题目内容
【题目】书面表达。
现在上网成了许多学生的主要娱乐方式之一。假如你叫陈真,你最近对所在学校的60名同学(30名男生,30名女生)进行了上网目的调查。请根据调查结果,写一篇80词左右的短文。
【答案】I have recently made a survey among 30 boys and 30 girls in our school about their purposes of surfing the Internet. All the boys and girls like chatting very much.
What the boys like most is playing games and shopping is the girls’ favorite. Both boys and girls like to read news or send e-mails through the Internet. Maybe they think it’s the most convenient way to get information or keep in touch with friends. Only several of them use Internet as a tool to study. So I think students should be guided to use the Internet better.
【解析】
亮点说明:这篇习作的层次清晰,内容饱满,表达流畅。文中使用了非常好的短语,例如make a survey,in our school,like chatting,very much,play games and shopping,both and,keep in touch with,several of them,as a tool,stay with,be guided to等。而What the boys like most is playing games and shopping is the girls’ favorite./ Maybe they think it’s the most convenient way to get information or keep in touch with friends. / So I think students should be guided to use the Internet better.等多种复杂从句结构的综合运用,丰富了习作内容,使表达多样化,是本文的最大亮点。
【题目】Student Volunteers Needed!
On Saturday, December 12th, from 10 A.M. until 4 P.M., Carverton Middle School will be holding a music festival in the school gym. The special event will feature (以……为特征) many professional musicians and singers.
Task | Time | Date |
Make posters | 1 P.M.– 4 P.M. | December 5th |
Set up gym | 11 A.M.– 4 P.M. | December 11th |
Help performers | 9 A.M.– 4 P.M. | December 12th |
Welcome guests | 10 A.M.–2 P.M. | December 12th |
Clean up gym | 4 P.M.–7 P.M. | December 12th |
Interested students should speak with Ms. Braxton, the music teacher. Students who would like to help at the festival must have written permission from a parent or guardian (监护人).
【1】What time will the festival begin?
A. 1 P.M. December 5th. B. 11 A.M. December 11th. C. 10 A.M. December 12th.
【2】Where will the festival be held?
A. In the school gym. B. On the playground. C. In the meeting hall.
【3】What task will be done the day before the festival begins?
A. Helping performers. B. Setting up the gym. C. Cleaning up the gym.
【4】Who is told to talk to Ms. Braxton?
A. Parents. B. Teachers. C. Students.
【5】This passage is written to .
A. look for student volunteers B. invite professional musicians C. help parents
【题目】There are many things we need to know, but we do not learn them at school. For example, if we want to use our money wisely, we need to shop carefully. We need to know how to compare the prices of the same things in different shops. We also need to know how to make the best decision when we shop. It is a life skill, and we need to practice it in our daily life.
Supermarket W Business hours: 6:00 am--10:30 pm Eggs (1 kilo): £6.50 Apples(1 kilo): £3.80 Pork(1 kilo): £18.20 Tomatoes(1 kilo): £1.58 Environment: Very good Service: Excellent | Supermarket M Business hours: 5:30 am--10:30 pm Eggs (1 kilo): £6.60 Apples(1 kilo): £3.96 Pork(1 kilo): £18.20 Tomatoes(1 kilo): £1.50 Environment: Very good Service: Good | ||||
Supermarket Y Business hours: 6:00 am--10:00 pm Eggs (1 kilo): £6.20 Apples(1 kilo): £3.30 Pork(1 kilo): £17.20 Tomatoes(1 kilo): £1.30 Environment: Need improving Service: Ordinary | Supermarket Z Business hours: 6:00 am--9:30 pm Eggs (1 kilo): £6.90 Apples(1 kilo): £3.90 Pork(1 kilo): £18.60 Tomatoes(1 kilo): £1.60 Environment: Ordinary Service: Bad | ||||
根据短文内容,判断下列句子正误。正确为“T” 错误为 “F”。
【1】Supermarket M has the longest business hours.
【2】The price of the pork in Supermarket Y is higher than that in Supermarket Z.
【3】If you want to pay the least money for eggs, you will go to Supermarket Y.
【4】The environment in Supermarket Z is very good.
【5】The service maybe the reason if a shopper usually shops in Supermarket W.