题目内容

【题目】Donna Ashlock, a 14-year-old girl from California, was very sick. She had a bad heart. “Donna needs a new heart,” her doctor said, “she must have a new heart, or she will die soon.”

Felipe Carza, 15, was worried about Donna. Felipe was Donna’s friend. He liked Donna very much. He liked her freckles, and he liked her smile. Felipe didn’t want Donna to die.

Felipe talked to his mother about Donna. “I am going to die,” Felipe told his mother, “and I am going to give my heat to Donna.”

Felipe’s mother didn’t pay much attention to Felipe. “Felipe is just kidding,” she thought, “Felipe is not going to die. He’s strong and healthy.”

But Felipe was not healthy. He had terrible headaches sometimes. “my head hurts,” he often told his friends. Felipe never told his parents about his headaches.

One morning Felipe woke up with a sharp pain in his head. He was dizzy (眩晕的), and he couldn’t breathe. His parents rushed Felipe to the hospital. Doctors at the hospital had terrible news for them. “Felipe’ s brain is dead,” the doctors said, “we can’t save him.”

The parents were very sad. But they remembered Felipe’s words. “Felipe wanted to give his heart to Donna,” they told the doctors.

The doctors did several tests. Then they told the parents, “we can give Felipe’s heart to Donna.”

The doctors took out Felipe’s heart and rushed the heart to Donna. Other doctors took out Donna’s heart and put Felipe’s heart in her chest. In a short time the heart began to beat.

The operation was a success. Felipe’s heart was beating in Donna’s chest, but Donna didn’t know it. Her parents and doctors didn’t tell her. They waited until she was stronger; then they told her about Felipe. “I feel very sad,” Donna said, “but I am thankful to Felipe.”

Three months later the operation Donna went back to school. She has to have regular checkups, and she has to take medicine every day. But she is living a normal life.

Felipe’s brother John says, “Every time we see Donna, we think of Felipe. She has Felipe‘s heart in her. That gives us great peace.”

1Felipe was worried about Donna because .

A. she had freckles

B. she was very sick

C. she would have a new heart

D. she had a sharp pain in her head

2We learn from the passage that .

A. Felipe promised Donna to give her his heart

B. Donna needed a new heart instead of her own

C. the doctors asked Felipe’s parents to donate his heart

D. Felipe never told anyone about his terrible headaches

3Donna knew nothing about Felipe’s heart until .

A. Felipe’s parents told her the bad news

B. the operation was going to start

C. she was well and strong enough

D. she went back to school

4It is clear that .

A. Felipe’s brother often goes to see Donna in hospital

B. Donna can live a normal life without medicine

C. the doctors did several tests during the operation

D. the Carza have great peace because of Donna

5Which of the following may probably be the best title for the passage?

A. The Gift B. The Operation

C. The Peace D. The Illness

【答案】

1B

2B

3C

4D

5C

【解析】

试题短文大意:唐娜病得很厉害。唐娜需要新的心脏。菲利佩担心唐娜。不想让唐娜死。而菲利佩从来没有告诉他的父母关于他的头痛的事。一天早晨,菲利佩醒来时,头剧烈的疼痛。他眩晕了,不能呼吸。他的父母把菲利佩送往医院。医院的医生对他们说菲利佩不能救了。父母很伤心。但他们想起了菲利佩的话。菲利佩想把他的心给唐娜,他们告诉医生。医生做了几项测试,手术非常的成功。

1B细节理解题。根据第一段中Donna Ashlock, a 14-year-old girl from California, was very sick. 和第二段中Felipe Carza, 15, was worried about Donna. Felipe was Donna’s friend.可知菲利佩担心唐娜是因为唐娜病得厉害,所以该选B

2B细节理解题。根据第一段中Donna needs a new heart,” her doctor said, “she must have a new heart, or she will die soon.”可知唐娜需要一个新的心脏,所以该选B

3C细节理解题。根据文中The operation was a success. Felipe’s heart was beating in Donna’s chest, but Donna didn’t know it. Her parents and doctors didn’t tell her. They waited until she was stronger; then they told her about Felipe. “I feel very sad,” Donna said, “but I am thankful to Felipe.”可知唐娜强壮起来后才知道菲利佩捐心脏的事,所以该选C

4D细节理解题。根据短文最后一段Felipe’s brother John says, “Every time we see Donna, we think of Felipe. She has Felipe‘s heart in her. That gives us great peace.” 可知卡泽一家因为唐娜二感到平静,所以该选D

5C标题归纳题。根据短文描述可知卡泽一家看到唐娜就会想起菲利佩。她有菲利佩的心,这给了我们很大的平静。所以该选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文前方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A. Each part has a different meaning.

B. So they cannot create as many numbers as we can.

C. That’s because China has the longest mobile phone numbers in the world.

D. Also, mobile phone numbers can be recycled.

E. The main reason for using 11 digits is that we have the largest population in the world.

Have you ever counted the number of digits(数字) in your mobile phone number? Your number has 11 digits. You may sometimes find it hard to remember your number.1Why is that?

The 11 digits can be divided into three parts.2The first three numbers tell you which mobile phone service provider you are using. For example, 135 is for the China Mobile Communication Corporation and 188 is for China Unicom. The fourth to the seventh digits tell you which area the number is recorded in. And the last four digits are random (随机的).

3We once had 10 numbers. But as our population grew, there were not enough numbers for us to use. So we began to use 11 digits starting from 1999.

Eleven digits can be used to make tens of billions of mobile phone numbers, according to the Xinhua News Agency. That’s enough for each person to have seven or eight phone numbers to use in China.4Usually, the service provider will reuse a canceled number after three to six months. If you call a number that you haven’t contacted (联络) for a long time, you may find that its owner has changed.

Besides China, Britain and Japan also use 11-digit mobile phone numbers. But their numbers always start with 0.5Countries like the United States, Australia and India use phone numbers with l0 digits. Canada’s mobile phone numbers are perhaps the world’s shortest: they use seven digits.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网