题目内容
【题目】 My parents seldom encouraged me to ask for help, so I trained myself to become as independent as possible. I thought if I asked for help, I would be a problem to other people.
A few years ago, I was on a trip. In order to save money, I planned to stay in a stranger's house by couch surfing(沙发客). When I arrived in the host's city, it was rainy.
My host was very friendly. She invited me to go on a walk with her around her city. At that time, I didn't even have the right shoes for the bad weather. I wanted to ask her whether she had any shoes for me. But I didn't want to trouble her. Finally, I said nothing.
It was really cold outside, and the heavy rain made my shoes wet. When we got home three hours later, I had lost all feeling in my feet.
That was all because I wouldn't ask. I wouldn't ask a simple thing like, "Hey, could you find a pair of good shoes for me?”
From that day, I tried hard to get through my fear of asking. It has taken me a long time. From my experiences, I've discovered that people are always happy to offer help. What's more, I have finally realized that asking isn't a sign of weakness(脆弱). Asking gives you the opportunity to discover the kindness of others.
So ask. The worst that can happen is a "no". The best that can happen is an experience you'll never forget.
【1】What was the weather like when the writer was on a trip?
A.Cloudy.B.Sunny.C.Windy.D.Rainy.
【2】Why did the writer say nothing in the end?
A.The host didn't have any good shoes for him.B.The writer didn't want to trouble the host.
C.The host was not friendly enough.D.The writer didn't want to be independent any more.
【3】From the passage we can learn that the writer_.
A.learned a lesson from the tripB.got some good shoes in the end
C.spent six hours visiting the city with the hostD.got through his fear of asking quite quickly
【4】The underlined word(In Paragraph 6)"opportunity" means”_”.
A.taskB.chanceC.excuseD.truth
【5】What can we learn from the passage?
A.Being independent is always a good thing.B.Don't go outside on rainy and windy days.
C.Don't be afraid to ask for help if you are in trouble.D.Wear good shoes during your trips.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】B
【5】C
【解析】
本文通过讲述作者的一次旅行,让我们知道人们总是乐于提供帮助的,并且请求别人并不是软弱的表现,询问给你机会去发现别人的善良。
【1】细节理解题。根据A few years ago, I was on a trip. When I arrived in the host's city, it was rainy.可知,当作者旅行的时候天在下雨。故选D。
【2】细节理解题。根据I wanted to ask her whether she had any shoes for me. But I didn't want to trouble her.可知,作者想要问主人是否有鞋子,但是作者不想麻烦主人,所以最后什么也没有说。故选B。
【3】细节理解题。根据From my experiences, I've discovered that people are always happy to offer help. What's more, I have finally realized that asking isn't a sign of weakness(脆弱)可知,作者通过的经历,发现了人们总是乐于提供帮助,除此以外,作者还最终意识到询问请求并不是脆弱的一种标志,所以这就是她通过这次旅行学到的东西。故选A。
【4】词义猜测题。task任务;chance机会;excuse借口;truth事实。根据上文From my experiences, I've discovered that people are always happy to offer help.可知,作者通过自己的旅行经历,发现人们总是乐意提供帮助,可知此处是作者通过询问别人以后才发现别人的善良之处,也就是说询问可以给你机会去发现别人的美,此处划线部分单词opportunity与chance意思相同,均表示机会。故选B。
【5】主旨大意题。根据From that day, I tried hard to get through my fear of asking. It has taken me a long time. From my experiences, I've discovered that people are always happy to offer help.以及结合文意可知,文章主要讲述作者通过自己的旅行经历意识到不要害怕请求别人,特别是当自己遇到麻烦的时候。故选C。
【题目】Here is a survey about what Li Ping and his 49 classmates gave away to the children in poor villages.
According to the survey, ________students in Li Ping’s class gave away school things to them.
Item | Money | Clothes | Books | Pens | Food |
Number | 20% | 32% | ? | 14% | 4 |
A.13B.19C.20