题目内容

【题目】根据句意在空白处填入一个适当的词,使句意完整,语法正确。

1The dictionary must ____________ to Sam, because his name is on it.

2In winter the weather is really cold. The ___________ always falls below zero.

3Can I use you tennis racket this afternoon? ___________ is left at home.

4Sharks are in danger, so we should take a part ___________saving them.

5We are ___________ of Huawei mobile phones, because they’re produced by Chinese independently.

【答案】

1belong

2temperature

3Mine

4in

5proud

【解析】

1句意:这本字典肯定是属于山姆的,因为他的名字在上面。

考查动词时态。空前must是情态动词,情态动词后面的动词应该用原形,故填belong

2句意:冬天的天气确实很冷。温度总是降到零度以下。

考查名词。由前文的weather天气以及后文below zero零度以下,都是讲的是气温,故填temperature

3句意:--我今天下午能用一下你的网球拍吗? --我的忘在家里了。

考查物主代词。根据语境可知,此处缺少主语,并且根据句意可知,此处表示我的东西忘在家里了,可以用名词性物主代词做主语,故填Mine

4句意:鲨鱼正处于危险中,所以我们应该加入拯救它们。

考查固定搭配。根据句意可知,此处表示加入,take part in 参加,加入,属于固定搭配,故填in

5句意:我们以华为手机为自豪,因为它们是由中国人独立生产的。

考查固定搭配。由后句中国人独立生产可知,此处是以华为手机为自豪,be proud of,以……为自豪,故填proud

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,从短文下面方框中的六个句子中选择五个还原到短文中,使短文通顺完整、衔接自然。

A. Your family is larger than mine.

B. They loved each other very much,

C. He doesn’t have many new clothes.

D. He found the same number of bags in his barn again!

E. He has many bills to pay.

F. He found something strange.

Long time ago, there lived two brothers. The elder was called Simon and the younger Victor. (46)_________________, and always took care of one another. Every day they worked from morning until night, getting as much grain(谷物) as possible from their fields.

One late autumn evening, after their work in the field was done, Simon said to his wife, “ Victor got married last month.(47) _________________. I think I will put a bag of rice in his barn(谷仓).” “ Oh, that’s a good idea, ” said his wife. “But please don’t tell him, ” said Simon, “If he knows I put the rice there, he will never take it.”

So, late that night Simon took a bag of rice to Victor’s barn. The next day, when he looked at his own barn,(48)_____________.“I took a bag of rice to Victor’s house last night, but I still have the same number of bags in my barn. How did that happen?”

Simon decided to take another bag of rice to his brother’s barn that night. But the next morning,(49)_______________!“ This is very strange,” he thought.

That night he tried again. He carried a large bag of rice on his shoulder, and walked down the road to his younger brother’s house. In the bright moonlight, he could see another person coming down the road. He was carrying something on his shoulder too.

“Young Brother!” Simon cried, “What are you doing?”

“I was worried about you, Older Brother,” said Victor, (50)_________________. I thought you needed more rice.” The two brothers quickly realized that they had been taking rice to each other. They laughed about what they had done. “ It is good to have a brother like you,” they both said. And they lived happily ever after.

【题目】 Instead of gobbling(狼吞虎咽) your food, try eating more slowly. It may help you drop those unwanted pounds. The conclusion is from a new study by Chinese researcher.

The study showed that compared with people who gobbled their food, those who ate at a normal speed were 29 percent less likely to be obese(肥胖的). But those who ate slowly were up to 42 percent less likely to obese. In addition, people who ate slowly tended (往往会) to be healthier and have a healthier lifestyle than those who ate quickly or at a normal speed. “However, this study could not prove that speed eating causes or stops obesity,” the researcher noted.

“Slow eating has its advantages and a few disadvantages ,” said Samantha Heller from New York City. “On the one hand, slow eating gives our body time to register a sense of satisfaction and fullness, so we eat less. We are more likely to enjoy a taste of food. On the other hand, the longer people sit in front of food, the more food they will eat, ”she said.

“Speed eating appears to be far more harmful. People who eat quickly, as many of us do, gobble far more food than they need. In many European countries, slow eating is a way of life,” Heller said. In America, speed eating takes the lead. Thus we need to encourage people to have a change, learn the way of slower eating from Europeans and get a true enjoyment of food.

1The researchers who found eating slowly may help you drop pounds come from ______.

A.America.B.Japan.C.China.D.Europe.

2Who is the least likely to be obese according to the second paragraph

A.People who eat at a normal speed.B.People who eat quickly.

C.People who eat slowly.D.People who eat little.

3Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Speed eating is harmful to us.

B.People who ate slowly tended to be healthier than those who ate quickly.

C.The longer you sit in front of food, the more food you will eat.

D.It is sure that eating quickly can cause obesity.

4The underlined word “register” probably means ______ in Chinese.

A.注册B.意识到C.抵制住D.缺乏

5This passage mainly talks about _______.

A.the disadvantages of being obeseB.The ways of avoiding being obese.

C.the ways of eating slowlyD.why we should try eating more slowly

【题目】阅读下面短文,根据短文中的信息完成文后表格。

An anti-smoking ban(禁烟令) took effect on Jan 1, 2019 in Hangzhou, East China’s Zhejiang Province, stopping e-cigarette电子烟)use in the same place where smoking is not allowed. You have to pay a fine of up to 20,000 yuan if you break the rule. While the use of e-cigarettes is allowed in many other cities, is it necessary to do so? Let’s share our readers’ opinions.

Andrew (US) Smoking of all kinds should be banned. Smoking is a silent killer which not just kills the smokers but also the people around the smokers.

Li Wei (China) Not only does the e-cigarette not help smokers to give up smoking, but also it encourages young and old nonsmokers to start smoking, and finally they will smoke the real thing! And the smoke from e-cigarettes is just as bad for the health of others who do not smoke!

Edward (Canada) E-cigarette is another choice to smoking. I picked one up two years ago, and have not had a real cigarette since that day. As a matter of fact, I still have four packages of Zhonghua sitting on my shelf to remind me of that bad habit that I started over 40 years.

Wang Lei (China) E-cigarette might be better than real cigarettes, but they still are very closely related to cigarettes. E-cigarette not only causes dangerous side effects(副作用) but also harms the people around you through second-hand smoking.

Chris (US) People use e-cigarettes to give up smoking. I’m all for banning their sales to kids. Nicotine(尼古丁) is harmful, but if they’re going to smoke anyway, aren’t e-cigarettes better than real cigarettes?

Should e-smoking be banned in public?

Introduction

Stopping e-cigarette became effective in Hangzhou.You have to pay at.

120,000 yuan if you smoke e-cigarettes in non-smoking places.?

2·and opinions

Andrewp

Al kinds of smoking is not 3Smoking kills 4the smokers and the people around them.

Li Wei

The e-cigarette is 5.to smokers to give p smoking.-On the other-handit6nonsmokers to start smoking!

Edward

I used e-cigarette7.of real ones. It really helps me get rid of this bad habit.…

Wang Lei

E-cigarette-not only causes side-effects but-also is8to the people-around you.

Chris

People use e-cigarettes to9smoking E-cigarettes are better 10 they don't have nicotine.

【题目】 When I was in college, a white cat liked to show up on our campus at times. It was clear that he was a stray (流浪的) cat because he looked thin and weak. Students would play with him after class and feed him all kinds of food. The school didn’t say anything about the cat for a long time.

But one day, we were told that one of the students had an infectious (传染性的) disease. and that the cat was possibly the source(起源). After that, we were not allowed to touch any stray animals on campus. The school started to make efforts to keep animals off campus as well.

Since we were not allowed to feed the white cat, it was hard for him to find food on the street. He became weak and skinny. But while the rest of us ignored (忽视) the cat, a security guard (保安) at our school decided to take on the responsibility of caring for him. He took the cat to an animal hospital for a health check. He then went to a nearby supermarket and bought food for the cat, as well as a small bed for him to sleep in. He made sure the cat was healthy and comfortable.

It might seem like a small effort to some people. But this man risked his job – his only source of income just to feed a tiny cat who no one else cared for. It was a very heartwarming thing to see.

根据短文内容,回答下列问题。

1When did the students play with the white cat?

2Who had an infectious disease?

3How was the cat when it was hard for him to find food?

4Where was the cat taken to before he got the food and the bed?

5What did the writer think of the security guard’s behavior about the stray cat?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网