题目内容

【题目】There are many things we need to know, but we do not learn them at school. For example, if we want to use our money wisely, we need to shop carefully. We need to know how to compare the prices of the same things in different shops. We also need to know how to make the best decision when we shop. It is a life skill, and we need to practice it in our daily life.

Supermarket W

Business hours: 6:00 am--10:30 pm

Eggs (1 kilo): £6.50

Apples(1 kilo): £3.80

Pork(1 kilo): £18.20

Tomatoes(1 kilo): £1.58

Environment: Very good

Service: Excellent

Supermarket M

Business hours: 5:30 am--10:30 pm

Eggs (1 kilo): £6.60

Apples(1 kilo): £3.96

Pork(1 kilo): £18.20

Tomatoes(1 kilo): £1.50

Environment: Very good

Service: Good

Supermarket Y

Business hours: 6:00 am--10:00 pm

Eggs (1 kilo): £6.20

Apples(1 kilo): £3.30

Pork(1 kilo): £17.20

Tomatoes(1 kilo): £1.30

Environment: Need improving

Service: Ordinary

Supermarket Z

Business hours: 6:00 am--9:30 pm

Eggs (1 kilo): £6.90

Apples(1 kilo): £3.90

Pork(1 kilo): £18.60

Tomatoes(1 kilo): £1.60

Environment: Ordinary

Service: Bad

根据短文内容,判断下列句子正误。正确为“T” 错误为 “F”。

1Supermarket M has the longest business hours.

2The price of the pork in Supermarket Y is higher than that in Supermarket Z.

3If you want to pay the least money for eggs, you will go to Supermarket Y.

4The environment in Supermarket Z is very good.

5The service maybe the reason if a shopper usually shops in Supermarket W.

【答案】

1T

2F

3T

4F

5T

【解析】

我们需要知道如何比较不同商店中相同物品的价格。我们还需要知道如何在购物时做出最佳决定,这是一种生活技能,我们需要在日常生活中实践它,本文列出了四家超市的基本情况供读者进行参考。

1句意超市M营业时间最长。Business hours意为“营业时间”,根据各个超市的营业时间可知,W超市营业时间是16个半小时,Y超市的营业时间是16个小时,Z超市的营业时间是15个半小时,M超市的营业时间为17小时,是最长的。故原陈述正确,选T。

2句意超市Y的猪肉价格高于超市Z。原文“The price of the pork in Supermarket Y is £17.20,the price of the pork in Supermarket Z is £18.60,”(超市Y的猪肉价格是17.20英镑,超市Z的猪肉价格是18.60英镑,所以超市Y价格便宜。故原陈述错误F。

3句意如果你想支付最少的钱买鸡蛋,你会去超市Y。Eggs是“鸡蛋”,总观四个超市的鸡蛋价格,可知Supermarket Y的鸡蛋最便宜6.2英镑一千克故原陈述正确,选T。

4句意超市Z的环境非常好。根据超市Z的环境评定可知,Environment: Ordinary(环境:正常)超市W和超市M环境都是“very good”(很好),所以超市Z的环境不是最好的。故原陈述错误F。

5句意如果购物者通常在超市W购物,服务可能就是原因。因为W超市的服务Service: Excellent(服务:很棒),是四个超市里面最好的,可以推出服务是影响消费的一个重要环节。故原陈述正确,选T。

练习册系列答案
相关题目

【题目】You may know the English letters A, B and C. But do you know there are people called ABCs? You may like eating bananas. But do you know there are such people with the name of "banana persons"? Are these people from "another planet (星球)"? No. They are just Chinese people like you and me.

ABC means American-born-Chinese. An ABC is a Chinese, but was born in the United States. Sometimes, people call an ABC a "banana person". A banana is yellow outside and white inside. So, a "banana person" is white inside -- thinking like a westerner and yellow outside -- looking like a Chinese.

Do you know why? Usually, ABCs know little about China or Chinese language. Most of them don't speak Chinese. Also, they are not interested in Chinese politics (政治). But if ABCs can't speak Chinese. can we still call them Chinese people? Yes, of course. They are Chinese. They are overseas (海外的) Chinese. These people may be citizens (公民) of other countries like the US, Canada or Singapore. But they have Chinese blood. Their parents, grandparents or even great-grandparents were from China. They all have black eyes and black hair. But they are not Chinese citizens. They are not people of China. For example, we all know the famous scientist C.N. Yang (杨振宁). He got the Nobel Prize in Physics in 1957. Chinese people love him. But he is an American citizen.

1"ABC" in this passage means "_________".

A. a kind of banana

B. three English letters

C. American-born-Chinese

D. Chinese-born-America

2Chinese born in western countries are called "banana persons" because _________.

A. their bodies are white inside but yellow outside

B. they think like westerners but look like Chinese

C. they were born in China but go to study in America

D. they were born in America but work in China

3The underlined word "blood" may probably mean _________ in the passage.

A. 血统

B. 洪水

C. 血样

D. 流血

4C. N. Yang is mentioned here to show that __________.

A. American Chinese are great

B. Chinese people can win Nobel Prize

C. American Chinese aren't Chinese citizens

D. we don't like him

5This passage mainly talks about _________.

A. Chinese

B. the Nobel Prize

C. the story of C. N. Yang

D. the meaning of "ABC"

【题目】根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Lost in the Post

How would you feel if the letter you penned carefully and posted to your favorite star ended up in the recycling bin? That's where unopened fan mail sent to singer Taylor Swift was found in Nashville.___1___

Swift’s management said it was an accident,but dealing with piles of letters is a burden for most public figures.According to the BBC reporter Jon Kelly,at the height of his fame,Johnny Depp was said to receive up to 10,000 letters a week.___2___

The dawn of the digital age in which public figures with a Twitter account can be messaged directly has made the process easier.The White House says it deals with 20,000 messages addressed to President Barack Obama each day.

Some celebrities don’t want letters.In 2008,Beatles drummer Ringo Starr said that he would throw them out because he was too busy.___3___ Robert Pattinson,star of the Twilight films,claims that he reads tonnes and tonnes of letters from fans,which takes up almost all his free time.

Many artists,however,outsource(外包) the task of opening,reading and replying.Sylvia “Spanky” Taylor,58,has run a service in California that does just that since 1987.___4___ Most letters are simply declarations of affection and admiration,she says.A few ask for money.A small number contain threats which require her to contact the celebrity’s security team and law enforcement.

The biggest problem for Taylor is working out how to deal with the correspondence(通信).Presents such as soft toys are sent to local hospitals,and most of the letters just get shredded and recycled

___5___ For some,this is enough,according to Lynn Zubernis,an expert at West Chester University.She says that the relationship between fan and celebrity may exist only in the mind of the former but it comes from a deeply-rooted human need for community.

A. Others do attempt to get through it themselves.

B. In fact,there is no alternative to deal with the problem.

C. How could he have enough time to skim through these letters one by one?

D. Typically,correspondence is acknowledged by a photo with a printed “signature”.

E. Accordingly,the correspondence problem has been difficult for the computer to automate.

F. She and her staff deal with up to 20,000 items of mail a month on behalf of 26 celebrities.

G. This incident has caused a wide public concern about how the public figures deal with the letters or mails from the fans.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网