题目内容
【题目】阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。D
| All people know that trees are important to us. Scientists believe our life would not be possible if there are no trees on Earth. |
| People and animals need oxygen to exist. Without it, most living things will die. But where does oxygen come from? Trees. Trees can take in much carbon dioxide and produce oxygen for us to breathe. Too much carbon dioxide is bad for our environment. |
| Trees are a major source of food. Apples, oranges, lemons all come from trees. People and animals knew how to get food from trees many years ago. |
| In fact, many kinds of important medicine come from trees too. Some special things in trees can be used to produce medicine. Also, trees make environments more beautiful and relaxing. They help protect the soil. |
(1)What does the underlined word "exist" mean?
A.Drink.
B.Eat.
C.Live.
D.Work.
(2)Which of the following may damage (危害) our environment?
A.Oxygen.
B.Medicine.
C.Food.
D.Carbon dioxide.
(3)What does the passage mainly tell us?
A.Trees are important to animals.
B.Animals need oxygen to breathe.
C.Trees can help people and animals in many ways.
D.There are few trees in the world now.
(4)Where may we read this passage?
A.In a plant magazine.
B.In medicine instructions.
C.In a storybook.
D.In a cookbook.
【答案】
(1)C
(2)D
(3)C
(4)A
【解析】文主要向我们介绍了树木可以从很多方面帮助人类和动物。
(1)词义猜测题,根据第二段 People and animals need oxygen to exist. 可知人们和动物的生存需要氧气,故选C。
(2)细节理解题,根据第二段Too much carbon dioxide is bad for our environment.可知太多的二氧化碳对我们的环境有害,故选D。
(3)细节理解题,根据第一段Scientists believe our life would not be possible if there are no trees on Earth.第二段Trees can take in much carbon dioxide and produce oxygen for us to breathe.第三段Trees are a major source of food. 第四段many kinds of important medicine come from trees too可知本文主要向我们介绍了树木可以从很多方面帮助人类和动物,故选C。
(4)文章出处题,通读全文可知本文是关于树木对我们的好处的文章,因此可能来自于一个植物杂志,故选A。