题目内容
【题目】 In the western Pacific Ocean lies the deepest place on the planet — the Mariana Trench, which runs as deep as about 7 miles below the ocean’s surface. That’s greater than the height of Mount Everest measuring about 5 and a half miles above sea level.
The Mariana Trench is home to a variety of sea life. Coral reefs and underwater volcanoes are all found there. But because few humans have been able to go far into the trench, scientists know little about it.
Now they are working to change that. Recently, the Okeanos Explorer has been on an exploration there. Remotely operated vehicles sent out from it are taking videos of life in its deepest, darkest areas. Scientists around the world, along with the general public, can watch the videos in real time. These videos are showing the most mysterious parts of the ocean. Much of the area that the Okeanos Explorer is exploring has been protected since 2009 as part of the Marianas Trench Marine National Monument. Covering more than 95,000 square miles, it is one of the world’s largest marine protected areas.
It’s very dark, so the animals must use many other senses other than sight to understand their surroundings, find food and escape from enemies. The water is also very cold — slightly above freezing — and its pressure is extremely high. That means only certain animals can live there, like shrimp, crabs, and starfish.
So far, the expedition’s cameras have filmed a variety of rarely seen deep-sea creatures, including ghost sharks, huge lobsters, and sea pigs. Perhaps the most amazing sight is beautiful red jellyfish that scientists have never seen before.
Scientists hope this expedition will help them unlock the mysteries of the Mariana Trench. They’ll learn about the deep-sea animals and plants found there. They’ll also study its unique features, including underwater mountains, mud volcanoes, and hot springs produced by the volcanoes.
They say that this knowledge will also help scientists better understand how the deepest part of the ocean affects the rest of the world. "The ocean plays a role in the air we breathe, the food we eat, and the transportation of the goods we buy — not to mention the weather and climate change," a scientist said. "The deep sea may also hold cures for diseases. How will we know what is out there if we aren’t looking into it?"
【1】What do we know about the Mariana Trench from the text?
A.Sea life can hardly be found there.
B.It has never been explored by humans.
C.It’s the world’s largest marine protected area.
D.It’s lively even as the deepest place in the world.
【2】What does the author want to say in Paragraph 4?
A.Living conditions are tough there.
B.The surroundings make animals much stronger.
C.Animals there are slow in reacting to potential threats.
D.Animals’ sight is severely damaged by high water pressure.
【3】What is implied in the scientist’s words in the last paragraph?
A.He feels proud of what they have done for humans.
B.It’s worthwhile to take effort to explore the Mariana Trench.
C.Scientists should spend more time studying the oceanic climate.
D.There’re many challenges for the scientists to explore the ocean.
【4】What is the best title for this text?
A.The Most Mysterious Ocean
B.A Special Experiment on the Ocean
C.Searching for Precious Animals
D.Exploring the Deep Sea
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】D
【解析】
本文是一篇说明文,主要讲述了海洋探测员对世界最深的马里亚纳海沟的探测。
【1】细节理解题。根据第2大段“The Mariana Trench is home to a variety of sea life.” 马里亚纳海沟是各种海洋生物的家园,故A错误;根据2大段“But because few humans have been able to go far into the trench, scientists know little about it.” 很少有人类去往海沟可知并不是没人去,故B错误;根据第3大段“it is one of the world’s largest marine protected areas.” 马里亚纳海沟是世界上最大的海洋保护区之一,而不是最大,故C错误;根据第1大段“In the western Pacific Ocean lies the deepest place on the planet”可知是世界最深的地方,D正确。故选D。
【2】推测判断题。根据第4大段“It’s very dark, so the animals must use many other senses other than sight to understand their surroundings, find food and escape from enemies. The water is also very cold — slightly above freezing — and its pressure is extremely high. That means only certain animals can live there, like shrimp, crabs, and starfish.”海里很暗,动物必须用其它的感官感觉周围的环境,寻找食物,躲避敌人。水很冷。可知,作者是在介绍动物生活的环境很艰难。故选A。
【3】推测判断题。根据第7大段“a scientist said. "The deep sea may also hold cures for diseases. How will we know what is out there if we aren’t looking into it?"”科学家说,深海也可能是治疗疾病的良方。如果我们不去调查,我们怎么知道外面有什么。可知,深海是值得我们去探测的。故选B。
【4】最佳标题题。根据第3大段“Now they are working to change that. Recently, the Okeanos Explorer has been on an exploration there.” 最近,Okeanos探险家一直在那里进行探索。可知本文主要在讲述对深海的探测,所以标题为对深海的探测。故选D。