题目内容

【题目】 In the western Pacific Ocean lies the deepest place on the planet — the Mariana Trench, which runs as deep as about 7 miles below the ocean’s surface. That’s greater than the height of Mount Everest measuring about 5 and a half miles above sea level.

The Mariana Trench is home to a variety of sea life. Coral reefs and underwater volcanoes are all found there. But because few humans have been able to go far into the trench, scientists know little about it.

Now they are working to change that. Recently, the Okeanos Explorer has been on an exploration there. Remotely operated vehicles sent out from it are taking videos of life in its deepest, darkest areas. Scientists around the world, along with the general public, can watch the videos in real time. These videos are showing the most mysterious parts of the ocean. Much of the area that the Okeanos Explorer is exploring has been protected since 2009 as part of the Marianas Trench Marine National Monument. Covering more than 95,000 square miles, it is one of the world’s largest marine protected areas.

It’s very dark, so the animals must use many other senses other than sight to understand their surroundings, find food and escape from enemies. The water is also very cold — slightly above freezing — and its pressure is extremely high. That means only certain animals can live there, like shrimp, crabs, and starfish.

So far, the expedition’s cameras have filmed a variety of rarely seen deep-sea creatures, including ghost sharks, huge lobsters, and sea pigs. Perhaps the most amazing sight is beautiful red jellyfish that scientists have never seen before.

Scientists hope this expedition will help them unlock the mysteries of the Mariana Trench. They’ll learn about the deep-sea animals and plants found there. They’ll also study its unique features, including underwater mountains, mud volcanoes, and hot springs produced by the volcanoes.

They say that this knowledge will also help scientists better understand how the deepest part of the ocean affects the rest of the world. "The ocean plays a role in the air we breathe, the food we eat, and the transportation of the goods we buy — not to mention the weather and climate change," a scientist said. "The deep sea may also hold cures for diseases. How will we know what is out there if we aren’t looking into it?"

1What do we know about the Mariana Trench from the text?

A.Sea life can hardly be found there.

B.It has never been explored by humans.

C.It’s the world’s largest marine protected area.

D.It’s lively even as the deepest place in the world.

2What does the author want to say in Paragraph 4?

A.Living conditions are tough there.

B.The surroundings make animals much stronger.

C.Animals there are slow in reacting to potential threats.

D.Animals’ sight is severely damaged by high water pressure.

3What is implied in the scientists words in the last paragraph?

A.He feels proud of what they have done for humans.

B.It’s worthwhile to take effort to explore the Mariana Trench.

C.Scientists should spend more time studying the oceanic climate.

D.There’re many challenges for the scientists to explore the ocean.

4What is the best title for this text?

A.The Most Mysterious Ocean

B.A Special Experiment on the Ocean

C.Searching for Precious Animals

D.Exploring the Deep Sea

【答案】

1D

2A

3B

4D

【解析】

本文是一篇说明文,主要讲述了海洋探测员对世界最深的马里亚纳海沟的探测。

1细节理解题。根据第2大段“The Mariana Trench is home to a variety of sea life.” 马里亚纳海沟是各种海洋生物的家园,故A错误;根据2大段“But because few humans have been able to go far into the trench, scientists know little about it. 很少有人类去往海沟可知并不是没人去,故B错误;根据第3大段“it is one of the world’s largest marine protected areas.” 马里亚纳海沟是世界上最大的海洋保护区之一,而不是最大,故C错误;根据第1大段“In the western Pacific Ocean lies the deepest place on the planet”可知是世界最深的地方,D正确。故选D

2推测判断题。根据第4大段“It’s very dark, so the animals must use many other senses other than sight to understand their surroundings, find food and escape from enemies. The water is also very cold — slightly above freezing — and its pressure is extremely high. That means only certain animals can live there, like shrimp, crabs, and starfish.”海里很暗,动物必须用其它的感官感觉周围的环境,寻找食物,躲避敌人。水很冷。可知,作者是在介绍动物生活的环境很艰难。故选A

3推测判断题。根据第7大段“a scientist said. "The deep sea may also hold cures for diseases. How will we know what is out there if we aren’t looking into it?"”科学家说,深海也可能是治疗疾病的良方。如果我们不去调查,我们怎么知道外面有什么。可知,深海是值得我们去探测的。故选B

4最佳标题题。根据第3大段“Now they are working to change that. Recently, the Okeanos Explorer has been on an exploration there.” 最近,Okeanos探险家一直在那里进行探索。可知本文主要在讲述对深海的探测,所以标题为对深海的探测。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】从下面方框中选出10个单词,用它们的适当形式填入短文后的空格内,使短文意思正确、通顺(每词限用一次)。

able around brave common end free good help similar something start value

If you love stories about sisterhood(姐妹情证), creative minds and female independence, you shouldn’t miss the movie Little Women. Time chose it as one of the ten1 movies of 2019 along with Pain&Glory, The Irishman and others.

Little Women is based on the American author Louisa May Alcott’s novel of the same title. The story centers 2 four sisters —Jo, Meg, Beth and Amy — who lived through the American Civil War(美国南北战争).

At that time, women were not equal(平等的)to men, but Jo is brave enough to look for her own personal 3. In order to become a writer, she turns down a marriage proposal(求婚)from Laurie, a rich and handsome man. Amy, on the other hand, is more practical. She knows that she must marry up4 her family.

Although the four girls are different in many ways, it is their5 that are highlighted(强调). Their talent, their kind hearts, their 6 to love— these things make them role models for young viewers.Their coming-of-age stories show the important 7 their parents taught them, as Common Sense Media noted.

The movie 8 with the girls in their 20s and flashes back to their childhoods, when they thought they could do 9. As they grow up, however, they need to face many difficulties in life. “The way the world makes it hard for even gifted and 10 women to succeed is one of the points the movie is very much making,” the Los Angeles Times wrote. It’s something a lot of girls and women can relate to today.

【题目】 As the world has become a global village(地球村),there are many ways to learn about a country. Reading a book and watching a movie are both good _____ .But here is another way-through statistics(数据).

US comic website DogHouse Diaries _____ statistics from sources(来源)including World Bank and Guinness(吉尼斯)World Records. Thenthey made a world map based on these statistics to show _____ each country is like.

The US was _____ an interesting title-the country that eats the most hot dogs. Hot dogs are the most popular food in America. It is reported that US people eat as _____ as 20 billion hot dogs a year. That's about 70 hot dogs per person each year.

Japan is a leading country in robots. Many _____ of robots such as sport robotsservant(服务员)robots and even human like onesare invented by Japanese companies. This is a country where robots are most _____ used.

Other countries with interesting titles include Canadawho sells the most maple syrup(枫糖浆),NewZealand that _____ the most sheepand South Koreans are mostly workaholics(工作狂).

___ these statistics cannot tell you everything about a country. Reading maps or studying statistics is far from an ______ idea. If you want to know what a country is really likego there in person. It is a good idea to surround yourself in its culture and history.

1A.instructionsB.choicesC.problemsD.challenges

2A.createsB.producesC.collectsD.introduces

3A.whatB.howC.whenD.why

4A.givenB.seenC.madeD.taken

5A.highB.manyC.fewD.large

6A.typesB.usesC.shapesD.sizes

7A.shortlyB.quicklyC.simplyD.widely

8A.raisesB.growsC.plantsD.holds

9A.OtherwiseB.ThereforeC.AlthoughD.However

10A.usefulB.perfectC.interestingD.friendly

【题目】 I took my 9-year-old daughter, Susan and 5-year-old son, Robbie to the shopping center. As we got there, we saw a big sign that said, "Petting Zoo". The kids jumped up and asked, "Daddy, can we go?"

Both my wife and I were out of work. HoweverI said, "Sure", giving them a quarter each. They went away, leaving only fifty cents left in my pocket.

A petting zoo is made up of hundreds of little baby animals of all kinds. Kids pay their money and stay in the enclosure(围场)pleased with the little animals while their parents shop.

A few minutes later, I saw Susan walking along behind me. I was surprised and asked what was wrong.

She said sadly, "Well, Daddy, a ticket for Petting Zoo costs fifty cents. So I gave Robbie my quarter." Then she said the most beautiful thing I ever heard. She repeated the family motto(座右铭), which is "Love is Action!"

I knew clearly no one loves little animals more than Susan. She had watched both my wife and me do and say "Love is Action!" for years, and now she had put it into her lifestyle. It had become art of her, because she knew the whole family motto. It's not only "Love is Action", it's "Love is SACRIFICIAL(牺牲的)Action!" Love always pays a price.

I was moved. We went back to the Petting Zoo. Susan stood with her hands and chin(下巴)resting on the fence and just watched Robbie go crazy petting and feeding the animals. I had fifty cents burning a hole in my pocket. I put my hand into my pocket and took out the money. Sure, I must do that!

1What is the best title for this passage?

A.A Petting Zoo

B.Love is Sacrificial Action

C.Try Your Best to Help Others

2From the passage we can learn that________.

A.the family lived a hard life

B.Susan, didn't like playing with pets

C.the author was strict with the children

3The underlined part "the most beautiful thing" in Paragraph 5 refers to(指)________.

A.their lifestyleB.the family mottoC.the Petting Zoo

4Which of the following best describes Susan?

A.Kind.B.Brave.C.Honest.

5What might happen next according to the story?

A.The author would get angry with Robbie.

B.The author would buy Susan some candies.

C.Susan would play happily with the little animals.

【题目】 Can We Learn More by Trusting than by Not Trusting?

Most of us have been burned by misplaced trust. These experiences lead us to believe that people are too trusting.

But in fact we don't trust enough. A survey about trust in the United States has found that interpersonal trust, a measure (测量) of whether people think others are in general trust worthy is at its lowest in nearly 50 years.

If people are more trustworthy, why don't we trust more?

When you trust someone, you end up working out whether your trust is justified (证明合理) or not. A child next door asks if he can visit your place. If you accept you will find out whether or not he's a good neighbor. A classmate advises you to adopt a new reading method. If you follow the advice you will find out whether the new method works better than the one you were used to.

However, when you don't trust someone. You never find out whether you should trust them. If you don't invite the child over, you won't know whether he would have made a good neighbor or not. If you don't follow your classmate's advice, you won't know if the new method is in fact superior.

This information means that we learn more by trusting than by not trusting. Moreover, when we trust, we learn not only about specific persons, we learn more generally about the type of situations in which we should or shouldn't trust. We get better at trusting.

When our trust is disappointing, the coats are visible (明显的), and our reaction (反应) changes from trouble all the way to hopelessness. The benefit that we've learnt from our mistake is easy to overlook. However, the costs of not trusting someone we could have trusted are invisible. We won't know about the friendship we could have built if we don't let that child go into our place. We won't realise how useful some advice would have been if we don't use our classmate's tip about the new reading method.

Giving people a chance isn't only the moral (道德的) thing to do. It's also the smart thing to do.

1The writer mentions the survey about trust in the United States in Paragraph 2 to show that ________.

A.Americans are popularB.the measure is unbelievable

C.interpersonal trust is importantD.people are short of enough trust

2We can ________ to make us get better at trusting.

A.try to refuse other people's help

B.change our feelings of disappointment

C.find out the balance between trust and mistrust

D.make a smart decision and give people a chance

3What can we learn from the passage?

A.The friendship between friends is trustworthy.

B.The costs of mistaken mistrust are largely hidden.

C.We can get more from not trusting than from trusting.

D.It is unlikely that people are less trustworthy than before.

4What is the writer's main purpose in writing this passage?

A.To stress we should trust other people.

B.To question all the experiences of misplaced trust.

C.To introduce some of the trust that can bring us benefits.

D.To discuss which situation we should or shouldn't trust in.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网