题目内容

【题目】紧张的初中学习生活就要结束了,你即将迎来一个轻松的暑假。请你以My Summer Holiday Plan为题,写一篇80词左右的短文(开头部分已给出,不计入总词数),谈谈你的假期计划。要求用上提示词并适当发挥,文中不得出现真实的地址和姓名。

MY Summer Holiday

Summer Holiday Plan

The summer holiday is coming.________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

【答案】

My Summer Holiday Plan

The summer holiday is coming. I’m going to have a good rest and learn to relax myself. I will read more useful books to get more knowledge. I will try to spend more time in chatting with my parents and help them to do some housework. I am going to take part in the social activities so that I can know more about the society. If possible, I’d like to go traveling and visit some places of interest. I’m sure I’ll have an interesting and meaningful summer holiday.

【解析】

试题分析:这是一篇话题作文。要求根据提示词谈谈自己的假期计划,根据内容可知是谈论将来的事情,故选用将来时态。

【亮点说明】这篇短文时态正确,能利用所给的提示词合理的介绍自己的假期计划。丰富的句式变化可见作者的英语功底深厚,如I am going to take part in the social activities so that I can know more about the society.If possible, I’d like to go traveling等。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A cat army

Look! We are in order ,yes?Our owner trains us every day. He trains us to catch mice and do some work. And when we stay at home, we must keep the room clean. When we go out, we must run in line, When we eat out food, we must keep the ground clean and we cant eat others food. Are we lovely cats?

Zhalong Nature Reserve

Zhalong Nature Reserve (自然保护区), lies in the western part of Heilongjiang Province. Covering an area of 2,100 square kilometers, this land is a main migratory (迁徙)route for birds. Its ponds(池塘)make it an ideal(理想)home for over 300 different kinds of birds, especially red-crowned cranes(丹顶鹤).

Super bonobo

This bonobo (矮黑猩猩)is a superstar from Africa! His English name is Kanzi. Kanzi is clever and he can do a lot of things. He likes eating and even cooking. Hes the best animal friend of people. He has about 99% of DNA(基因)。

He can speak some English. Kanzi can also use knives and play easy computer games.

Leave my baby alone

This photo shows that a scimitar-horned oryx (弯角剑羚) fights with two rhinoceroses (犀牛) to protect her baby in Longleat Safari Park, England. In order to protect her baby, this mother oryx shows great courage to us. She doesnt fear these strong rhinoceroses. What a great mother she is

【1】The cat army must _ .

A. keep the ground clean B. eat others' food

C. stay at home D. jump in line

2Which is wrong about Zhalong Nature Reserve?

A. It's in Heilongjiang Province.

B. It covers 2,100 square kilometers.

C. This land is a main migratory route for birds.

D. Its forests make it an ideal home for red-crowned cranes.

3Super bonobo can't _ .

A. speak English B. catch mice

C. play computer games D. use knives

4This mother oryx may say'_ to show her great courage.

A. Love me, love my baby!

B. I will live to the end!

C. Leave my baby alone!

D. I am stronger than my baby!

5We can probably find the passage in a _

A. calendar B. notebook

C. magazine D. storybook

【题目】Christian Bucks may be young but he sure knows how to be a good friend. When the York Pennsylvania second-grader noticed that some of his schoolmates didn’t have anyone to play with during the break time he came up with a way to help them. He suggested having something called a “buddy bench” put in on his school’s playground.

A buddy bench is a special bench where students can sit if they are feeling bored or lonely. It’s usually brightly colored with “BUDDY BENCH” in big letters. Other students can then go to the bench and ask them if they would like to play or talk.

“We show we care about others when we ask others to play Christian told reporters.

Christian first learned about buddy benches when his family was considering moving to Germany. He saw a buddy bench in a handbook for a German school and thought it would be a great way to fight loneliness on the playground at his own school Roundtown Elementary School.

Christian told Roundtown’s headteacher Matthew Miller about his idea at the end of last school year. Miller immediately decided to get a buddy bench. He had Christian pick out its style and bright colors.

“I was the first person who got to sit on the bench when it arrived at Roundtown says Christian. He hopes the bench will help “grow our dream circle of friends”.

【1】Christian Bucks suggested having a buddy bench to help ______.

A. his teachers B. his students

C. his parents D. his schoolmates

2Christian learned about the buddy bench ______.

A. in a textbook B. from his father

C. in a handbook D. from his headteacher

3What can we learn from the passage?

A. The buddy bench can help to develop friendships.

B. The buddy bench is designed and made in Germany.

C. Students can realize their dreams on the buddy bench.

D. Students love the style and the color of the buddy bench.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网