题目内容

【题目】 It was the last day of the final examination(考试)in a college. On the steps of building, a group of engineering students were waiting for the last exam. On their faces was confidence(自信).

They knew the exam would be easy. The professor(教授) had said they could bring any books or notes during the test.

Right after they came into the classroom. The professor handed out the papers. There were only five questions on it.

Three hours passed. Then the professor began to collect the papers. The students no longer looked confident. On their faces was nervous expression. The professor watched the worried faces before him, and then asked. “How many of you have completed all five questions?” No hand was raised. “How many of you have answered four?” Still no hands. “Three? Two?” The students moved restlessly in their seats. “One, then? Certainly somebody has finished one.” But the class kept silent(沉默). The professor said, “That is exactly what I expected(期盼). I just want to make you know clearly that even though you have completed four years of engineering, there are still many things about the subject you don’t know. These questions you could not answer are common in everyday practice.” Then, smiling, he added, “You will all pass this course, your education has just begun.”

The years have______the name of this professor, but not the lesson he taught.

1Why did the students think the exam was easy at first?

A.Because it was their last exam in the college.

B.Because they knew there were only five questions.

C.Because they thought they were clever and talented.

D.Because they were allowed to bring any books and notes during the test.

2How many students have finished all the five questions?

A.All of them.B.Some of them.C.None of them .D.Only one of them.

3What does the underlined word “obscured” mean in the last paragraph?

A.模糊B.回忆C.提醒D.改变

4What could the students learn from the last exam?

A.He laughs best who laughs last.

B.A good beginning is half done.

C.One is never too old to learn.

D.The early bird catches the worm.

5What’s the best title for the article?

A.Some Confident Students.

B.An Engineering Professor.

C.An interesting Professor.

D.An Unforgettable Lesson.

【答案】

1D

2C

3A

4C

5D

【解析】

文章大意:在文中讲述了一位教授通过考试给即将毕业的大学生们一个忠告:即使学完了四年的大学课程,学生们对于这门学科的很多知识还是不了解的,也就是学无止境.多年后学生们忘记了这位教授的名字,可是他的这一教训是人们铭记在心的。

1细节理解题,根据文中第二段语句"The professor had said they could bring any books or notes during the test"理解可知教授说他们可以在考试期间带一些书或笔记,故选择D

2细节理解题,根据文中语句“The professor watched the worried faces before him, and then asked. “How many of you have completed all five questions?” No hand was raised.”理解可知。故选C

3词义理解推断题,根据文中语句“The years have obscured the name of this professor, but not the lesson he taught.”根据后面的句子:但是他教的课却不会被淡忘.前面应该是模糊了名字,故选择A

4细节理解题,根据文中第四段语句These questions you could not answer are common in everyday practice"Thensmilinghe added"You will all pass this courseyour education has just begun.这些问题你们不能回答,在日常实践中是常见的,你们的学习才刚刚开始.可知活到老学到老,故选择C

5标题理解归纳题,纵观全文中的大意在文中讲述了一位教授通过考试给即将毕业的大学生们一个忠告:即使学完了四年的大学课程,学生们对于这门学科的很多知识还是不了解的,也就是学无止境.多年后学生们忘记了这位教授的名字,可是他的这一教训是人们铭记在心的.可知是难忘的一课,故选择D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Sweaty palms shaking hands and a racing heart! This is what many students experience when they take a big test. When anxiety(焦虑)kicks in students can completely lose concentration, leading to poor scores. But is there any solution to such stress?

The key to reducing test anxiety is writing. According to a recent report in the journal Science taking a few minutes before an exam to write about all those fears could help students perform better.

The study was conducted by Professor Sian L. Beilock from the University of Chicago and his graduate student Gcrardo Ramirez.

First the researchers asked 20 college students to take a maths test to get a base-lined score. Next they told the students that they could get a monetary award if they got a good score and that they were being videotaped.

Before beginning the main test the researchers asked one group of students to spend 10 minutes writing down their anxieties about the test while the other group sat quietly. Both groups then took the same exam.

The researchers found that students who sat quietly did 12% worse than they had on the pre-test and the ones who wrote about their anxieties improved their scores by 5%.

Writing enables students to feel refreshed when facing challenging questions on the examination. However experts also warn that such a change will not cause students to become any smarter. It can only make them become more relaxed and focused.

1According to passage, what if students take an exam with anxiety?

A.may get poor gradeB.pay more attention

C.be videotapedD.to study harder than before

2From the experiment we learn that______ .

A.the two student groups took different testsB.they could earn money if they did well

C.they needed to finish the test within 10 minutesD.they were asked to relax before the test

3The result of the research has proved that____ .

A.writing before a test can make you smarter

B.you can become relaxed by writing before a test

C.the two student groups both did well in the exam

D.students dislike challenging questions on the examination

【题目】.Face-to-face with the New Me

Jessica’s mother noticed Jessica hadn’t returned to the dentist waiting room just before her surgery was supposed to start. She walked to the bathroom and found Jessica in here, crying. She took her daughter into her arms. “We’re going to say goodbye to the old Jessica,” she said. “And hi to the new Jessica.”

Jessica, from St Louis. US, had been wishing for this day since high school, when the bullying about her started. Now that it was finally happening, she was nervous.

It was a social-media post two months ago that got her here. Someone posted a photo of Jessica with a comment about her overbite. The post was shared many times, with many people making mean remarks about her appearance.

The bullies didn’t know the road Jessica had traveled. She underwent nine operations on her ears from age 2 to 12 years old. She was almost deaf in her right ear. Her adult teeth didn’t start coining in until she was 11 or 12, and doctors couldn’t figure out why they were pushed outward. It got worse as she got older. Jessica had been trying for years to get her teeth fixed, but it was always too costly.

When her story got out, Maryann Udy, a dentist, got in contact with Jessica and offered her a new smile-free of charge. The surgery was long and complicated It took several months before Jessica’s new smile was ready.

Later that year, she looked at her old photos online and smiled. “I loved her,” she said. She’s grateful to be in less pain, to be on the path to a new smile. Sometimes, though, it feels like something is missing from who she was.

Still, she loves taking selfies and admiring her new appearance. “I looked good before,” she said. “I look even better now.”

1What does the underlined “it” in Paragraph 2 refer to?

A.The cause of her disease.B.The bullying about her teeth.

C.The comfort from her mother.D.The creation of her new smile.

2What happened after Jessica’s picture was posted on social media?

A.Bullies tried to contact her to say sorry.

B.She received help from a dentist for free.

C.Some friends offered to pay for her surgery.

D.Many people left encouraging words for her.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网