题目内容
【题目】Leonardo da Vinci was born on April 15, 1452 in Italy. He is best known as an artist today. One of his famous paintings is called Mona Lisa. However, Leonardo had many other natural abilities. He was also a great inventor. Many of his inventions have become important in modern day life. Although Leonardo hated war, he invented many different machines used for wars. His most special invention was the machine gun, which was produced and used in war many years later.
By watching the way birds fly, Leonardo tried to find out the secret of f lying. Among his sketches we can see several objects. We consider them as modern flying machines.
Leonardo spent many hours thinking about how to make good use of time. He developed ideas for labor-saving machines like cutting machines.
Leonardo was a strange man. He didn't eat any meat, which was unusual in those times. He never published his ideas and scientific discoveries. He usually used mirror writing, which looks like writing in a mirror, starting from the right side of the page and moving to the left.
We have very little of his work today. Leonardo finished only a few of his paintings. He left many unfinished because he thought they were not perfect. No one in his life time knew how great Leonardo was. We now believe, however, that he was one of the cleverest men the world has ever known.
【1】According to the passage, Leonardo was not only an artist but also??????? .
A. a musician??? B. an inventor??? C. a writer??? D. an engineer
【2】Was Leonardo’s most special invention.
A. The mirror writing??? B. The cutting machine
C. The machine gun??? D. The flying machine
【3】Which of the following statements is true about Leonardo?
A. He usually wrote in a mirror.??? B. He didn’t eat any meat.
C. He liked to publish his discoveries.??? D. He enjoyed drawing flying machines.
【4】What is the purpose of the passage?
A. To let us know more about Leonardo.??? B. To introduce Leonardo’s great inventions.
C. To discuss Leonardo’s famous paintings.??? D. To introduce a great artist to us.
【5】Where is the passage probably from?
A. A science story.??? B. A picture book.??? C. An encyclopedia.??? D. A travel booklet.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】A
【5】C
【解析】本篇文章难度适中,主要讲述达芬奇在发明方面的成就。
【1】根据He was also a great inventor可知,故选B。
【2】根据His most special invention was the machine gun, which was produced and used in war many years later可知,故选C。
【3】根据He didn't eat any meat, which was unusual in those times可知,故选B。
【4】根据文意可知,达芬奇不但是画家,还是发明家,故选A。
【5】这篇文章可能出自哪里。A.科学故事;B.图画书;C.百科全书;D.旅行小册子。根据句意,故选C。
【题目】假设你是Moonlight小组的组长,请根据下面表格中的信息和提示,为你的组员Tommy进行综合素质的评价,写一份素质报告。
Name | Tommy (一个十五岁的初三学生) |
Characteristics | 聪明、幽默、乐于助人 |
Hobbies | 不仅喜欢看恐怖片而且喜欢看关于体育新闻的电视节目。酷爱绘画,每次画画时都徜徉在色彩的世界里。 |
Study | 自从本学期他把绝大部分精力投放到学习中,他取得了很大进步。 |
Dreams | 希望能认识来自世界各地的音乐家,参加游戏类节目,赢得大奖。 |
Problems | 面临考试,遭受压力痛苦,他没有充足的睡眠。 |
Your suggestions | ?? (根据实际情况提一两点建议)… |
?
要求:1、表达清楚、语法正确、上下文连贯;
2、要点必须包括所有相关信息,并作适当发挥,但不得出现真实班级、姓名等;
3、词数:100词左右。
Tommy is a member of my team called Moonlight._____________________________________
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________