题目内容

【题目】Here are some programs that kids would like to watch on BBC Kids Channel.

Time

Programs

8:30am

Tom’s World
Do you know that different kinds of dogs live in different places? It’s true! And there’s a lot more for you to learn as Tom and his friends tell about the dogs!

9:20am

Play School
Join the play school to learn English while singing songs, listening to stories, and learn to make things with Big Ted, Jame on the children’s show

12:00pm

BBC News
News from all over the world

2:10pm

A Cartoon Movie
The movie about a little fish called Nemo. He is caught by a fisherman and later his father travels through the sea to look for him

4:00pm

Around the World
Do you want to know how people live in different countries? Do you want to make friends with foreign kids? Come to join in Buzy’s trip.

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。

1________ will take you to see how people live in different countries.

A.TomB.NemoC.BuzyD.Jame

2BBC News begins at _______.

A.8:30amB.2:10pm

C.12:00pmD.9:20am

3Kids can NOT _______ by joining the play school.

A.sing songsB.draw pictures

C.listen to storiesD.learn to make things

4Peter should watch the program _____if he wants to know more about dogs.

A.Tom’s WorldB.Play School

C.BBC NewsD.around the World

5The cartoon movie is about a ________.

A.boyB.girlC.fishD.toy

【答案】

1C

2C

3B

4A

5C

【解析】

试题这篇短文是BBC儿童频道的一些节目,短文利用表格的形式,给我们呈现了5个节目,他们的名字、播放的时间以及节目的主要内容等。

1】细节理解题。根据表格中的最后一栏中Do you want to know how people live in different countries? Do you want to make friends with foreign kids? Come to join in Buzy’s trip.可知,Buzy会带你去了解不同国家的人们在怎样生活的。故选C

2】细节理解题。根据表格中的第三栏12:00pm BBC News News from all over the world可知,BBC新闻是晚上12点开始的。故应该选C

3】细节理解题。根据表格中的第二栏中Join the play school to learn English while singing songs, listening to stories, and learn to make things with Big Ted, Jame on the children’s show可知,参加这个节目可以学习英语、唱歌、听故事、制作东西。但是这里没有提到画画。故选B

4】细节理解题。根据短文的第一栏中Tom’s World Do you know that different kinds of dogs live in different places?可知,在Tom的世界这个节目里,你可以了解生活在不同地方的各种各样的小狗。所以应该选A

5】细节理解题。根据表格中的第四栏A Cartoon Movie The movie about a little fish called Nemo.可知,这部卡通电影是关于一条叫做Nemo的小鱼。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 At the beginning of November, the 35th Chinese Antarctic expedition(南极科考队) set off for the polar(极地的) region. This time, one of their main tasks is to build China's first permanent(永久的) Antarctic airport, Science and Technology Daily reported.

There are more than 20 airports in Antarctica, according to Global Times. But none of them belongs to China. China's polar plane Xueying 601 has to take off and land at Russian airports.

The new airport will help Chinese airplanes take off and land in the South Pole. This will make it easier to transport scientific equipment and do research, Zhang Xia from the Polar Research Institute of China(中国极地研究中心) told Global Times.

In order to be environmentally friendly, the airport will be small, said Sun Bo, the leader of the research team. It is much smaller than the usual airports in our cities.

However, this doesn't make it easy to build the airport.

The site of the airport is an ice cap 28 kilometers away from Zhongshan Antarctic Station, Xinhua noted. An ice cap is a thick layer() of ice. It covers the land like a warm coat. But this "coat" is always moving. Scientists have to find the slowest-moving part of the cap. You can hardly notice the movement of the ice in this area.

The next problem is the snow. The snow on the ice cap can be very thick. Also, it is as soft as cotton, which makes it hard to build a runway(跑道) for airplanes. Scientists have to use a snow blower to get rid of the snow on the top of the cap. Then, they compact the rest of the snow with a road roller-like machine. This way, the snow will be strong and hard enough to build a runway.

The builders intend to set off on November 2 and the building would start later the same month.

1The main task of the 35th Chinese Antarctic expedition is to _______.

A.transport scientific equipmentB.do research

C.set up a research stationD.build an airport

2China's polar plane Xueying 601 got to Antarctica with the help of ________.

A.Beijing airportsB.Antarctic airportsC.Russian airportsD.American airports

3What is the main idea of the third paragraph?

A.Why we need to explore Antarctica.B.Where China's polar planes take off and land.

C.What the new airport in Antarctica can help do.D.How other countries build their own airports.

4The meaning of the underlined word "compact" in the seventh paragraph is "________".

A.压紧B.铲除C.冻结D.融化

5Which of the following is not among the difficulties of building a polar airport according to the passage?

A.The weather changes very often.B.The ice cap is always moving.

C.The snow on the ice cap is thick.D.The snow on the ice cap is soft.

【题目】 Once upon a time, in a forest, there was a buffalo(野牛). He lived with a monkey. The monkey was not very kind and he troubled the buffalo every day. Sometimes he pulled the buffalo's tail. Sometimes he jumped onto the buffalo's back. But the buffalo didn't get mad. He could stand everything patiently and never complained.

The other animals in the forest knew the monkey always made fun of the buffalo. They got angry with the monkey. They even advised the buffalo to catch the monkey and punish him. The buffalo smiled and said he was not angry with the monkey, but he was thankful to him. He thanked the monkey for teaching him to be patient. Other animals just kept silent with their heads down, without saying anything. At that time, the monkey was sitting in the tree and heard the buffalo's words. He felt sorry for what he had done.

He came down from the tree immediately. Then he came up to the buffalo and said sorry to him. After that, the monkey and the buffalo became friends, and they got on well with each other.

1Where did the buffalo live according to the passage?

A.In a farm.B.In a zoo.C.In a forest.D.In a village.

2What did the monkey always do every day?

A.He slept all day long.

B.He always played a trick on the buffalo.

C.He fought with other animals.

D.He played games with the buffalo.

3What advice did other animals give to the buffalo when they knew the monkey's behavior?

A.Catch him and punish him.B.Make fun of him.

C.Get on well with him.D.Beat him.

4How did the monkey feel after he heard the buffalo's words?

A.Relaxed.B.Sad.C.Lucky.D.Sorry.

5What can we learn from the passage?

A.When someone bullies you, you should fight with him.

B.Think about the problem from a different view.

C.When a friend is in trouble, you should help him out.

D.We should get on well with others.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网