题目内容

【题目】 Last Saturday, my mother and I went out for dinner. We went to a_________________. It was not big but very nice and quiet. My 80-year- old mother took my arm as if she were the First Lady. After we sat down, I had to_________________the menu. She could not see very well. Her eyes could only read_________________letters. Half way through the names of food and drinks on the menu, I_________________my eyes and saw Mom sitting there looking at me. A proud smile was on her face. " It was I who used to have to read the menu when you were_________________. "she said. " Then it's time that you relax and let me return what you have done for me. " I replied.

1A.theatreB.cinemaC.shopD.restaurant

2A.makeB.readC.passD.order

3A.brightB.largeC.blackD.short

4A.liftedB.loweredC.closedD.opened

5A.smallB.bigC.busyD.away

【答案】

1D

2B

3B

4A

5A

【解析】

文章大意:本文主要叙述了作者和妈妈上周六外出吃饭时,妈妈感叹作者长大了。

1

句意:我们去了一家餐厅。

theatre戏院、剧场;cinema电影院;shop商店;restaurant饭店、餐厅。根据上文my mother and I went out for dinner. 我和妈妈外出吃饭可知,是去餐厅,故答案为D

2

句意:我们坐下之后,我不得不读菜单。

make制造;read读、看;pass传递;order命令、点(酒菜等)。根据宾语“menu菜单”h和“She could not see very well.”可知,妈妈看不清,所以作者读给她。故答案为B

3

句意:她的眼睛只能读大的字母。

bright明亮的;large大的;black黑色的;short短的、矮的。根据上文She could not see very well.她不能很好地看见可推测出,她的眼睛只能看大字母,故答案为B

4

句意:我抬起眼睛看到妈妈坐在那里看着我。

lifted举起、抬起;lowered把……放低、降低;closed关闭;opened打开。根据and saw Mom sitting there looking at me.可知,是抬起眼睛看到妈妈,故答案为A

5

句意:过去你小的时候看菜单的是我。

small小的;big大的;busy忙碌的;away不在、离开。根据It was I who used to have to read the menu,过去看菜单的是我可知,是作者小的时候,故答案为A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Chinese-language teacher Xie Fang is excited because one of her students from Indonesia has been admitted (接收) to Beijing Language and Culture University. The 19-year-old student, Alvin Rizqi Adrain, achieved his dream of studying in China, Xie said at a primary school in Shunde, Guangdong Province.

Xie met the boy five years ago when she was chosen to teach Chinese at Budi Utama Three Languages National School in Yogyakarta, Indonesia. “Most Indonesian children start to learn Chinese after they enter primary school,” Xie said. “But the textbooks from Singapore seemed difficult for them.” Xie modified (修改) the content of the textbooks to make it easier to learn Chinese.

“More and more active students as well as those who were too shy to speak to me began to communicate with me in Chinese.” Xie recalled. One student, Alvin Rizqi Adrain, impressed Xie a lot. “At that time, he was a middle school student. He was so interested in Chinese that he worked very hard to learn and practice,” she said.

Bapak Djawadi, founder of the school, said that the reason he started the school was to help local children understand Chinese customs and values.

Those days in Indonesia are unforgettable for Xie. The local people have respect for Chinese teachers. Xie keeps in touch with her Indonesian students through the Internet.

根据上面短文的内容回答问题(每小题答案不超过6个单词)

1How old is Alvin Rizqi Adrain?

_________________________________________________________________

2When does most Indonesian children start to learn Chinese?

_________________________________________________________________

3Why did Xie modify the content of the textbooks?

________________________________________________________________

4Who communicated with Xie in Chinese, active students or the shy ones?

_________________________________________________________________

5What does the school help local children understand?

_________________________________________________________________

【题目】 Feng Shaotao _____________ into such kind of anxiety and can’t get out of it. ___________ his eyes, the college entrance exam cuts everyone apart and isolates (分离)him ___________ the society. The childish faith tells him ___________ taking part in the college entrance exam is growing up. The recognition(认知)of ___________ a high school senior tells him that one has to pay to grow up, and the anxiety and hesitation(犹豫)at present ___________ the price.

Feng Shaotao sets ___________ a goal of getting 750 points in the college entrance examination. The result comes really _________ to that ___________ he has still achieved his dream of going to ______________ university of Shanghai.

There are lots of __________ kids like Feng and __________ they will understand that the worries ______________once trapped them are the colors they ______________see on the road of life.

In the battlefield of ____________, growth is a battle where you will never come back. Being young means to strive.

1A.trappedB.trapsC.is trappedD.is trapping

2A.OfB.InC.ToD.For

3A.outB.intoC.fromD.away

4A.thatB.whatC.ifD.whether

5A.isB.to beC.areD.being

6A.will beB.areC.wasD.is

7A.himselfB.himC.hisD.he

8A.closedB.closingC.closeD.closes

9A.thoughB.becauseC.howeverD.but

10A.aB.anC.theD./

11A.othersB.otherC.anotherD.the other

12A.at the endB.at the end ofC.in the endD.in the end of

13A.whichB./C.whatD.whom

14A.couldB.shouldC.neededD.must

15A.youngB.be youthC.be youngD.youth

【题目】 People spend almost a third of their lives doing one thing: sleeping. Every year there is a day for people around the world to celebrate the _______ of good and healthy sleepWorld Sleep Day.

Sleep is like food for the _______. A good amount of sleep helps the body and brain grow and_______ People of different _______ need different amounts of sleep.' According to the National Sleep Foundation in the US, _______ need seven to nine hours of sleep every night. For students aged 10 to 17, a(n_______ amount is about eight to nine hours per night.

_______, many students don't get enough sleep because of early school start times and too much homework. The China Youth and Children Research Centre reported that about 80 percent of middle school students don't get _______ sleep.

A lack(缺乏)of sleep can _______ influence a person's life. Students ____________ don't get enough sleep may get poor grades. They cannot pay ____________ in class or do well in sports.

To solve this problem, scientists advise that students should have ____________schoolwork and more time to sleep. There are some other ways to help people get enough sleep, such as ____________ a 20-minute nap during the day. Good sleep habits are also ____________. For example, try to go to sleep and wake up at the same time every day, ____________ on weekends and during holidays.

1A.importanceB.influenceC.differenceD.habit

2A.armB.brainC.legD.shoulder

3A.disappearB.discoverC.developD.destroy

4A.countriesB.namesC.agesD.jobs

5A.doctorsB.parentsC.scientistsD.adults

6A.impossibleB.differentC.difficultD.healthy

7A.BesidesB.OtherwiseC.AlsoD.However

8A.goodB.longC.enoughD.many

9A.closelyB.greatlyC.hardlyD.mostly

10A.whoB.whichC.whomD.what

11A.visitB.workC.moneyD.attention

12A.moreB.muchC.lessD.fewer

13A.makingB.takingC.catchingD.sleeping

14A.harmfulB.helpfulC.thankfulD.wonderful

15A.evenB.alwaysC.usuallyD.never

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网