.

1Which sentence from the passage best describes the main idea?

A."We use cloth to make lots of things.”B."Metal is very heavy."

C."There are 5 basic materials."D."A helmet and a bag seem different."

2In Paragraph 5, the passage says, "Wood is lighter than metal and glass." What is the main purpose of this sentence?

A.To explain something.B.To recommend something.

C.To compare something.D.To demonstrate something.

3Which material would you use if you wanted to make something that was strong and very light?A.Plastic. B.Wood. C.Metal. D.Glass.

4In this passage, the author talks about ______________.

A.hard things first, then soft thingsB.heavy things first, then light things

C.strong things first, then weak thingsD.cool things first, then warm things

【答案】

1C

2C

3A

4B

【解析】

本文主要讲述了生活中制作东西时使用得较多的5种基础材料,并对他们的用处和优缺点进行了阐述。

1主旨大意题,通看全文可知,全文在讨论5种基本的材料的优缺点,并且他们可以用来做什么,故选C

2细节理解题,Wood is lighter than metal and glass.木材比金属和玻璃要轻得多。根据句意可知是把木材的特点与金属和玻璃的进行对比,故选C

3细节理解题,题意为想要轻且坚固的材料做东西。Metal is very heavy. And it is very hard and strong. 金属非常重,并且它是非常硬的、坚固的。Glass is very smooth.It is not as heavy as metal. It is hard. But it is not strong.玻璃是很光滑的。它不像金属那样重。它较硬但不坚固。Wood is lighter than metal and glass. It is not as strong as metal 木材比金属和玻璃都要轻,但是它不像金属那么坚固。Cloth is very light. And it is very soft. 布料很轻,也很软。 But plastic can also be used to make bicycle helmets.These are light, soft, and strong但是塑料也能被用来做自行车头盔,这些都很轻、软和坚固。因此对比5种材料,只有塑胶符合这些特点。故选A

4细节理解题,根据题意是想知道作者是根据什么顺序来写的这篇文章。通观全文可知在讨论每种材料的时候都是按照轻重的顺序来写的。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 School backpacks have been a hot topic in China recently. Some Chinese parents buy hardcover school backpacks from Japan, although they can be as expensive as 5,000 yuan, according to Chinese newspaper Urban Express. These backpacks are popular because the hard cover helps hold books in place. This can help kids keep their balance and protect their spines(脊柱). But it turns out that the bags can barely fit in the students’ desks.

A good backpack is important for children’s health. “It can relieve (减轻) pressure from the shoulders,” says Dr Rob Danoff from the US. He also says students need a backpack that’s made for the child’s size. Cushioned (加垫的) backs and shoulder straps (带子) will help them avoid pain.

However, the biggest problem for school backpacks is that they are too heavy, noted Hou Weiguang, a doctor in Chengdu. In China, students have many textbooks and exercise books. The weight makes many kids suffer from side-bending (侧弯的) spines, Hou said. He suggests that a backpack should be no more than 15 percent of a child’s body weight to avoid pain or injury.

Parents need to make sure their kids only carry what they need. Schools and governments need to help too, added Zheng Yongshun, an education official from Hong Kong. He said schools should offer locker (储物柜) space and shared books so kids can carry fewer books.

1Why are hardcover school backpacks popular?

A.Because they are quite expensive.B.Because they are made in Japan.

C.Because they can perfectly fit into desks.D.Because they help protect kids’ spines.

2According to Dr Rob Danoff, good backpacks should________.

A.be smaller than childrenB.put pressure on shoulders

C.have cushioned backsD.have shorter shoulder straps

3If a student weighs 50kg, how heavy should a backpack be?

A.More than 50kgB.Less than 50kgC.More than 7.5 kg.D.Less than 7.5 kg.

4The last paragraph is written to offer tips on________.

A.how to choose good backpacks

B.how to reduce the weight of backpacks

C.how to encourage students to share books

D.how to design lockers for students

5Where is the text most probably from?

A.a shopping advertisementB.A science magazineC.A shopping poster D.A guidebook

【题目】 Many of us don’t pay much attention to the importance of eye care. It is said that if you take care of your body, then you can surely be healthy. That is why our eyes should be given a lot of care. Natural eye care should be put in a number one place.

There are several causes leading to poor eyesight like food shortage, genes (基因) and aging (老化). Televisions, computers and reading are also the causes of having poor eyesight. If you work in front of the computer, it is best to take a break every once in a while. Something dirty can cause eye redness and they will make you feel uncomfortable. It is bad for your eyes, too. If this happens, the best way is to clean your eyes by using cold water. You must also try your best to protect your eyes from harmful things. For example, sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from ultraviolet rays.

Eating healthy foods will do good to your eyesight. Remember that vitamins A, C and E are good for eyes. Try to eat food groups that have these vitamins. And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight, too. If a person exercises regularly(定期地)and eats the right kind of food, his eyes will stay in good condition for a long time.

All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes. Being happy all the time can be helpful to a person’s eyesight, too. In a word, eye care is very important, no matter how old a person is.

1Being happy all the time is the most important way to protect our eyes.

2People will have bad eyesight as they grow old.

3After using the computer, you’d better clean the eyes by using cold water.

4The underlined words “ultraviolet rays” refer to something that can do harm to people’s eyes.

5The best title of the passage might be Ways of Eye Exercises.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网