题目内容

【题目】D

For ten weeks, in a great house on the island of St Thomas, Dr John C. Lilly tried to teach a six-year-old dolphin to speak English. Margaret Howe, an experiment(实验) helper, would live day and night with Peter, a dolphin. And they would eat, bathe, sleep and play together from Sunday to Friday, with only Saturdays off for Margaret. She lived her life in swimming clothes—with a coat on colder evenings —and cut her hair short so that she could get on with Peter more easily.

After a few days, Peter was becoming more and more interested in winning her attentions. He threw a ball against her shower towel to get her to play. As time went by, he only wanted to play ball with her and not on his own.

The problem was that, just at the time Peter and Margaret began to get on well just as two best friends, the experiment ended and the lab was closed. After a few weeks, Margaret received the sad news that Peter had killed himself by refusing to breathe (呼吸), and sinking to the bottom of his pool.

Dolphins may not speak English, but just like humans, they know all about broken hearts.

1Peter is the name of _________.

A. a doctor B. a dolphin C. a scientist D. an experiment helper

2Margaret worked ________ days a week during the experiment.

A. four B. five C. six D. seven

3To live with the dolphin, Margaret couldn’t _________.

A. cut her hair short B. have a common life like others

C. wear swimming clothes D. eat, bathe and play together with him

4The ending of the story was that_________.

A. Margaret didn’t leave the lab

B. the lab was closed and the dolphin died

C. the dolphin could speak English at last

D. Dr John C. Lilly was satisfied with the experiment

5From this passage, we can learn that _________.

A. dolphins aren’t worth studying

B. dolphins can’t be humans’ good friends

C. dolphins can’t communicate with humans

D. dolphins may have feelings just like humans

【答案】

1B

2C

3B

4B

5D

【解析】这篇短文主要讲述了St Thomas, Dr John C. Lilly在一个岛上教一个六岁的海豚说英语的故事。通过实验可知,海豚可能有像人类一样的感受。

1根据文中an experiment(实验) helper, would live day and night with Peter, a dolphin.可知,Peter是一个海豚的名字。故选B。

2根据文中And they would eat, bathe, sleep and play together from Sunday to Friday, with only Saturdays off for Margaret.可知,Margaret在实验室一周工作6天,故选C。

3根据文中She lived her life in swimming clothes—with a coat on colder evenings —and cut her hair short so that she could get on with Peter more easily.可知,Margaret和别人生活方式不同。故选B。

4根据文中the experiment ended and the lab was closed. After a few weeks, Margaret received the sad news that Peter had killed himself by refusing to breathe (呼吸), and sinking to the bottom of his pool.可知答案,故选B。

5通读整篇短文可知,海豚可能有像人类一样的感受。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Wu Yifang is a 21-year-old girl from Shantou, China. Now she studies in Britain. One day, when she was taking a train from London to Oxford, she heard loud noises on the train.

Before, the train had been very quiet. Some people were resting while others were reading books or listening to music. Suddenly, a group of Chinese people laughed loudly as they played a game of cards.

“I would usually be very happy to meet people from my own country. But at that moment, I wanted the ground to open up and swallow ( 吞没 ) me.” Zhang said.

As it becomes easier for Chinese people to get visas( 签证) to foreign countries, more and more of them are traveling abroad. However, their bad manners have given them a bad reputation.

A recent U.S. survey of 5,600 people five countries showed that Chinese people are the second worst tourists. The worst are American tourists.

Chinese always talk loudly in places like cafes and museums. They also spit (吐痰 ) and litter whenever they want and jump queues. Some Chinese tourists also like to write or draw pictures on famous buildings. In Singapore, Chinese tourists are fined( 罚款) because they were smoking in Non-smoking areas.

Some people may say that they can do everything that they want because they spend money in the country. In fact, this is not true. Besides enjoying ourselves, we should respect local customs and take care of the environment.

Information Card

The country which Wu Yifang studies in

【1】

The game that the Chinese people played on the train

2

The thing that gives Chinese tourists bad reputation

3

The worst tourist in those five countries

4

The reason why Chinese tourists were fined in Singapore

5

【题目】Do you still remember the great snacks in your childhood? Do they remind you of your happy childhood?

Sugar Figure(糖人)

In the old days, you could always find people making sugar figures at the school gate. First, the maker would take a little maltose(麦芽糖)with a small spoon, using

his hands to make a figure, such as the Monkey King, the White Dragonet, and so on. It was not expensive, only 1 yuan for one. If one child bought a sugar figure, many other children would crowd around and admire it.

Dada Bubble Gum(泡泡糖)

Almost every kid is fond of bubble gum. They often gather together to see who gets the largest bubble. I still remember my cousin once blew a big bubble and then it broke, covering her face with gum! It was cheap. I could get 2 for 1 yuan.

Baby Face Ice Cream

We prefer to call it snowman ice cream. It tastes very delicious. It was rather

expensive; I remember the price was 2 yuan for each piece, which was not easy for me to buy them those days. Each time I got one, the happiness would last for several days.

Malt Sugar Candy

Malt Sugar Candy is usually called Tangguar in northern China, and is offered during the days just before the Spring Festival. It’s delicious but /span>cheap, and you could get five pieces for 1 yuan. My friends and I would get together to enjoy Tangguar. What happy time!

【1】A child who wants a cartoon character should choose ____.

A.Sugar Figure B. Dada Bubble Gum

C. Baby Face Ice Cream D. Malt Sugar Candy

【2】If you had 10 yuan, you could buy ____.

A.20 sugar figures

B. 10 dada bubble gums

C. 5 pieces of baby face ice cream

D. 25 pieces of Tangguar

【3】Which of the following is TRUE according to the passage?

A.People made Sugar Figures mainly for boys.

B. Children usually enjoy blowing bubbles together.

C. The writer used to eat lots of baby face ice cream.

D. You can buy Malt Sugar Candy at any time.

【4】What is the purpose of the passage?

A.To sell some popular snacks.

B. To tell some funny stories.

C. To remember the poor childhood.

D. To introduce some great snacks.

【题目】任务型阅读(共5小题;每小题2分,满分10分)

What should you do if there is a fire at school? Do you know how to protect yourself in a large crowd? Every year since 1996, on the last Monday of the last week in March, the National Day of Education on the Safety of Elementary and Middle School Students(全国中小学安全教育日) is held.

This year it falls on March 30. It offers us a chance to learn more about school safety.

A 2010 survey from People’s Daily shows that the worst accidents were results of stampedes(踩踏),fires and traffic.

Experts suggest that right safety measures could avoid 80 percent of these accidents, China Education Daily reported.

When facing an accident, the first and most important rule is to stay calm. But different accidents mean different ways of dealing with them.

A stampede happens in a place where a large crowd is gathered. When students around you begin to push, stand still and try to hold onto something, or stay in a corner until the crowd leaves, cover your head with both hands. Lean to one side, curl your body and bend your legs.

When there’s a fire, stay calm and follow teachers’ instructions. Leave the classroom and use a piece of cloth to cover your mouth and nose so that you don’t breathe in smoke.

If you take a school bus on your way home or to school, remember to fasten your seatbelt and not to walk around when the bus is moving. If you walk to school or go by bike, follow traffic rules. Wait for the green traffic lights, and look left and right for cars before you cross the road.

根据文章内容,回答以下问题:

【1】According to a survey from People’s Daily in 2010, what causes the worst accidents ?

____________________________________________________________________

【2】What can you do to keep yourself safe when there is a fire in the classroom?

____________________________________________________________________

【3】How do you usually go home after school? What rules should you follow?

____________________________________________________________________

【4】将文中划线的句子翻译成汉语.

____________________________________________________________________

【5】What do you think is the best title of the passage? (less than 10 word)

____________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网