题目内容
【题目】Christian Bucks may be young, but he sure knows how to be a good friend. When the York, Pennsylvania, second-grader noticed that some of his schoolmates didn’t have anyone to play with during the break time, he came up with a way to help them. He suggested having something called a “buddy bench” put in on his school’s playground.
A buddy bench is a special bench where students can sit if they are feeling bored or lonely. It’s usually brightly colored with “BUDDY BENCH” in big letters. Other students can then go to the bench and ask them if they would like to play or talk.
“We show we care about others when we ask others to play,” Christian told reporters.
Christian first learned about buddy benches when his family was considering moving to Germany. He saw a buddy bench in a handbook for a German school and thought it would be a great way to fight loneliness on the playground at his own school, Roundtown Elementary School.
Christian told Roundtown’s headteacher, Matthew Miller, about his idea at the end of last school year. Miller immediately decided to get a buddy bench. He had Christian pick out its style and bright colors.
“I was the first person who got to sit on the bench when it arrived at Roundtown,” says Christian. He hopes the bench will help “grow our dream circle of friends”.
![]()
【1】Christian Bucks suggested having a buddy bench to help ______.
A. his teachers B. his students
C. his parents D. his schoolmates
【2】Christian learned about the buddy bench ______.
A. in a textbook B. from his father
C. in a handbook D. from his headteacher
【3】What can we learn from the passage?
A. The buddy bench can help to develop friendships.
B. The buddy bench is designed and made in Germany.
C. Students can realize their dreams on the buddy bench.
D. Students love the style and the color of the buddy bench.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【解析】
试题分析:这篇短文讲了一个叫克里斯汀·巴克斯的男孩儿看到一些同学在休息时间没有任何人玩,他相出了一个办法来帮助他们。他把一把叫做“交友板凳”的长条椅放在学校的操场上。感到无聊或孤独的人就可以做到上面,其他的人可以来询问他们是否乐意交谈或玩。通过这种方法他们可以形成自己的朋友圈。
【1】D细节理解题。根据短文的开头,...注意到一些校友在课间没有人和他们玩,他想出了一个方法来帮助他们,他建议在操场放置一个Buddy Bench。故选D。
【2】C细节理解题。根据短文第四段他是在德国学校制作的手册里看到了“交友板凳”,这是他第一次了解这种东西,故应该选C。
【3】A词义猜测题。从这篇文章主旨我们就知道“交友板凳”的设置是为了帮助那些孤独的孩子交朋友,从而获得友谊的一种好办法,故选A。