题目内容

【题目】Oct. 25, 2018

Dear Helen,

Thanks for your last letter. Yes, I’m enjoying myself on my exchange program in France. It’s even better than I thought it would be. I was a bit nervous before I arrived here, but there was no reason to be. My host family is really nice. They go out of their way to make me feel at home. And you wouldn’t believe how quickly my French has improved! I’m very comfortable speaking French now. Although I still make lots of mistakes, it doesn’t bother me as it used to. My biggest challenge is learning how to behave at the dinner table. As you can imagine, things are really not the same as the way they are at home. For example, you’re not supposed to put your bread on your plate. You’re supposed to put it on the table! I thought that was pretty strange at first, but now I’m used to it. You’re not supposed to eat anything with your hands except bread, not even fruit! You have to cut it up and eat it with a fork.Another thing is that it is very rude to say you’re full. If you don’t want any more food, you should just say, “It was delicious.” Also, it’s rude to put your hands in your lap. You should always keep your hands, but not your elbows, on the table. I have to say, I find it difficult to remember everything, but I’m gradually getting used to things and don’t find them so strange any more. I’ll write soon and tell you more about life in France. Hope you’re having a good school year.

Yours,

Mary

1Mary is in France now, isn’t she?

___________________________________________________________________________________________

2What does Mary think of her host family?

___________________________________________________________________________________________

3How does Mary feel while she is speaking French now?

___________________________________________________________________________________________

4What is the biggest challenge she is facing?

___________________________________________________________________________________________

5When can Mary eat things with her hands?

___________________________________________________________________________________________

6If you have a chance to take part in an exchange programme, will you take part in it? Why?

___________________________________________________________________________________________

【答案】

1Yes, she is.

2Really nice/It’s really nice.

3Very comfortable/She feels very comfortable.

4Learning how to behave at the dinner table. /To learn how to behave at the dinner table. /It is learning how to behave at the dinner table. /Learning how to behave at the dinner table is the biggest challenge she is facing.

5When she has bread/She can eat things with her hands when she has bread.

6Any reasonable answer is acceptable.

【解析】

这篇短文是MaryHelen的信,Mary作为交换生去了法国,她在信中介绍了她在法国的生活,尤其是她发现法国的餐桌礼仪跟她自己国家的很不一样。

1根据短文中 “Yes, I’m enjoying myself on my exchange program in France.”可知,Mary现在在法国,答案是肯定的。故答案为Yes, she is.

2根据短文中 “My host family is really nice.”可知,Mary的寄宿家庭非常好。故答案为Really nice/It’s really nice.

3根据短文中 “I’m very comfortable speaking French now.”可知,Mary去了法国后,法语有了很大的提高,现在她说法语感觉很习惯了。故答案为Very comfortable/She feels very comfortable.

4根据短文中 “My biggest challenge is learning how to behave at the dinner table.”可知,Mary最大的挑战是学习餐桌礼仪。意思对即可,故答案为Learning how to behave at the dinner table. /To learn how to behave at the dinner table. /It is learning how to behave at the dinner table. /Learning how to behave at the dinner table is the biggest challenge she is facing.

5根据短文中 “You’re not supposed to eat anything with your hands except bread, not even fruit!”可知,在法国不能用手吃任何东西,除了面包。故答案为When she has bread/She can eat things with her hands when she has bread.

6这是一个开放式的问题,题意为如果你有机会参加一个交流项目,你会参加吗?为什么?答案不固定,意思对,理由合理即可。如Yes, I will. Because it can help improve my language skill.

短文MaryHelen介绍了自己在法国的生活,尤其是法国的餐桌礼仪。短文主题明确,内容贴近学生们的日常生活,比较容易理解。题型是任务型阅读,要求根据文意回答问题,主要考查学生们理解文章具体信息,回答时可以用简略的形式,也可以用完整的句子,意思表达清楚即可。做题时,先通读一遍短文,了解文章的大意;然后根据题目所问,或利用题干中的关键词,锁定文章相关语句作答。如第2小题,题目中host family是解题的关键,根据这个词可以迅速定位答案所在的句子。再如第4小题中的the biggest challenge是解题的关键。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。
On June 26th, 2000, two scientists, called Francis Collins and Craig Venter, told the world that they could now read the whole “map” of the human body: DNA. DNA is something that all humans have, and it tells the body what to do. DNA is the reason that we look like our mother and father, because we get some of their DNA to make our own. Now we can read some of this “map”, and so we can find out more about how our bodies work.
People have been trying to understand the human body for a long time. In 1860, Gregory Mendel discovered that there is a special reason why we look the same as other people in our family. It is because of small things called “genes” that we have in our body. In 1953, James Watson and Francis Crick made another discovery and found out that those small parts are really messages written in the DNA with a special language.
In 1961, Marshall Nirenberg and Johann Matthaei found the first “word” that they could understand in that language, showing how DNA tells the cell to build its parts. This meant that one day we would be able to read all the messages that a human body gets from its parents' bodies. Scientists have now found all the words in DNA map, but we still do not understand what they all do. By understanding what just one “word” means, we can help save people from several diseases. So the more we understand, the more doctors will be able to do.
Most people hope that this will help to make better medicine and help people who are very ill. Other people worry about that when we learn more words and find out lots of other information, we still use it in the wrong way, just to make people more attractive, or stop sick people getting jobs.
(1)Could Francis and Craig read the “map” of DNA in 2000?
(2)Why do we look like our parents?
(3)When was the first “word” of DNA discovered?
(4)What can the doctors do if we understand some messages in DNA?
(5)What does the writer tell us in the last paragraph?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网