题目内容

【题目】阅读短文,从方框中选择适当的句子填在横线上,使短文连贯完整。

We all love new inventions. 1. But have all these inventions really improved the quality of our lives? Picture this: You’re rushing to finish your homework on the computer. Your mobile phone rings and a QQ message from your friend appears on the screen. 2. Now you have to stay up all night to get it done. How happy do you feel? Inventions have speeded up our lives so much that they often leave us feeling stressed and tired. Why do you think people who live far away from noisy cities, with no telephone, no car, not even any electricity often seem to be happier? 3 3.

One family in the UK went “back in time” to see what life was like without all the inventions we have today. The grandparents, with their daughter, and grandsons Benjamin, 10and Thomas, 7. spent nine weeks in a house of the 1940s. 4. The grandmother, Lyn, said, “5”. The boys said they fought less. Probably, they said, because there was less to fight over. Benjamin also noticed that his grandmother had changed from being a “trendy, beer-drinking granny to one who cooked things”.

A. They had no washing machine, microwave, computer or mobile phone.

B. Suddenly the computer goes blank and you lose all your work.

C. Perhaps because they live simpler lives.

D. The more things you have, the more difficult life becomes.

E. They are exciting, amazing and can even change our lives.

【答案】

1E

2B

3C

4A

5D

【解析】

这篇短文主要讲述了科技信息改变了我们的生活,并介绍了现在和过去生活的不同

1根据上文We all love new inventions.可知下文是They are exciting, amazing and can even change our lives. 它们令人兴奋,令人惊叹,甚至可以改变我们的生活。故选E。

2根据上文Your mobile phone rings and a QQ message from your friend appears on the screen.可知下文是Suddenly the computer goes blank and you lose all your work. 突然,电脑一片空白,你失去了所有的工作。故选B。

3根据上文Why do you think people who live far away from noisy cities, with no telephone, no car, not even any electricity often seem to be happier?可知下文是Perhaps because they live simpler lives. 也许是因为他们过着简朴的生活。故选C。

4根据上文The grandparents, with their daughter, and grandsons Benjamin, 10and Thomas, 7. spent nine weeks in a house of the 1940s.可知下文是They had no washing machine, microwave, computer or mobile phone.他们没有洗衣机、微波炉、电脑或手机。故选A

5根据上文The grandmother, Lyn, said,可知下文是The more things you have, the more difficult life becomes. 你拥有的东西越多,生活就越困难。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Different countries have different greeting customs.Read this article to know more about the greeting customs in different cultures,and make sure you greet people in the right way next time.

France

French people greet each other with a handshake,but close friends kiss each other on both cheeks when they meet.They do this gesture when meeting and before leaving.

Korea

In Korea,it is a sign of respect for people to bow when greeting each other.In Korea,a bow is followed by a handshake.In shaking someone's hand,it is polite to support the right forearm with the left hand.However,Korean women do not shake hands with Western men;instead,they bow slightly.

Brazil

Kissing women on the cheek is a common way of greeting.In a formal situation,a handshake is often done to show respect.Men should shake hands before and after meeting,and once they have become familiar with each other,a light hug is often given to each other.

Ghana

In a social situation,it's polite to greet everyone in the room.A handshake is used in greeting,and the palm must directly touch the palm of the other.It's considered disrespectful to touch the back of the hand.

The Philippines

There are several ways of greeting people in the Philippines.An elderly person places his or her right hand on the forehead of a child to “bless” the latter.This is called “mano”.Relatives and family members greet each other with a kiss on the cheek.Friends greet each other with a polite nod or a handshake.

1Mike kisses a French boy Jim on the cheek,they may ________.

A. meet for the first time B. be close friends

C. be in a social situation D. be in a formal situation

2In Brazil,it is very common to ________ when people meet.

A. shake hands B. kiss on the cheek

C. bow to each other D. give a light hug

3Which of the following is about Ghana?

A. Friends can give a light hug to each other.

B. People can give a nod or handshake.

C. It's impolite to touch the back of the hand.

D. Family members can greet with a kiss.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网