题目内容
【题目】阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项补全短文。选项中有一处为多余选项。
Children can spend hours a day looking at computer screens and other digital devices(数码设备). Some eye doctors say this leads to an increase in “computer vision syndrome(电脑视力综合征).”
Nathan Bonilla-Warford is an optometrist(验光师) in Tampa, Florida. 【1】 “A lot more children come into the office either because their parents have noticed that they have headaches or red or watery eyes or discomfort, or because their nearsightedness appears to be increasing and they’re worried,” he says.
【2】 “Even if their eyes start to feel uncomfortable or they start to get a headache, they’re less likely to tell their parents, because they don’t want to have the game or the computer or whatever taken away,” he explains.
He says another part of the problem is that people blink(眨眼) less often when they use digital devices. He says, “A person who uses an electronic device blinks about one third as much as we normally do in everyday life. And so that can result in the front part of the eye drying and not staying protected like normal.”
Eye doctors offer suggestions like following the rule that is known as the 20/20/20. That means every twenty minutes you should look away twenty feet or more for at least twenty seconds from whatever device you’re using.
Other suggestions include putting more distance between you and the device and using good lighting. 【3】 Many experts say children should spend no more than two hours a day using digital devices — with no screen time for children under two.
【4】 Dr. David Hunter, from Children’s Hospital Boston, has not seen an increase in his practice. “While it is possible to develop fatigue(疲劳) looking at screens for a long period of time, there’s certainly no proof that it actually causes any damage to the eyes,” he says.
A.But not all eye doctors have noticed an increase in problems in children.
B.Many eye doctors believe that the problem is getting worse and worse among children.
C.Dr. Bonilla-Warford says part of the problem is that children may be more likely to pay no attention to early warning signs than adults.
D.Of course, another way is to spend less time looking at screens.
E.He has seen an increase in problems in children.
【答案】
【1】E
【2】C
【3】D
【4】A
【解析】
文章大意:本文主要讲数码设备使越来越多的孩子们出现眼部健康问题,分析了出现这一问题的原因并给出了一些解决问题的建议。
【1】上文提到一个验光师,下文中验光师的话讲到越来越多的孩子们因为视力问题来到他的办公室,结合选项可知此处用“He has seen an increase in problems in children.”表示“他发现问题在孩子中越来越多。”故选E。
【2】下文讲即使他们眼睛觉得不舒服也不愿告诉父母,因为怕被没收电子设备,结合选项可知此处要用“Dr. Bonilla-Warford says part of the problem is that children may be more likely to pay no attention to early warning signs than adults.”表示“Dr. Bonilla-Warford说,部分问题在于,儿童可能比成年人更容易忽视早期预警信号。”故选C。
【3】上文讲“增加你和设备之间的距离,使用良好的照明”,这是防护措施的一种,空后又讲专家建议一天在电子设备前花费的时间不能多于两小时,结合选项可知要用“Of course, another way is to spend less time looking at screens.”表示“当然,另一种方法是减少看屏幕的时间。”故选D。
【4】下文讲Dr. David Hunter没有发现孩子们眼部健康问题的增长,结合选项可知此处用“But not all eye doctors have noticed an increase in problems in children.”表示“但并不是所有的眼科医生都注意到儿童问题的增加。”故选A。
题目选句子补全短文,做题时,要先通读短文,理解文章大意;其次,熟悉各备选项,结合设空处上下文的语境来作答;再次,不确定的空可先漏过,把确定答案的做完,剩下的题目自然就容易解决;最后,把答案代入文中一一验证是否能保证文章的连贯性。如第4小题,根据下文中讲Dr. David Hunter没有发现这个问题,这和A项说的并非所有医生都注意到这个问题,内容相吻合。
【题目】Here is a survey about what Li Ping and his 49 classmates gave away to the children in poor villages.
According to the survey, ________students in Li Ping’s class gave away school things to them.
Item | Money | Clothes | Books | Pens | Food |
Number | 20% | 32% | ? | 14% | 4 |
A.13B.19C.20
【题目】
Free Help for Mothers of 3-year-old kids The Clinic at Brook University is looking for volunteers for a research study from June 11th to the end of the year, which provides free help for mothers who are having difficulty dealing with their 3-year-old kids. To get more information, call the Clinic at 633-7788. |
Women's Heart Health Series The Brook Heart Center is preparing a lunchtime symposium (座谈会) on heart diseases in women. The symposium, which is free, begins on Thursday July 12th from 12:00 p.m. to 13:00 p.m. at Room 401. Lunch will be provided and registration (登记) is required. The series will continue on July. 20th and August 15th. To register or find out more information, call 631-5583. |
Summer Camp at Brook, June 24th-August 16th The Summer Camp at Brook is back for its third exciting year. The Camp provides educational activities and sports games for kids between the ages of 5-12. Cost includes a camp T-shirt, as well as a hot lunch and snack every day. For more information, please call the Camp office at 624-4550 or visit our website (网站) at www.brook.edu/daycamp. |
【1】The symposium on heart diseases at the Brook Heart Center will be held on _________.
A.June 11thB.July 12thC.August 16th
【2】Women who have 6-year-old kids may be interested in_________.
A.the Summer Camp at BrookB.Brook UniversityC.the lunchtime symposium
【3】We can learn from the above that_________.
A.all the three notices above are written for women to know
B.the Summer Camp at Brook has already been organized twice
C.people can learn more information about the above through the website