题目内容

【题目】 Who is Li Ziqi? The 29-year-old vlogger's videos about her countryside life become so hot these days. Her fans call her "the goddess of nature".

What makes her so popular? Cooking, painting, designing, farming… It seems that she lives a quiet but colorful life. In her videos, Li wears Hanfu that she made herself. She also rears silkworms (养蚕) to sew (缝制) quilts. She even makes lipstick (口红) with roses she grows. She also uses fruits picked from her own garden to make wine.

Li grew up in a small village in Sichuan province. When she was 14, she went to the city to work. But she soon went back to the countryside so that she could take care of her sick grandmother.

To make a living, Li started an online store. At first, she just used her videos to show her products. But her simple lifestyle quickly won many fans for her. People think watching her videos is the best way of relaxing now.

For her fans who are from foreign countries, they feel more interested in Li's deep knowledge of food, nature and Chinese culture. "I can see how good Chinese people are at cooking! I didn't know I could cook meat like that until I finished watching her video," one foreign fan wrote on YouTube excitedly.

As China Daily said, Li shows the world that Chinese people enjoy life, love good food and are good at making art out of the simplest materials. With her videos, she really makes the world learn more about Chinese culture. She also advises foreign friends to come to China and enjoy good food.

She did not praise China with a single word, but she did a good job showing real beautiful life in China.

1What does Li Ziqi do?

________________________________

2How did Li Ziqi make a living after she went back to the countryside?

________________________________

3What can the fans from foreign countries learn from Li Ziqi?

________________________________

4Li Ziqi did not praise China with a single word, did she?

________________________________

5Why is Li Ziqi so popular?

________________________________

【答案】

1A vlogger. /She is a vlogger.

2By starting an online store. /She started an online store.

3Li's deep knowledge of food, nature and Chinese culture.

4No, she didn't.

5Because she shows the world that Chinese people enjoy life, love good food and are good at making art out of the simplest materials.

【解析】

文章讲述了“自然女神”李子柒的生活以及她走红的原因。

1根据文中Who is Li Ziqi? The 29-year-old vlogger’s videos about her countryside life become so hot these days.李子柒是谁?这位29岁的视频博主的乡村生活视频最近非常火。可知李子柒是一个视频博主,故答案为She is a vlogger.

2根据文中But she soon went back to the countryside so that she could take care of her sick grandmother. To make a living, Li started an online store.但她很快就回了农村,以便照顾生病的祖母。为了谋生,李开了一家网店。可知她回到农村开了一家网店,故答案为She started an online store.

3根据文中For her fans who are from foreign countries, they feel more interested in Li’s deep knowledge of food, nature and Chinese culture. “I can see how good Chinese people are at cooking! I didn’t know I could cook meat like that until I finished watching her video,” one foreign fan wrote on YouTube excitedly.对于来自国外的粉丝来说,他们更感兴趣的是李对食物、自然和中国文化的深刻了解。“我可以看到中国人是多么擅长烹饪!直到看完她的视频,我才知道我能做出这样的肉。”一位外国粉丝在YouTube上激动地写道。可知外国粉丝学到了对食物、自然和中国文化的深刻了解,故答案为Li’s deep knowledge of food, nature and Chinese culture.

4根据文中She did not praise China with a single word, but she did a good job showing real beautiful life in China.她一句话也没有称赞中国,但她很好地展示了中国真正美好的生活。可知她并没有特意称赞中国,故答案为No, she didn’t.

5根据文中As China Daily said, Li shows the world that Chinese people enjoy life, love good food and are good at making art out of the simplest materials. With her videos, she really makes the world learn more about Chinese culture. She also advises foreign friends to come to China and enjoy good food.正如《中国日报》所言,李向世界展示中国人享受生活,热爱美食,擅长用最简单的材料创造艺术。通过她的视频,她让世界更多地了解中国文化。她还建议外国朋友来中国享受美食。可知是因为她向世界展示了中国人享受生活,热爱美食,故答案为Because she shows the world that Chinese people enjoy life, love good food and are good at making art out of the simplest materials.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 My parents seldom encouraged me to ask for help, so I trained myself to become as independent as possible. I thought if I asked for help, I would be a problem to other people.

A few years ago, I was on a trip. In order to save money, I planned to stay in a stranger's house by couch surfing(沙发客). When I arrived in the host's city, it was rainy.

My host was very friendly. She invited me to go on a walk with her around her city. At that time, I didn't even have the right shoes for the bad weather. I wanted to ask her whether she had any shoes for me. But I didn't want to trouble her. Finally, I said nothing.

It was really cold outside, and the heavy rain made my shoes wet. When we got home three hours later, I had lost all feeling in my feet.

That was all because I wouldn't ask. I wouldn't ask a simple thing like, "Hey, could you find a pair of good shoes for me?”

From that day, I tried hard to get through my fear of asking. It has taken me a long time. From my experiences, I've discovered that people are always happy to offer help. What's more, I have finally realized that asking isn't a sign of weakness(脆弱). Asking gives you the opportunity to discover the kindness of others.

So ask. The worst that can happen is a "no". The best that can happen is an experience you'll never forget.

1What was the weather like when the writer was on a trip?

A.Cloudy.B.Sunny.C.Windy.D.Rainy.

2Why did the writer say nothing in the end?

A.The host didn't have any good shoes for him.B.The writer didn't want to trouble the host.

C.The host was not friendly enough.D.The writer didn't want to be independent any more.

3From the passage we can learn that the writer_.

A.learned a lesson from the tripB.got some good shoes in the end

C.spent six hours visiting the city with the hostD.got through his fear of asking quite quickly

4The underlined wordIn Paragraph 6"opportunity" means”_”.

A.taskB.chanceC.excuseD.truth

5What can we learn from the passage?

A.Being independent is always a good thing.B.Don't go outside on rainy and windy days.

C.Don't be afraid to ask for help if you are in trouble.D.Wear good shoes during your trips.

【题目】阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项补全短文。选项中有一处为多余选项。

Children can spend hours a day looking at computer screens and other digital devices(数码设备). Some eye doctors say this leads to an increase in “computer vision syndrome(电脑视力综合征).”

Nathan Bonilla-Warford is an optometrist(验光师) in Tampa, Florida. 1 “A lot more children come into the office either because their parents have noticed that they have headaches or red or watery eyes or discomfort, or because their nearsightedness appears to be increasing and they’re worried,” he says.

2 “Even if their eyes start to feel uncomfortable or they start to get a headache, they’re less likely to tell their parents, because they don’t want to have the game or the computer or whatever taken away,” he explains.

He says another part of the problem is that people blink(眨眼) less often when they use digital devices. He says, “A person who uses an electronic device blinks about one third as much as we normally do in everyday life. And so that can result in the front part of the eye drying and not staying protected like normal.”

Eye doctors offer suggestions like following the rule that is known as the 20/20/20. That means every twenty minutes you should look away twenty feet or more for at least twenty seconds from whatever device you’re using.

Other suggestions include putting more distance between you and the device and using good lighting. 3 Many experts say children should spend no more than two hours a day using digital devices — with no screen time for children under two.

4 Dr. David Hunter, from Children’s Hospital Boston, has not seen an increase in his practice. “While it is possible to develop fatigue(疲劳) looking at screens for a long period of time, there’s certainly no proof that it actually causes any damage to the eyes,” he says.

A.But not all eye doctors have noticed an increase in problems in children.

B.Many eye doctors believe that the problem is getting worse and worse among children.

C.Dr. Bonilla-Warford says part of the problem is that children may be more likely to pay no attention to early warning signs than adults.

D.Of course, another way is to spend less time looking at screens.

E.He has seen an increase in problems in children.

【题目】 Learning about the environment is very important. There are many good books that will help you learn. To get started, ask your teacher or a librarian for some suggestions. You can also look at some good websites with information about the environment and climate (气候) change. Climate change may be a big problem, but there are many little things we can do to make a difference.

Driving a car or using electricity is not wrong. We just have to be smart about it. Some people use less energy by carpooling. For example, four people can ride together in one car instead of driving four cars to work. Whenever we use electricity, we put greenhouse gases (气体) into the air. By turning off lights, the television, and the computer when they aren't needed, you can help a lot.

Don't buy products that use too much energy. Some products, like certain cars, are made specially to save energy. These cars can travel longer on a smaller amount of gas. They don't pollute as much, either. Products like computers, TVs, and VCRS with the ENERGY STAR label (标签) are made to save energy. Buying products with these labels will help protect the environment.

Buy recyclable (可回收利用的) products, instead of non-recyclable ones. Recyclable products are usually made out of things that have already been used. It usually takes less energy to make recyclable products than to make new ones. So when you go shopping, look for the recycle mark on the package-three arrows (箭头) that make a circle. The less energy we use, the better.

1According to this passage, people can look at some good websites in order to get information about ________.

A.some environmental books

B.the environment and climate change

C.the teacher s suggestions

2The underlined word "carpooling" in Paragraph 2 most probably means "________"

A.sharing a carB.pulling a carC.selling a car

3From the passage, we can learn that________.

A.turning off the electricity when it isn't needed can save a lot of energy

B.using electricity will cause trouble to our environment

C.cars using less energy will not put greenhouse gases into the air

4Which statement (表述) in the following sentences is WRONG according to the passage?

A.Recyclable products are usually made out of used things.

B.It usually takes more energy to make new products than to make recyclable ones.

C.The recycle mark on the package is three arrows (箭头) that make a line.

5Which of the following can be the writer's opinion?

A.No pains, no gains.

B.Rome was not built in one day.

C.Little things can make a big difference.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网