题目内容

【题目】 Sweaty palms shaking hands and a racing heart! This is what many students experience when they take a big test. When anxiety(焦虑)kicks in students can completely lose concentration, leading to poor scores. But is there any solution to such stress?

The key to reducing test anxiety is writing. According to a recent report in the journal Science taking a few minutes before an exam to write about all those fears could help students perform better.

The study was conducted by Professor Sian L. Beilock from the University of Chicago and his graduate student Gcrardo Ramirez.

First the researchers asked 20 college students to take a maths test to get a base-lined score. Next they told the students that they could get a monetary award if they got a good score and that they were being videotaped.

Before beginning the main test the researchers asked one group of students to spend 10 minutes writing down their anxieties about the test while the other group sat quietly. Both groups then took the same exam.

The researchers found that students who sat quietly did 12% worse than they had on the pre-test and the ones who wrote about their anxieties improved their scores by 5%.

Writing enables students to feel refreshed when facing challenging questions on the examination. However experts also warn that such a change will not cause students to become any smarter. It can only make them become more relaxed and focused.

1According to passage, what if students take an exam with anxiety?

A.may get poor gradeB.pay more attention

C.be videotapedD.to study harder than before

2From the experiment we learn that______ .

A.the two student groups took different testsB.they could earn money if they did well

C.they needed to finish the test within 10 minutesD.they were asked to relax before the test

3The result of the research has proved that____ .

A.writing before a test can make you smarter

B.you can become relaxed by writing before a test

C.the two student groups both did well in the exam

D.students dislike challenging questions on the examination

【答案】

1A

2B

3B

【解析】

本文是一篇说明文,介绍了来自芝加哥大学的一名教授与他的一名毕业生一起做了一个研究,表明在考试前写下自己的恐惧,有助于考生减轻在考试时的焦虑。

1细节理解题。根据When anxiety kicks in students can completely lose concentration leading to poor scores,可知焦虑会让学生考不好,故选A

2细节理解题。根据Next they told the students that they could get a monetary award if they got a good score and that they were being videotaped,可知如果考得好,学生是可以获得金钱奖励的,故选B

3细节理解题。根据Writing enables students to feel refreshed when facing challenging questions on the examinationIt can only make them become more relaxed and focused,可知实验证明,考前写下恐惧可以帮助考生放松和更专注,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It was the last day of the final examination(考试)in a college. On the steps of building, a group of engineering students were waiting for the last exam. On their faces was confidence(自信).

They knew the exam would be easy. The professor(教授) had said they could bring any books or notes during the test.

Right after they came into the classroom. The professor handed out the papers. There were only five questions on it.

Three hours passed. Then the professor began to collect the papers. The students no longer looked confident. On their faces was nervous expression. The professor watched the worried faces before him, and then asked. “How many of you have completed all five questions?” No hand was raised. “How many of you have answered four?” Still no hands. “Three? Two?” The students moved restlessly in their seats. “One, then? Certainly somebody has finished one.” But the class kept silent(沉默). The professor said, “That is exactly what I expected(期盼). I just want to make you know clearly that even though you have completed four years of engineering, there are still many things about the subject you don’t know. These questions you could not answer are common in everyday practice.” Then, smiling, he added, “You will all pass this course, your education has just begun.”

The years have______the name of this professor, but not the lesson he taught.

1Why did the students think the exam was easy at first?

A.Because it was their last exam in the college.

B.Because they knew there were only five questions.

C.Because they thought they were clever and talented.

D.Because they were allowed to bring any books and notes during the test.

2How many students have finished all the five questions?

A.All of them.B.Some of them.C.None of them .D.Only one of them.

3What does the underlined word “obscured” mean in the last paragraph?

A.模糊B.回忆C.提醒D.改变

4What could the students learn from the last exam?

A.He laughs best who laughs last.

B.A good beginning is half done.

C.One is never too old to learn.

D.The early bird catches the worm.

5What’s the best title for the article?

A.Some Confident Students.

B.An Engineering Professor.

C.An interesting Professor.

D.An Unforgettable Lesson.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网