题目内容

【题目】I asked Jimmy to watch Li Yundi's concert, but he smiled and said __________, "I'd love to, but I have to study for a geography test."

A.politelyB.perfectlyC.strangely

【答案】A

【解析】

句意:我请吉米去看李云迪的音乐会,但他微笑着很有礼貌地说:“我很想去,但我得准备地理考试。”

考查副词辨析。politely礼貌地;perfectly完美地;strangely奇怪地。由前面的“smiled”可知,是婉拒,所以“politely礼貌地”符合句意。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,并按要求完成1~5小题。1-2题完成句子;3题简略回答问题;4题找出第二段的主题句;5题将文中划线部分译成英语。

Nowadays 3D.printing is becoming more and more popular. We are now able to print things such as clothing, musical instruments, model cars and so on. People and businesses are able to create the things they need in life very quickly and easily using 3D.printers

There is a 3D-printed public toilet in Sun Mountain National Forest Park, Suzhou ,Jiangsu Province, China. The green-and-wood-colored toilet has been named"little box in forest.” It covers 20 square meters. It was made from garbage using 3D.printing technology .The eco-friendly (环保)toilet was built without any metal, but it's even stronger than those built from concrete material(水泥材料)

As part of China's “toilet revolution (革命)”, the government tries to improve public toilets. Suzhou has been using the top technology in its toilet building.

At some tourist areas, tourists can scan QR codes(扫码)with their mobile phones in order to receive 80cm toilet paper. They can scan the codes many times for more paper, but have to pay if they scan too many times. The invention can prevent toilet paper waste. The technology can help save nearly 9, 000 yuan per toilet every year.

Suzhou is also using big data( 数据)technology to manage public toilets. An online service platform (平台) has been set up for toilets in tourist areas. The platform helps users to quickly find the nearest toilet and know how many people are waiting. Users can also post comment(评价) about toilets on the platform.

1These days 3D.printing can help people create__________________________.

2The 3D-printed public toilet is______________________________________________in size.

3If a tourist wants to get toilet paper in a tourist area in Suzhou, what can he do?

____________________________________________________________________________________________

4__________________________________________________________________________________________

5__________________________________________________________________________________________

【题目】 A lot of earthquakes happen in the world every year. Why do earthquakes happen? Scientists tell us the outside of the earth is made of a number of different plates(板块). The plates move very slowly. Sometimes they stop and don’t move for a long time. When some of the earth’s plates move suddenly, an earthquake happens.

Many earthquakes happen under the sea. Sometimes they happen near mountains. In fact, earthquakes may happen anywhere on the earth. During an earthquake, the shakings make rocks rise suddenly and even break open. Houses fall. People are killed or hurt. Sometimes whole villages or cities are destroyed.

Can we do something to keep ourselves safe from earthquakes? Scientists have studied earthquakes and made maps that show “earthquake belts”. In the areas in these belts, it’s possible for earthquakes to happen. In these areas we can make houses strong enough to stand against earthquakes.

In the future, scientists will be able to predict(预言) exactly when and where an earthquake will happen. They can tell us what to do and how to do it as well.

根据短文内容判断正(T)误(F

1Few earthquakes happen in the world every year.

2The outside of the earth is made of a number of different plates.

3We can do nothing to keep ourselves safe from earthquakes.

4A map showing the earthquake belts tells people what kind of houses can stand in an earthquake.

5In the future, scientists can predict exactly when and where an earthquake will happen.

【题目】 Last summer I went to one of the world's most famous historical places, the Forbidden City in Beijing, China. It was the home of the emperors of the last two dynasties.

The Forbidden City was built in 1420 in Ming Dynasty. The emperor Shunzhi of Qing Dynasty moved into it in 1644. It was where the emperors dealt with the official business with their ministers.

The Forbidden City is called the Purple Forbidden City. However, the color of the palace, itself is not purple. The color purple stands for power of the great emperors of China. It was so sacred(神圣的)that the common people could not even dream of going in.

The emperors liked different kinds of activities to celebrate all the traditional festivals in the Forbidden City. During Chinese New Year, the emperor would invite all the members of his family and his officials to a banquet. The banquet had a hundred and eight Chinese dishes. It was such an expensive banquet that it could feed a common family for three generations(代).

Right now the Forbidden City is known as a historical site for tourists from all over the world. Everyone can go in there, and it is a museum with priceless Chinese treasures in it.

I really learned a lot about the Chinese culture and its history from this trip to the Forbidden City. It was like a dream coming true to go on the trip and see the things that I have always wanted to see.

1How long is the history of the Forbidden City?

A.About 600 yearsB.About 4000 yearsC.1420 years

2According to the passage, what is the color purple stand for?

A.SecretB.HealthC.Power

3What does the underlined word "banquet" probably mean?

A.表演B.宴会C.展览

4Which of the following is NOT true about the Forbidden City in the passage?

A.It is a historical place for visiting.

B.The emperors lived there.

C.The emperors only had celebrations on Chinese New Year.

5What does the writer want to show us?

A.The treasures of the Forbidden City

B.The changes in use of the Forbidden City

C.The building process of the Forbidden City

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网