题目内容
【题目】 The first wonderful Chinese garden(花园) in the English city of Cambridge was open during the fourth annual(年度的) Cambridge Xu Zhimo Poetry(诗歌) and Art Festival.
The China-UK Friendship Garden is also known as Xu Zhimo Garden. We build this garden to remember the late Chinese poet Xu Zhimo, who was once an associate member(准会员) of King’s College in 1921~1922.
In 1928, after Xu’s third visit to the English city, he wrote the poem(诗) Second Farewell to Cambridge(再别康桥), which is so famous and popular not only in China but also all over the world. This poem is filled with his true love for Cambridge, as well as his own thoughts and feelings about his first love.
The poem’s first and last lines have been carved(雕刻) into a granite(花岗岩) stone. Since the garden opened, it has become one of the Cambridge’s most popular places.
Steven Coghill is a gardener at King’s College. And he first bring out the idea to create the Xu Zhimo Garden. It took three years to plan and build the garden, and it has many trees and flowers that grow naturally in Zhejiang Province(省). Steven Coghill wants to build a garden to remember Xu Zhimo, because he really has deep love for the Chinese culture and Xu’s poems.
【1】“This poem is filled with his true love for Cambridge” shows ____.
A.Xu Zhimo is a warm and kind personB.Xu Zhimo love the life in Cambridge
C.We can know more about CambridgeD.The poem tells us about Xu’s friends
【2】The structure of the passage may be ____.
A.
B.![]()
C.
D.![]()
【3】According to the passage, Steven Coghill ____.
A.has some good ideasB.lives in King’s College
C.builds many gardensD.loves Chinese culture
【4】The best title of the passage may be “____”.
A.The Poem of Xu ZhimoB.A Garden for Xu Zhimo
C.Cambridge’s Best PlaceD.Chinese Culture and Xu
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】B
【解析】
第四届剑桥徐志摩诗歌艺术节上,英国剑桥市第一个美丽的中国花园开放了。这座花园是为了纪念已故中国诗人徐志摩而修建的。
【1】细节理解题。根据句意This poem is filled with his true love for Cambridge“这首诗充满了他对剑桥的喜爱”,结合上文In 1928, after Xu’s third visit to the English city, he wrote the poem(诗) Second Farewell to Cambridge(再别康桥)可知,徐志摩爱的是他在剑桥的生活。故应选B。
【2】主旨大意题。根据文意可知,短文可以分为三个部分,第一部分为第一、二段,这两段介绍了剑桥市建立了中国花园;第二部分是第三、四段,这两段介绍了徐志摩写的《再别康桥》;第三部分是最后一段,介绍了国王学院的一位园丁对中国诗歌和文化的喜爱。故应选A。
【3】细节理解题。根据短文最后一段Steven Coghill wants to build a garden to remember Xu Zhimo, because he really has deep love for the Chinese culture and Xu’s poems.可知,Steven Coghill非常喜欢中国文化和徐志摩的诗歌。故应选D。
【4】主旨大意题。根据文意可知,短文主要介绍的是英国的剑桥市为了纪念中国已故诗人徐志摩修建了一个中国花园的事情。B选项“一个为徐志摩而建的花园”点明了文章主旨,适合做标题,故应选B。