题目内容

【题目】I will never forget the year I was about twelve years old. My mother told us that we would not________Christmas gifts because there was not enough money. I felt sad and thought, “What would I say when the other kids asked what I’d got?” Just when I started to accept that there would not be a Christmas gift that year, three women turned up at our house with gifts for all of us. For me they brought a doll. What a________I felt! I would no longer have to be satisfied when I returned to school. I wasn’t forgotten. Somebody had thought ________of me to bring me a gift.

Years later, when I stood in the kitchen of my new house, thinking how I wanted to make my first Christmas there special and memorable, I________the women’s visit. I decided that I wanted to create that same feeling of importance for as many children as I could possibly__________.

So I came up with a plan and gathered forty people from my company to help. We gathered about 125 orphans ( ) at the Christmas party. For every child, we wrapped colorful packages ________with toys, clothes, and school things with a child’s name. We wanted all of them to know they were__________. Before I called out their names and handed them their gifts, I reminded them that they couldn’t open their presents until every child had come forward. Finally, the _______they had been waiting for came as I called out, “One, two, three. Open your presents!” As the children opened their packages, their faces beamed and their bright smiles lit up the room. I know for sure the_________wasn’t just about toys. It was a feeling-the feeling I had from that Christmas so long ago when the women came to visit. I wasn’t forgotten. ________ thought of me. I matter.

1A. send B. receive C. make D. exchange

2A. relief B. loss C. pity D. regret

3A. highly B. little C. poorly D. enough

4A. believed B. recalled C. memorized D. impressed

5A. touch B. collect C. reach D. spread

6A. mixed B. decorated C. covered D. filled

7A. fine B. special C. helpful D. normal

8A. chance B. plan C. moment D. luck

9A. shock B. joy C. interest D. trouble

10A. Nobody B. Anybody C. Somebody D. Everybody

【答案】

1B

2A

3D

4B

5C

6D

7B

8C

9B

10C

【解析】

试题本文讲述了作者在有能力时为因经济原因不能拥有圣诞礼物的孩子送礼物,在孩子们的笑脸中感受了小时候收到别人送给贫困的她圣诞礼物时的快乐的故事。

1句意:妈妈告诉我们不会收到圣诞礼物,因为没有足够的钱。A. send派送;B. receive收到;C. make制作;D. exchange改变。根据上文可知还是小孩子的作者,在圣诞节来临,应该是收到礼物。故选B。

2句意:我感到多么欣慰啊!A. relief宽慰;B. loss损失;C. pity怜悯;D. regret后悔。根据下文“当我回到学校时,我不会再感到难堪了”可知,作者为自己能得到礼物感到欣慰,答案为A。

3句意:有人已经考虑过我给我带礼物了。A. highly高度地;B. little极少的;C. poorly贫穷on故地;D. enough足够地。联系上下文,首先排除B、C,think highly of sb的意思是“对……评价很高”。此处根据作者的前面的心态,选择enough,表示有人关心自己。故选D。

4句意:我回忆起了那几位妇女的来访。A. believed相信;B. recalled回忆;C. memorized 记忆;D. impressed给…以深刻印象联系上下文,可了解当时作者那种激动的心情,所以应该是很快就想到了那件让她难忘的事情。故选B。

5句意:我想给尽可能多的孩子创造同样重要的感觉。A. touch接触;B. collect收集;C. reach到达;D. spread传播。reach含有“到达(一定阶段、程度或数量)”的意思故答案选C。

6句意:我们包装了五颜六色的包裹,里面装满了玩具、衣服和学习用品,并写上每个孩子的名字。A. mixed混合;B. decorated装饰;C. covered覆盖;D. filled填充。filled with装满,故答案选D。

7句意:我们希望所有的人都知道他们很特别。A. fine好的;B. special特殊的;C. helpful有帮助的;D. normal正常的根据每个人都有属于自己的礼物,而且不是固定的,所以作者的意思是给孩子们启示:每个人都是独一无二的。答案为B。

8句意:他们等待我喊出口令的那一刻到来了。A. chance机会;B. plan计划;C. moment时刻;D. luck运气。根据下文的意思,此处表达大家等待的拆礼物的时刻到来了,故选择moment。故选C。

9句意:我知道快乐不仅仅是玩具。A. shock震动;B. joy快乐;C. interest兴趣;D. trouble麻烦。联系上下文,分析四个选项的意思,此处是表达欢乐。故选B。

10句意:有人想到了我,我很重要。A. Nobody没有人;B. Anybody任何人;C. Somebody某人;D. Everybody每个人。根据前面的句子I wasn't forgotten我没有被遗忘,可知还有人想着我。C更符合题意。

完形填空题与单项选择题不同,它给出的是一篇意思较为完整的短文。做该题型试题时,首先应跳过空格通读全文,以全文为背景,联系句子的上下文进行推理和判断,从4个选项中选出一项进行试填。考生可以从词义用法、固定搭配、逻辑推理和上下文的联系等方面去考虑。最后应再把全文通览一遍,细心检查所选答案能否使短文上下连贯,前后呼应,词句通顺,使短文意思完整。检查时还应从语法、惯用法、逻辑推理和事情发生的情节等方面进行考虑,以达到准确无误之目的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Are you learning a foreign language? Do you know what a successful language learner should do? First of all, successful language learner are independent learners. They don't depend on books or teachers.

They find their own way to learn the language. Instead of waiting for the teacher to explain, they try to find methods and rules for themselves. They also look for clues and get their own ideas by guessing. When they guess wrong, they try again. It's important for them to learn to think than to know the meaning of every word.

Successful language learning is active learning, so successful learners do not wait for a chance to use the language. They usually look for such a chance. They find native speakers and ask for help when they make mistakes. They will try everything to communicate. They are not afraid to repeat what they hear or to say strange things.

Finally, successful language learners are learners with purpose. They want to learn the language because they are interested in native speaker's lives. It's necessary for them to learn the language in order to communicate with foreigners and learn about their lives, their cultures and so on.

1What is independent learners?

________________________________________________________________________

2What is more important for successful language learners to do than to know the meaning of every word?

________________________________________________________________________

3What chance does an active language learner usually look for?

________________________________________________________________________

4把短文第二自然段中画线句子翻译成汉语。

________________________________________________________________________

5给短文拟一个恰当的标题。

________________________________________________________________________

【题目】阅读短文,并按要求完成66-70题。

At many Thanksgiving dinners, everyone around the table shares something they are thankful for. As we know, most can do this easily. It’s more important to know how to be thankful people all the time.

Be positive(乐观). No matter what happens, it’s best to remember the good things. Find the bright side in bad situations, and push back against negative(负面的) opinions. Also, do your best not to compare yourself to others. But when you’re around others, give expression to what you like about them. By keeping good in mind, you’ll gibe thanks for it even more than before.

Accept the negative. At the same time, we can’t pay no attention to bad things that have happened. We should learn from mistakes. It makes us become strong. Before we know it, we’re thankful for negative things, too. Our mistakes can also make us humble(谦逊的), which is not all bad. Humble people have better relationships and see life’s blessings(祝福) much more clearly!

Acts of kindness. Thankful people know that it’s much better to give than to receive. When you’re thankful, you feel it’s your duty to show love to others. Some people volunteer to help people in need. Studies show that volunteers might feel happier and healthier.

Use of time. By spending time with others, you show them how much they mean to you. But being thankful is also better realized by spending time alone. When you’re alone, you can think about the best parts of your day. You can list them out and think them over. You can find your way to make thanksgiving a part of your life. How wonderful it is! Just enjoy it every day!

66、67题完成句子;68题简略回答问题;69题找出并写下全文的主题句;70题将文中画线句子译成汉语。

1You need to find ________________________________in bad situations.

2Learning from mistakes can make us __________________________ and humble.

3How do volunteers probably feel according to studies?

_______________________________________________________________________

4_________________________________________________________________________

5_________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网