题目内容

【题目】 There are many colors in natureBut do you think that a color has weight(重量)?I think you'll say "no." But I am afraid you are_________. If you don't_________ityou may do a small experiment(实验).

Please put two objects with the same weight into two_________Then cover the boxes. Nextwrap(包起来)one box with a red piece of paperthe other with a white piece of paper. OK. Now hold the boxes with your hand one by one. It is certain that you will think the red one is a little_________.

_________do you think soA scientist found that different colors have different weights in a man's mind. So he did many tests and at last he_________the result. That is to sayevery color has_________own weight in our mind.

The scientist told us that colors also have smell. According to thisscientists say that people_________the colors they likeand refuse the colors they hate. So your body and mind will be_________by using the colors you like. Or you don't feel well or even get ill. For exampleyou like blue and hate red. If you stay in a room with red windowswallpaper for two hoursyou'll feel you have been there for four hours.__________if the room is blueyou'll feel you have been there for only an hour.

1A.activeB.wrongC.absentD.right

2A.createB.forgetC.believeD.remember

3A.boxesB.handsC.glovesD.baskets

4A.widerB.biggerC.longerD.heavier

5A.HowB.WhenC.WhereD.Why

6A.gotB.drewC.decidedD.repeated

7A.myB.ourC.itsD.your

8A.acceptB.meetC.discoverD.produce

9A.youngB.healthyC.weakD.lazy

10A.OrB.ButC.SoD.Because

【答案】

1B

2C

3A

4D

5D

6A

7C

8A

9B

10B

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述有关颜色的知识,即在每个人的思想中,颜色也是有重量的。然后作者又讲述颜色也是有味道的,它会影响人们的健康。

1句意:但是恐怕你是错误的。

active积极的;wrong错误的;absent缺席的;right正确的。根据I think you'll say "no." “我认为你会说不”以及but可知,表示你的想法是错误的,故选B

2句意:如果你不相信,你可以做一个小实验。

create创造;forget忘记;believe相信;remember记住。根据I think you'll say "no." But I am afraid you are wrong“我认为你会说不,但是恐怕你是错误的”可知,作者说出这个理论时,人们会不相信,故选C

3句意:请将两个相同重量的物品放到两个箱子中。

boxes箱子;hands手;gloves手套;baskets篮子。根据Then cover the boxes“然后盖住箱子”可知,表示“放入箱子中”,故选A

4句意:毫无疑问,你会认为红色的哪一个有一点沉。

wider更宽的;bigger更大的;longer更长的;heavier更沉的。根据But do you think that a color has weight“但是你认为颜色有重量吗?”可知,此处是证实这一观点,即“红色的更沉”,故选D

5句意:你为什么这样认为?

how如何,怎样(表示方式);when什么时候(表示时间);where在哪里(问地点);why为什么(问原因)。根据A scientist found that different colors have different weights in a man's mind“一个科学家发现,不同的颜色在人们的思想中有不同的重量”可知,这是解释“为什么红色的更沉”,故选D

6句意:所以他做了许多测试,最后他得到了这个结果。

got得到;drew画;decided决定;repeated重复。根据So he did many tests“所以他做了许多测试”可知,最后得到了这个结果,故选A

7句意:那就是说,在我们的脑海中,每一个颜色都有自己的重量。

my我的(形容词性物主代词);our我们的(形容词性物主代词);its它的(形容词性物主代词或名词性物主代词);your你的,你们的(形容词性物主代词)。根据句意可知,空处表示“每个颜色自己的重量”,用it代指每个颜色,根据one’s own可知,用形容词性物主代词,故选C

8句意:根据这个,科学家说:“人们接受他们喜欢的颜色并且拒绝他们讨厌的颜色”。

accept接受;meet遇见;discover发现;produce生产。根据and refuse the colors they hate“拒绝他们讨厌的颜色”可知,表示“接受他们喜欢的颜色”。故选A

9句意:所以通过使用你喜欢的颜色,你的身心将会是健康的。

young年轻的;healthy健康的;weak虚弱的;lazy懒惰的。根据Or you don't feel well or even get ill“否则你将感到不健康甚至生病”可知,表示“你的身心将会是健康的”,故选B

10句意:但是如果这个房间是蓝色的,你将会感觉你在里面仅仅一个小时。

or否则,或者;but但是(表示转折);so所以(表示因果);because因为(表示原因)。根据For exampleyou like blue and hate red. If you stay in a room with red windowswallpaper for two hoursyou'll feel you have been there for our hours“例如,你喜欢蓝色,讨厌红色。如果你在一间有红色窗户、墙纸的房间里待了两个小时,你会觉得你已经待了四个小时”与空后“但是如果这个房间是蓝色的,你将会感觉你在里面仅仅一个小时”表示转折,故选B

做完型填空时,首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题。做完型时要记住“瞻前顾后想结果”这一原则,根据上下文以及语境做题,切忌主观臆断。另外,平时还要多多积累词汇。完型填空常考名词、动词、形容词和副词等辨析。做词义辨析题时,首先要确认四个选项的含义,然后分析语境和逻辑关系,确定答案。

例如第9题。首先确定四个选项的含义,A. young年轻的;B. healthy健康的;C. weak虚弱的;D. lazy懒惰的。根据Or you don't feel well or even get ill“否则你将感到不健康甚至生病”可知,表示“你的身心将会是健康的”,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Everyone wants to succeed in their life. It isn’t really so hard. Here are some steps that help you have a successful teenage life.

Do well in school. No matter how boring it is now, education will help you later. Try your best at school, listen to the teachers, finish your homework, and get good grades. Doing so will help you get into a better college or university, which will help you get a great job in the future.

Do good in your free time. Volunteering can enrich your experience; it can also make you happier. Find volunteer opportunities that interest you. For example, if you love animals, volunteer at an animal shelter. If you like helping people, volunteer at a soup kitchen (施粥所). If you want to do something good to the environment, plant trees or pick up litter. When you help others, it will make you feel better about yourself. Having lots of volunteer hours will make your resume(履历) look good!

Find out your goals in life and work towards them. Start thinking about jobs you would like to get, and make a good choice according to your interests. Challenge yourself and you’ll be surprised at what you can do after you finish a hard job.

Get active! Join a sports team at school or out of school. Just exercise! Studies show that people who get active in their teens will be more active when they’re adults, so start getting active now.

1The writer thinks it is _______ for teenagers to have a successful life.

A.easyB.hardC.impossibleD.difficult

2What will help you get a great job in the future?

A.Doing good in your free time.B.Starting to think about your jobs.

C.Getting a good education.D.Joining a sports team.

3The underlined word “opportunities” in the passage means “_______”.

A.experiencesB.chancesC.storiesD.dreams

4According to the passage, volunteering can help teenagers to be _______.

A.healthierB.more importantC.happierD.more knowledgeable.

5The passage mainly tells us some ways to _______.

A.look for a good jobB.become active in teenage years

C.make a good choiceD.have a good teenage life

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网