题目内容

【题目】Travelling is a very good activity. When you get tired of your work or study, and when you have free time, you can go to a beautiful place to enjoy the beauty of nature or other cities. You can breathe fresh air, meet different people and make friends with them. It’s good for your health to do so.

But sometimes, travelling is not an enjoyable thing. For example, the weather can be changeable . It may be rainy when you travel. You may catch a cold or be ill while travelling. The worst thing is that the thieves may steal() your money. All these may happen to a tourist.

When you go on a trip, you must get everything ready. Firstly, you must have clear information about the weather. Secondly, ask a friend to go with you so that you can help each other. Thirdly, you must be careful everywhere and try not to cause accidents. If you do this, you will surely enjoy your travelling.

Title : 1

Advantage

You can enjoy the2 view of the nature.

There will be a lot of fresh 3 around you.

It can make you 4 .

Disadvantage

Sometimes it may 5 when you travel. It will make the road wet and slip. You may be 6 while travelling.

The 7thing is that you will lose some money.

Advice

At8 , you should know about the weather clearly.

Secondly , you must invite somebody to go together9 you.

Thirdly, do everything 10 . Don’t cause any accidents.

【答案】

1Travelling

2beautiful

3air

4healthy

5rain

6ill/sick

7worst

8first

9with

10carefully

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述旅游的优点以及缺点,所以为了有一个好的旅行,我们在旅行前要做好相关准备工作。

1根据Travelling is a very good activity以及全文可知,主要讲述旅游的优缺点以及一些旅游的建议,所以标题为travelling,且空位于句首,故填Travelling。

2根据you can go to a beautiful place to enjoy the beauty of nature or other cities可知,你可以享受大自然的美,空后有名词view,用形容词。beautiful美丽的,故填beautiful。

3根据You can breathe fresh air, meet different people and make friends with them可知,你可以呼吸新鲜空气,说明有新鲜的空气。air空气,不可数名词,故填air。

4根据It’s good for your health to do so可知,这对你的健康有好处。根据make sb adj可知,healthy健康的,故填healthy。

5根据It may be rainy when you travel可知,有时会下雨,空前有情态动词,用动词原形,rain下雨,故填rain。

6根据You may catch a cold or be ill while travelling可知,你可能会感冒或生病。ill/sick生病,故填ill/sick。

7根据The worst thing is that the thieves may steal() your money可知,最坏的就是小偷偷了你的钱。空前有the,用最高级,worst最坏的,故填worst。

8根据Firstly, you must have clear information about the weather可知,首先你要了解天气。空前有at,故填first。

9根据Secondly, ask a friend to go with you so that you can help each other可知,你要邀请一个人和你一起去。with和,故填with。

10根据Thirdly, you must be careful everywhere and try not to cause accidents可知,你必须小心。空处修饰动词do,用副词,carefully小心地,故填carefully。

先仔细阅读表格所提供的信息,了解篇章结构,再仔细阅读原文,在关联词的引领下,找出有效的信息词,要强化对称意识,注意名词的单复数以及动词的不同形式。最后,仔细斟酌,认真检查,避免非智力因素的失分。

练习册系列答案
相关题目

【题目】In many countries, some families are too far from schools for kids to go to. So online schools are_______for them. Students can have school wherever_______whenever they want. Also, many online schools can let students work at_______own pace.

_______good thing about online schools is that they can give different classes. There are English, math, science, and history classes, while some other online schools also give classes_______space science, French, and zoology.

Online schools also have different_______ways for kids to make use of. For example, many online schools have their websites, and on these websites students can watch videos, listen to given lessons, or chat with_______like teachers or other students freely. Some online schools have live(实时的)classes. In these classes, students can call and talk with the teacher. It_______that they are talking face to face,_______they will feel the teacher the same friendly as in real school. Other online schools even have online clubs for kids to talk about their hobbies(爱好).

Computer technology(技术)is amazing. Since 2006, thousands of online schools have come out in the US. Online schools are there with you, but it’s________to you to decide if this kind of learning is right for you.

1A. only B. necessary C. impossible D. perfect

2A. but B. and C. or D. so

3A. their B. they C. them D. theirs

4A. Other B. Others C. Another D. The other

5A. such as B. for example C. however D. as for

6A. study B. learned C. learning D. studied

7A. some B. someone C. something D. some one

8A. sounds B. seems C. look like D. feels

9A. because B. though C. if D. unless

10A. own B. left C. down D. up

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网