题目内容

【题目】 The first wonderful Chinese garden(花园) in the English city of Cambridge was open during the fourth annual(年度的) Cambridge Xu Zhimo Poetry(诗歌) and Art Festival.

The China-UK Friendship Garden is also known as Xu Zhimo Garden. We build this garden to remember the late Chinese poet Xu Zhimo, who was once an associate member(准会员) of King’s College in 1921~1922.

In 1928, after Xu’s third visit to the English city, he wrote the poem() Second Farewell to Cambridge(再别康桥), which is so famous and popular not only in China but also all over the world. This poem is filled with his true love for Cambridge, as well as his own thoughts and feelings about his first love.

The poem’s first and last lines have been carved(雕刻) into a granite(花岗岩) stone. Since the garden opened, it has become one of the Cambridge’s most popular places.

Steven Coghill is a gardener at King’s College. And he first bring out the idea to create the Xu Zhimo Garden. It took three years to plan and build the garden, and it has many trees and flowers that grow naturally in Zhejiang Province(). Steven Coghill wants to build a garden to remember Xu Zhimo, because he really has deep love for the Chinese culture and Xu’s poems.

1“This poem is filled with his true love for Cambridge” shows ____.

A.Xu Zhimo is a warm and kind personB.Xu Zhimo love the life in Cambridge

C.We can know more about CambridgeD.The poem tells us about Xu’s friends

2The structure of the passage may be ____.

A.B.

C.D.

3According to the passage, Steven Coghill ____.

A.has some good ideasB.lives in King’s College

C.builds many gardensD.loves Chinese culture

4The best title of the passage may be “____”.

A.The Poem of Xu ZhimoB.A Garden for Xu Zhimo

C.Cambridge’s Best PlaceD.Chinese Culture and Xu

【答案】

1B

2A

3D

4B

【解析】

第四届剑桥徐志摩诗歌艺术节上,英国剑桥市第一个美丽的中国花园开放了。这座花园是为了纪念已故中国诗人徐志摩而修建的。

1细节理解题。根据句意This poem is filled with his true love for Cambridge“这首诗充满了他对剑桥的喜爱”,结合上文In 1928, after Xu’s third visit to the English city, he wrote the poem() Second Farewell to Cambridge(再别康桥)可知,徐志摩爱的是他在剑桥的生活。故应选B

2主旨大意题。根据文意可知,短文可以分为三个部分,第一部分为第一、二段,这两段介绍了剑桥市建立了中国花园;第二部分是第三、四段,这两段介绍了徐志摩写的《再别康桥》;第三部分是最后一段,介绍了国王学院的一位园丁对中国诗歌和文化的喜爱。故应选A

3细节理解题。根据短文最后一段Steven Coghill wants to build a garden to remember Xu Zhimo, because he really has deep love for the Chinese culture and Xu’s poems.可知,Steven Coghill非常喜欢中国文化和徐志摩的诗歌。故应选D

4主旨大意题。根据文意可知,短文主要介绍的是英国的剑桥市为了纪念中国已故诗人徐志摩修建了一个中国花园的事情。B选项“一个为徐志摩而建的花园”点明了文章主旨,适合做标题,故应选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 We all enjoy the colors of autumn leaves. Did you ever wonder how and why a leaf changes color? Where do the yellows and oranges come from? To answer those questions, we first have to understand what leaves are and what they do.

Leaves are the world's food factories. Plants take water from the ground through their roots and take CO2 from the air. Plants use sunlight to turn water and CO2 into glucose(葡萄糖), a kind of sugar. Plants use it as food for energy and growing.

A chemical called chlorophyll(叶绿素) in the leaves gives plants their green color. As summer ends and autumn comes, the days get shorter and shorter, and trees know it's time to begin getting ready for winter.

During winter, there is not enough sunlight or water. Trees rest during this time and live on the food they store during the summer. They begin to shut down their foodmaking factories. As the green chlorophyll disappears from the leaves, we begin to see yellow and orange leaves.

The bright reds and purples we see in leaves are made mostly in autumn. In some trees, like maples(枫树), sunlight and the cool nights of autumn turn the glucose in the leaves into a red color. And we can enjoy the beautiful red leaves during autumn.

1Which of the following can you put in the box?

sunlight CO2 glucose

A.waterB.sugarC.windD.air

2Why do the leaves turn yellow in autumn?

A.Because they are short of glucose and energy.

B.Because they are short of sunlight and water.

C.Because they are short of sunlight and CO2.

D.Because they are short of water and CO2.

3Which of the following is NOT true according to the passage?

A.When autumn comes, the days get shorter and shorter.

B.During winter, trees live on the food they store in summer.

C.Trees begin to stop making food and to have a rest in summer.

D.During winter, some of yellow and orange colors are still in the leaves.

4What's the main idea about the passage?

A.It tells us all kinds of plants on the earth.

B.It tells us the plants can grow well with the sunlight.

C.It tells us maple leaves change the color as other trees.

D.It tells not all the colors of the leaves are from chlorophyll.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网