题目内容
11.Some time ago,an old businessman had a large store in Boston.He wanted a boy to work for him,and he put an advertisement in the newspaper.The next morning,many boys came to the old man's office,asking for the job.There was a post(柱子)by his desk,and there was a nail(钉子)in it.He took a walking-stick and said,"Everyone has three chances.If anyone can hit the nail on the head with this stick more than once,I will give him the job."
The boys thought it was very easy.They all tried,but nobody could make it.So the old man said,"I'm sorry I can't take any of you."And they left.
He kept the advertisement in the papers,and the next morning many more boys came,and among them he saw a thin boy who had been there the day before.The boy hit the nail successfully for three times.The old man felt surprised and asked how he did that.
"Yes,"said the boy,"I failed yesterday,but I thought that if I kept on trying a while,I could do it.So I went home and practiced hitting a nail with a stick till I could do it,and I got up very early this morning,and tried again."
The old man said,"You are the boy for me,"and gave him the job.Whatever the boy had to do,he tried to do his best.It was not very long before he became the best clerk in the store.
88.Did the thin boy get the job at last?Yes,he did.
89.What did the old man have in Boston?A large store.
90.Where did the boy practice hitting a nail?In his home..
分析 这篇短文主要讲述了一个老人想找一个小男孩为他工作,就想法来考验这些孩子们.其中一个小男孩在失败之后,就在家里面多次练习,知道自己成功的用手杖击中了钉子.第二天成功地通过了老人的考验.
解答 答案:88.Yes,he did.细节理解题.根据最后一段句子The old man said,"You are the boy for me,"and gave him the job.这个老人说"你是适合我的小伙子."给了他这份工作,可知这个男孩最终得到了这份工作.故答案为Yes,he did.
89.A large store.细节理解题.根据第一段句子Some time ago,an old businessman had a large store in Boston.一些时间以前,一名老商人在波士顿有一家大商店.可知这个老人在波士顿有一个大商场.故答案为A large store.
90.At home./In his home.细节理解题.根据倒数第二段句子So I went home and practiced hitting a nail with a stick till I could do it,所以我回家用一根棍子击一个钉子直到击中.可知这个男孩是在家里面练习用手杖击打钉子.故答案为In his home.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
练习册系列答案
相关题目
1.It's a terrible feeling.You feel sick,(46)B,and the room won't stop spinning(旋转).What's wrong with you?Perhaps you're experiencing motion sickness(晕动病).Motion sickness,also called travel sickness,is a common experience.Depending (47)C you travel,it can be named carsickness,seasickness or train sickness.
You may get the feeling when you try to read a book in a car or on a boat.Even (48)C train hard to fight motion sickness before flying the plane.
But why do we get motion sickness?And how can we stay away from (49)B?
Just think:when we're in a moving car and reading a book.Our eyes see we're (50)A when we look out of the window,but still when we read.The ears hear the car moving,yet the skin(皮肤) says we are sitting down.The body may only(51)Amovement if the car turns.So our senses are all disorder,and we start to feel ill.
But here some good (52)Cto fight motion sickness.Choose the seats far away from the door or window on a plane,train.Or we can sit in the front of a car.Avoid standing on the car,train or buses.Don't turn your head very often.So you always (53)Bthe same way you're traveling.You'd better (54)Ayour books at home.
Why don't some people get motion sickness?(55)Dare still working on it,but they think genes(基因) may play an important part.
You may get the feeling when you try to read a book in a car or on a boat.Even (48)C train hard to fight motion sickness before flying the plane.
But why do we get motion sickness?And how can we stay away from (49)B?
Just think:when we're in a moving car and reading a book.Our eyes see we're (50)A when we look out of the window,but still when we read.The ears hear the car moving,yet the skin(皮肤) says we are sitting down.The body may only(51)Amovement if the car turns.So our senses are all disorder,and we start to feel ill.
But here some good (52)Cto fight motion sickness.Choose the seats far away from the door or window on a plane,train.Or we can sit in the front of a car.Avoid standing on the car,train or buses.Don't turn your head very often.So you always (53)Bthe same way you're traveling.You'd better (54)Ayour books at home.
Why don't some people get motion sickness?(55)Dare still working on it,but they think genes(基因) may play an important part.
| 46.A.full | B.tired | C.surprised | D.proud |
| 47.A.why | B.when | C.how | D.where |
| 48.A.workers | B.doctors | C.pilots | D.players |
| 49.A.them | B.it | C.him | D.her |
| 50.A.moving | B.sleeping | C.writing | D.swimming |
| 51.A.feel | B.smell | C.hear | D.miss |
| 52.A.notes | B.diaries | C.ways | D.signs |
| 53.A.run | B.face | C.jump | D.rush |
| 54.A.leave | B.buy | C.force | D.hide |
| 55.A.Inventors | B.Collectors | C.Managers | D.Scientists. |
2.Listen!There_______ the bell.( )
| A. | go | B. | goes | C. | went |
1.-Could you tell me something about Harbin?
-Sure,I ______ Harbin many times.I know it well.( )
-Sure,I ______ Harbin many times.I know it well.( )
| A. | have been to | B. | have gone to | C. | have been in |