题目内容

【题目】Li Ao, one of my favourite Chinese writer, ___________ earlier this year. He was a man who was never afraid of any power.

A. passed down B. passed on C. passed off D. passed away

【答案】D

【解析】句意:李敖,我最喜欢的中国作家之一,今年早些时候去世了。他是一个从不惧怕任何权力的人。A. passed down遗传;B. passed on传递;C. passed off停止;D. passed away去世。根据句意,可知D选项符合题意,其它选项均使语意不通,故答案选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】请认真阅读下面短文,在短文后表格中的空白处填入适当的单词(注意:每空1个单词)。

Over the last few centuries, there have been many changes in our lives.

To start with, people were not able to travel such a long distance in such a short time in the past. Planes were not very popular at that time because they used to be a very expensive way to travel. Nowadays, we have fast, comfortable cars, and more and more people can travel by plane.

Secondly, in the past, people had to work much harder because they did not have the tools that we have today. Today, most of the difficult and dangerous work is done by computers and machines.

Thirdly, in the past, the living conditions were not as good as they are now. There were no bathrooms or running water in many houses, and many people could not buy things like fridges, TV sets or washing machines. Now, most families have several of these things.

Finally, nowadays, more and more people have the chance to get a good education. In the past, there were fewer schools and the quality of education was much poorer. Also, it is much easier to find the educational materials that you need on the Internet now.

The scientific and technological development in the world is amazing. Life now is much faster and busier than it used to be. And we are still creating new things to make our lives better and easier.

Title: 1 in our lives

In the past

Today

Transportation

People couldn’t travel very far in a short time. Planes were not so popular.

People have fast cars; more people can travel by 72.2

Work

People worked much 73.3.

The difficult work can be done by computers and machines.

74. 4conditions

People couldn’t live as comfortably as we do now.

People can buy many things like fridges, TV sets or washing machines.

Education

There were fewer schools. They had 75.5quality of education.

More and more people have the chance to get a good education.

【题目】Donna Ashlock, a 14-year-old girl from California, was very sick. She had a bad heart. “Donna needs a new heart,” her doctor said, “she must have a new heart, or she will die soon.”

Felipe Carza, 15, was worried about Donna. Felipe was Donna’s friend. He liked Donna very much. He liked her freckles, and he liked her smile. Felipe didn’t want Donna to die.

Felipe talked to his mother about Donna. “I am going to die,” Felipe told his mother, “and I am going to give my heat to Donna.”

Felipe’s mother didn’t pay much attention to Felipe. “Felipe is just kidding,” she thought, “Felipe is not going to die. He’s strong and healthy.”

But Felipe was not healthy. He had terrible headaches sometimes. “my head hurts,” he often told his friends. Felipe never told his parents about his headaches.

One morning Felipe woke up with a sharp pain in his head. He was dizzy (眩晕的), and he couldn’t breathe. His parents rushed Felipe to the hospital. Doctors at the hospital had terrible news for them. “Felipe’ s brain is dead,” the doctors said, “we can’t save him.”

The parents were very sad. But they remembered Felipe’s words. “Felipe wanted to give his heart to Donna,” they told the doctors.

The doctors did several tests. Then they told the parents, “we can give Felipe’s heart to Donna.”

The doctors took out Felipe’s heart and rushed the heart to Donna. Other doctors took out Donna’s heart and put Felipe’s heart in her chest. In a short time the heart began to beat.

The operation was a success. Felipe’s heart was beating in Donna’s chest, but Donna didn’t know it. Her parents and doctors didn’t tell her. They waited until she was stronger; then they told her about Felipe. “I feel very sad,” Donna said, “but I am thankful to Felipe.”

Three months later the operation Donna went back to school. She has to have regular checkups, and she has to take medicine every day. But she is living a normal life.

Felipe’s brother John says, “Every time we see Donna, we think of Felipe. She has Felipe‘s heart in her. That gives us great peace.”

1Felipe was worried about Donna because .

A. she had freckles

B. she was very sick

C. she would have a new heart

D. she had a sharp pain in her head

2We learn from the passage that .

A. Felipe promised Donna to give her his heart

B. Donna needed a new heart instead of her own

C. the doctors asked Felipe’s parents to donate his heart

D. Felipe never told anyone about his terrible headaches

3Donna knew nothing about Felipe’s heart until .

A. Felipe’s parents told her the bad news

B. the operation was going to start

C. she was well and strong enough

D. she went back to school

4It is clear that .

A. Felipe’s brother often goes to see Donna in hospital

B. Donna can live a normal life without medicine

C. the doctors did several tests during the operation

D. the Carza have great peace because of Donna

5Which of the following may probably be the best title for the passage?

A. The Gift B. The Operation

C. The Peace D. The Illness

【题目】阅读下面短文,按要求完成下列各题。

In many British schools, the pupils usually wear their school uniforms to school on weekdays. However, recently the students at LVS Ascot Junior School in England wore something quite different. What they wore was what people wear when they go to bed---pajamas(睡衣). They did this not only for fun, but for a local charity called Christopher’s Smile.

Christopher’s Smile was set up in 2008 by Karen and Kevin Capel whose only son Christopher died of cancer at a young age. Christopher’s Smile aims to raise money to fund development of new drugs to treat childhood cancers. Since then, the charity has raised a lot of money and gotten more and more volunteers.

The students of Grade 6 at LVS Ascot Junior School organized the event Pajama Day to support Christopher’s Smile. “We wanted to raise money for our charity in a way that the whole school could join in it, so each pupil paid 1 pound to wear his or her pajama to school on Pajama Day.” said a young organizer.

Both the students and their teachers took part in the event with great interest. Together they not only raised some money, but also had a good time.

1Why did the students at LVS Ascot Junior School wear pajamas to school?

(根据短文内容回答问题)

2Who set up the charity called Christopher’s Smile? (根据短文内容回答问题)

3Did the students of Grade 6 support Christopher’s smile? (根据短文内容回答问题)

4从文中找出与下面句子中画线部分意思最接近的短语。

The whole school joined in Pajama Day.

5In this passage, the underlined word “they” refers to ________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网