题目内容
【题目】A cat army
Look! We are in order ,yes?Our owner trains us every day. He trains us to catch mice and do some work. And when we stay at home, we must keep the room clean. When we go out, we must run in line, When we eat out food, we must keep the ground clean and we can’t eat others’ food. Are we lovely cats?
![]()
Zhalong Nature Reserve
Zhalong Nature Reserve (自然保护区), lies in the western part of Heilongjiang Province. Covering an area of 2,100 square kilometers, this land is a main migratory (迁徙)route for birds. Its ponds(池塘)make it an ideal(理想)home for over 300 different kinds of birds, especially red-crowned cranes(丹顶鹤).
![]()
Super bonobo
This bonobo (矮黑猩猩)is a superstar from Africa! His English name is Kanzi. Kanzi is clever and he can do a lot of things. He likes eating and even cooking. He’s the best animal friend of people. He has about 99% of DNA(基因)。
He can speak some English. Kanzi can also use knives and play easy computer games.
![]()
Leave my baby alone
This photo shows that a scimitar-horned oryx (弯角剑羚) fights with two rhinoceroses (犀牛) to protect her baby in Longleat Safari Park, England. In order to protect her baby, this mother oryx shows great courage to us. She doesn’t fear these strong rhinoceroses. What a great mother she is
![]()
【1】The cat army must _ .
A. keep the ground clean B. eat others' food
C. stay at home D. jump in line
【2】Which is wrong about Zhalong Nature Reserve?
A. It's in Heilongjiang Province.
B. It covers 2,100 square kilometers.
C. This land is a main migratory route for birds.
D. Its forests make it an ideal home for red-crowned cranes.
【3】Super bonobo can't _ .
A. speak English B. catch mice
C. play computer games D. use knives
【4】This mother oryx may say'_ to show her great courage.
A. Love me, love my baby!
B. I will live to the end!
C. Leave my baby alone!
D. I am stronger than my baby!
【5】We can probably find the passage in a _
A. calendar B. notebook
C. magazine D. storybook
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】C
【5】C
【解析】
试题分析:短文介绍了有趣的动物世界:训练有术的猫队;扎龙自然保护区里的趣事;会讲英语、用小刀和玩电脑游戏的猩猩;勇敢的剑羚等等。
【1】A 细节题解题。题意:猫队必须做什么?A. keep the ground clean保持地面整洁;B. eat others' food吃别人的食物,由倒数第二句可知,不能吃别人的食物,错;C. stay at home呆在家,根据短文,有呆在家时,也有外出时,错;D. jump in line排成排跳,根据短文,是run in line,错。故选A。
【2】D 细节理解题。题意:有关扎龙自然保护区哪一个是错的?A. It's in Heilongjiang Province.它位于黑龙江省;B. It covers 2,100 square kilometers.它占地2100平方公里;C. This land is a main migratory route for birds. 这片土地是鸟类的主要迁徙路线。D. Its forests make it an ideal home for red-crowned cranes. 它的森林使它成为丹顶鹤的理想栖息地。由第二篇短文最后一句:它的池塘使它成为三百多种不可鸟类特别是丹顶鹤的理想栖息地。可知D错。
【3】B 细节理解题。超级猩猩不会做什么? A. speak English讲英语;B. catch mice捉老鼠;C. play computer games玩电脑游戏;D. use knives用小刀。由第三篇短文最后一段可知,它不会捉老鼠。故选B。
【4】C 推理判断题。题意:羚妈妈为了表达她巨大的勇气可能说什么?A. Love me, love my baby!爱我,就得喜欢我的孩子;B. I will live to the end!我会战斗到最后;C. Leave my baby alone!留下我的孩子; D. I am stronger than my baby!我比我的孩子强壮。根据最后一段可知,勇敢的羚妈妈为了保护孩子,连犀牛都不怕,结合本段的小标题,可以推测出本题选C。
【5】C 推理判断题。我们可能在哪儿找到这篇文章?A. calendar日历上;B. notebook 笔记本上;C. magazine杂志上;D. storybook故事书上。本题是与动物相关的几篇短文,可能出现在杂志上,故选C。
【题目】 任务型阅读。
维生素对人体很重要,大家了解他们吗?请仔细阅读第31-35题中的五种维生素的介绍和A至F材料说明,匹配需要补充该种维生素的人。
| 【1】Vitamin A What can high-vitamin A foods do for you? be great for night vision help you see in color help your grow properly and aids in healthy skin ﹡ vitamin A in carrots helps you see at night |
| 【2】The B vitamins What can the B vitamins do for you? help make energy and set it free help make red blood cells which carry oxygen(氧气) throughout your body ﹡ The B vitamins in leafy green vegetables help your body make protein(蛋白质)and energy. |
| 【3】Vitamin C What can vitamin C do for you? keep body tissues(组织) in good shape help you heal when you get hurt help your body resist infection ﹡ Vitamin C in oranges helps yourself heal if you get a cut |
| 【4】 Vitamin D What can vitamin D do for you? help keep your bones strong and healthy help keep your teeth help your body absorb the amount of calcium(钙) ﹡ Vitamin D in milk helps your bones and teeth. |
| 【5】 Vitamin E What can vitamin E do for you? protect your skin from ultraviolet(紫外线) light protect you lungs from becoming damaged by polluted air help make red blood cells ﹡ Sunflowers seeds are the richest in Vitamin E |
A. Emily often feels tired and seems to be lack of energy.
B. Jeff spent his summer vacation on the beach and got serious sunburnt.
C. Kate has poor eyesight and she can’t see clearly at night.
D. Tony sometimes feels pains in his bones and he has loose teeth.
E. Linda feel nervous before the new people.
F. Luke is so careless that he often gets hurt. And it takes a long time for his wound to heal.