题目内容
20.La Tomatina is a food fight festival in Spain that begins on the last Wednesday in August each year.The festival includes a cooking contest,dancing,setting off fireworks,and the famous tomato fight.It takes place in Bunol,a small town in Spain.The tomatoes that are used for La Tomatina are from Extremadura.The tomatoes grown there are not very delicious,so not all the tomatoes can be sold out.That is why they are sent to Bunol and used for the festival.
There are about nine hundred people in Bunol,and about 20,000-50,000tourists travel to take part in La Tomatina every year.Since there are not enough hotels for so many people,most of these tourists live in Valencia,a larger city 38km away from Bunol.Tourism can be a great way to stimulate the economy (刺激经济),and La Tomatina is even better because this festival stimulates three cities'economies:farmers'growing tomatoes in Extremadura,hotel services in Valencia,and all kinds of jobs in Bunol.
Culture is the way of life shared in a group of people.A large part of culture is festivals.La Tomatina makes the Spanish culture very special.Being part of La Tomatina gives the tourists a sense of cultural identity (文化认同).So La Tomatina isn't wasteful.It is a good way to give those a cultural identity and stimulate the economy.
51.What is the most famous activity during the festival??
The tomato fight.
52.Why are the tomatoes sent to Bunol and used for the festival?
Because the tomatoes grown there are not very delicious,so not all the tomatoes can be sold out
53.Why don't the tourists live in Bunol?
Because there are not enough hotels for them
54.Give us another example of festival that stimulates the economy.
Christmas.People buy a lot of presents for their families and friends before Christmas
55.What is the best title for this passage?
La Tomatina-a Spanish festival.
分析 本文讲述的是西班牙的狂欢节.最著名的是西红柿大战,因为生长的番茄不好吃,不是所有的西红柿能卖出去,所以被送去Bunol,许多人去参加西红柿大战,这是刺激经济的一个很好的方式.
解答 51.The tomato fight.细节理解题.根据The festival includes a cooking contest,dancing,setting off fireworks,and the famous tomato fight可知最著名的是西红柿大战,故答案为:The tomato fight.
52.Because the tomatoes grown there are not very delicious,so not all the tomatoes can be sold out.细节理解题.根据The tomatoes grown there are not very delicious,so not all the tomatoes can be sold out.That is why they are sent to Bunol and used for the festival.可知因为生长的番茄不好吃,不是所有的西红柿能卖出去.这就是为什么他们被送往Bunol的原因,故答案为:Because the tomatoes grown there are not very delicious,so not all the tomatoes can be sold out.
53.Because there are not enough hotels for them.细节理解题.根据Since there are not enough hotels for so many people,most of these tourists live in Valencia,a larger city 38km away from Bunol可知由于没有足够的酒店,所以游客不住在这里.故答案为:Because there are not enough hotels for them.
54.Christmas.People buy a lot of presents for their families and friends before Christmas.理解推断题.根据题干意思:给我们举一个刺激经济的节日的另一个例子,故答案为:Christmas.People buy a lot of presents for their families and friends before Christmas.人们在圣诞节前为家人和朋友买许多礼物.答案不唯一,合理即可.
55.La Tomatina-a Spanish festival.标题归纳题.根据La Tomatina is a food fight festival in Spain that begins on the last Wednesday in August each year可知本文讲述的是西班牙的狂欢节,故答案为:La Tomatina-a Spanish festival.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
-Thanks.You,too.( )
| A. | Have a nice day | B. | Are you fine | ||
| C. | Nice to meet you | D. | Good morning |
You know I love Hunan Food it's really hot.( )
| A. | since | B. | though | C. | so |
| A. | came | B. | has come | C. | has been |
| A. | anything | B. | something | C. | everything | D. | nothing |