题目内容

【题目】My aunt Cindy has her own cake shop. She can make nice cakes for special occasions, such as weddings. I spent a week last summer helping her in the shop. Making a nice cake is harder than I thought it would be.

I practised for hours in Aunt Cindy’s shop. I made little coloured dots (圆点) on a piece of wax paper (蜡纸). Unluckily, I could not get the dots to be the same shape or size.

I decided to take a break from making the dots, so I helped move cakes. However, that was not easy for me, either. I dropped a cake when trying to take it out of the freezer (冷冻箱) by myself. Luckily one of Aunt Cindy’s assistants (店员) was there. He saved the cake from hitting the floor.

It takes a whole team to make a huge cake. That’s one of the most important things I learned. Each person on the team has to be great at his or her job. Aunt Cindy designs the cakes on paper, Larry does the mixing and baking, and assistants carve and put frosting on the cakes. Aunt Cindy and Larry do most of the decorating while the assistants help make small parts like flowers and figures. Building a big cake is like playing a team sport. If one person doesn’t do his or her job well, the whole team pays for that.

Even though I was not much help to my aunt, I’m glad I spent the week in Aunt Cindy’s shop. Designing cakes takes more than just baking skills. It takes art and painting skills too. Now when I see a really nice cake, I don’t think of eating it first. Instead, I look at it and wonder how many hours it took to make.

1What does the underlined word “occasions” mean in this passage?

A. events B. needs

C. places D. ideas

2Why did the writer take a break from putting coloured dots on wax paper?

A. Because she practised for hours and became bored.

B. Because she could not make the dots good enough for a cake.

C. Because Aunt Cindy did not want her to make any more dots.

D. Because Aunt Cindy wanted her to help somewhere else.

3Who designs the cakes on paper?

A. Aunt Cindy. B. Larry.

C. Assistants. D. The writer.

4What was the main reason the writer was glad to have spent a week in her aunt’s shop?

A. She got to practise making coloured dots.

B. She learned the importance of teamwork.

C. She got to take a cake out of the freezer.

D. She learned art and painting skills.

5What is this passage mainly about?

A. Helping an aunt design cakes.

B. Spending a week in a cake shop.

C. Working as the assistant to a cake decorator.

D. Discovering that making a nice cake is difficult.

【答案】

1A

2B

3A

4B

5D

【解析】

本文讲述了作者通过在他姨妈的蛋糕店里工作了一周,发现制作蛋糕是非常不容易的。制作蛋糕的过程需要团队合作。

1A

词义猜测题。根据such as weddings.可知此处列举婚礼,可知此处表示一些活动,故选A。

2B

推理判断题。根据I made little coloured dots (圆点) on a piece of wax paper (蜡纸). Unluckily, I could not get the dots to be the same shape or size. I decided to take a break from making the dots, so I helped move cakes.可知因为作者不能为蛋糕制作好看的圆点,因此决定暂时不做圆点,故选B。

3A

细节理解题。根据Aunt Cindy designs the cakes on paper,可知辛迪姨妈在纸上设计蛋糕,故选A。

4B

推理判断题。根据Building a big cake is like playing a team sport.可知作者很高兴在她姨妈的蛋糕店里度过了一周,是因为他学会了团队精神的重要性,故选B。

5D

概括归纳题。根据Making a nice cake is harder than I thought it would be.可知本文主要讲述了作者发现制作一个精美的蛋糕是非常困难的,故选D。

根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题3,根据Aunt Cindy designs the cakes on paper,可知辛迪姨妈在纸上设计蛋糕,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。

Why do we play sports? You might say “to get exercise” and you'd be right. To have fun? That's true, too. But there's more. 1 According to a study, girls who play sports get a lot more than just fit.

Girls who play sports do better in school. You might think that playing sports will take up all your study time. 2 Exercise improves learning, and memory, which can give active girls an advantage in the classroom.

Girls who play sports learn teamwork and goal-setting skills. 3 When you work with coaches, trainers, and teammates to win games and achieve goals, you're learning how to be successful. Those skills will serve you well at work and in family life.

Playing sports improves self-confidence. 4 Why? It builds confidence when you know you can practice, improve, and achieve your goals. Sports are also a feel-good activity because they help girls get in shape, keep a healthy weight, and make new friends.

5Playing sports can reduce stress and help you feel a little happier. How? The brain chemicals released during exercise improve a person's mood. Friends are another mood-lifter.And being on a team creates tight bonds between friends. It's good to know your teammates will support you-both on and off the field!

A. Exercise cuts the pressure.

B. Sports teach valuable life skills.

C. In fact, there are at least 4 more reasons.

D. Girls who play sports feel better about themselves.

E. Plying sports offers children more than just physical benefits.

F. But research shows that girls who play sports do better in school than those who don't.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网