题目内容

【题目】In our increasingly fast-paced world, most adults do not get the 8-10 hours of sleep every night. Things are even worse for those with young children. A recent study showed that about 26% of parents in the United Kingdom get less than 5 hours of sleep every night. To make tired adults relax for a while, David Lloyd Clubs, a chain of gyms and fitness centers in the UK, has introduced a napping (小睡) class is called “Nap-Ercise”.

As the name suggests, the hour-long group class, as a way to “reinvigorate (使再振作) the mind and improve moods”, does not have any exercise. Instead, clients (顾客) are guided through 15 minutes of light stretching (拉伸) to help them relax. Then, they are encouraged to cuddle (依偎) under the blankets of a comfortable bed, cover their eyes with an eye mask, and take a nap for 45 minutes. With music playing and the room set to the perfect temperature, clients can have the best possible sleep. The class is currently being offered at just one place. If popular, they will be given to more other David Lloyd Clubs.

Although the class sounds like a marketing plan, there might be some science behind it. According to a study done at the Allegheny College in Pennsylvania, participants who took a 45-minute nap in the middle of their day not only help them feel well-rested, but also deal with stress better than those who didn’t. And a different study from the University of California at Berkeley showed that a 45-minute nap in the middle of the day helps to improve learning abilities.

1The purpose of offering the napping class is to _________.

A. give the tired people a chance to relax

B. give the homeless people a room to take a nap

C. help the people who aren’t able to sleep fall asleep

D. let people make more friends in the napping class

2What does the last passage talk about?

A. Some studies about the napping class.

B. The advantages of taking a nap.

C. Something that should be noticed during a nap.

D. How long people should spend taking a nap.

3Which of the following is NOT true according to the passage?

A. More than a quarter of adults in the UK sleep less than 5 hours.

B. A napping class will last for about an hour.

C. The class only offers blankets, a bed, and relaxing music to clients.

D. There will be the napping class in more David Lloyd Clubs.

4What’s the best title for the passage?

A. Group napping classes for tired clients.

B. Why people need to take a nap.

C. The different ideas about taking a nap.

D. The science behind taking a nap.

【答案】

1A

2B

3C

4A

【解析】

本文主要是一个俱乐部为宣传俱乐部的课程,而讲述了中午小睡的重要性,虽然是一则广告,但是科学证明中午小睡的确很重要。

1根据文中To make tired adults relax for a while, David Lloyd Clubs, a chain of gyms and fitness centers in the UK, has introduced a napping (小睡) class is called “Nap-Ercise”.可知David Lloyd Clubs提出小睡的目的是让劳累的成年人能有稍许的放松,故选A。

2根据本段According to a study done at the…..以及And a different study from the University of California at Berkeley showed that….可知本段主要是讲关于小睡课程的研究故选A。

3根据文中第一段A recent study showed that about 26% of parents in the United Kingdom get less than 5 hours of sleep every night.可知A选项正确根据文中描述顾客需要先做15分钟的拉伸,然后45分钟的小睡,所以大约1个小时,故B正确。根据文中cover their eyes with an eye mask,可知除了选项C中提到的物品还有眼罩,故C不正确;根据The class is currently being offered at just one place. If popular, they will be given to more other David Lloyd Clubs.可知,如果这种课程受人们欢迎的话,将会有更多这样的俱乐部,故D正确综上所述,故选C。

4阅读整篇文章是戴维劳埃德俱乐部为宣传自己刚刚开设的课程,打的一则广告,本课程是针对长时间工作比较疲惫的成年人,所以文章题目要紧扣作者目的,结合选项故选A。

本文是一则广告,第2小题和第4小题都属于主旨大意题,我们不仅仅要总结段落或文章主题,而且还要明白作者的写作意图,例如第4小题,虽然本篇文章主要说明了中午小睡的必要性和科学依据,但是作者目的是为了宣传俱乐部的课程,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Once there was an English prince called Henry. He liked to study languages, but smiles never came on his face. His father, the king tried to make him happy in every possible way. Yet the young prince was not happy.

One day the king had an interview with a man named Sir Arthur. Sir Arthur told the king, “I have a method to make Prince Henry happy, but you have to send him to the countryside”. At first, the king refused. But Sir Arthur insisted on taking the prince to the country. Finally, the king agreed.

Prince Henry and Sir Arthur went to Sir Arthur’s house. His big yard was divided into two parts— inside yard and outside yard, and the outside yard was a big garden with a flowerbed. Sir Arthur told Henry, “Do you know my flowerbed can talk, and it has a secret?” The prince thought it very strange. Sir Arthur went on, “It tells the secret only to those who watch it every day. If you learn the secret, you will be happy.”

Prince Henry looked, but there was no flower, not even a leaf upon it. Then he circled the flowerbed every day. Even when a storm came, he didn’t go inside, so he caught a cold.

Many days passed. The flowerbed was wet, and the warm sun shone upon it. At last, one fine morning, he saw tiny plants coming up.

Day after day he saw that these plants made lines, and that the lines formed some letters. He thought about the spelling and tried to translate them into his own language. At last, he got it: DO SOMETHING GOOD TO SOMEONE EVERY DAY.

1Why was Prince Henry sent to the countryside?

A. Because his father wanted him to experience the life.

B. Because he wanted to experience a different life.

C. Because his father wanted to make him happy:

D. Because he wanted to become happy again.

2What happened at the end of the story?

A. Prince Henry was told the secret of the flowerbed.

B. Prince Henry wasn’t happy with the secret of the flowerbed.

C. Prince Henry could hear what the flowerbed said.

D. Prince Henry got the secret of the flowerbed on his own.

3What can we learn from the passage?

A. Prince Henry wasn’t happy if he was not allowed to study languages.

B. The king disliked Sir Arthur’s idea and he didn’t follow his advice.

C. Prince Henry was OK when he watched the flowerbed.

D. Sir Arthur was a helpful man and he finally succeeded in helping Prince Henry.

4What does the story want to tell us?

A. It’s easy to be happy.

B. Helping others is useful.

C. Everyone should do something good.

D. Doing something good can make us happy.

【题目】

Farm tours are necessary for educating students on the food they eat,the growing process and farming.Our strawberry field trip at Jaemor provides your students with a chance to have a hands-on(亲身实践的) learning experience.And the students can also have a better understanding of how fruit and vegetables grow.

Come and join the fun on the farm during our first harvest(收获季节) of 2018!During the trip,students will enjoy a tour of the farm and visit the strawberry field to experience the berry from seed(种子) to fruit.They will even be allowed to pick some to take home!Each group will also be able to visit our farm friends at our petting zoo,the Barnyard at Jaemor Farm.

Date:April 24th—May 12th

Day:Monday—Friday

Beginning time:9:30 a.m. & 3:00 p.m.

Lasting time:two hours

Price:$8 per person

Attention:Your students may get dirty on our farm,so please tell them to wear proper clothes!

Are you interested in our strawberry field trip at Jaemor?Please visit http://www. jaemorfarms. com/field-trip-form and sign up today.

1The above reading is about the ________ strawberry field trip at Jaemor.

A. spring B. summer

C. autumn D. winter

2If a class go on a field trip beginning at half past nine in the morning,they should leave the farm at ________.

A. 11:00 a.m. B. 11:30 a.m.

C. 12:30 p.m. D. 1:00 p.m.

3Which of the following is TRUE?

A. The farm's first harvest doesn't come until July.

B. Students can take the field trip on the weekend.

C. Students can pick strawberries,but can't take them home.

D. If a teacher with 20 students takes the trip,they need to pay $168.

4Where can we find the reading?

A. On the Internet. B. In a newspaper.

C. In a museum. D. In a library.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网