题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Last week, Richard's wife Leila had an accident. Richard's youngest child, John, was at home when it happened. He was playing with his new toy car. Richard gave it to him a week ago, for his third birthday
Suddenly John heard his mother calling "Help! Help!" He ran to the kitchen. His mother burned herself with some hot cooking oil (油). She was crying and the pan (锅) was on fire.
Richard went to his office. Both the other children went to school. John was too small to help his mother. ______. She soon put out the fire and took Leila to the hospital. When Richard came, Leila told him what happened. He was very proud(骄傲的,自豪的) of his son. "When you are a man, you will be just like your father," he said.
(1)How many people were there in their family?
A.Three.
B.Five.
C.Six.
D.Seven.
(2)Which is the right sentence to fill the blank in the last paragraph (段落)?
A.The whole kitchen was on fire
B.But John telephoned his father
C.John stood there and did not know what to do but crying
D.But he ran to the neighbour's house and asked her for help
(3)Which is the right order (顺序) according to(根据) the passage?
a. Leila had an accident.
b. John got his present, a new toy car.
c. Richard was very proud of his youngest son.
d. John heard his mother calling "Help! Help!"
A.b-a-d-c
B.a-b-c-d
C.c-a-b-d
D.c-b-a-d
(4)What's the best title(题目) of this passage?
A.A son to be proud of
B.A little boy and his mother
C.An accident
D.A proud father
【答案】
(1)B
(2)D
(3)A
(4)A
【解析】短文大意:一周前约翰得到了爸爸送给的生日礼物——一辆玩具小汽车。当约翰正在玩自己的玩具车的时候,他的妈妈在厨房出事了,发生了火灾,他听到妈妈在呼喊救命,由于家里没有其他人,约翰跑到邻居家里喊人过来帮助救妈妈,约翰的妈妈得救了,约翰的爸爸理查德为自己的小儿子感到骄傲。
(1)数字计算题。通读短文大意可知,理查德一家共有5口人,理查德夫妇还有三个孩子,所以答案是B。
(2)推理判断题。根据下文中的句子“She soon put out the fire and took Leila to the hospital.”中出现的主语she,一定指代上句中出现的人,只有D答案“But he ran to the neighbour's house and asked her for help”中出现了she所指代的邻居,所以答案是D。
(3)细节理解题。根据短文的情节介绍,一周前约翰得到了爸爸送给的生日礼物——玩具车;当约翰正在玩自己的玩具车的时候,他的妈妈在厨房出事了;他听到妈妈在呼喊救命;由于家里没有其他人,约翰跑到邻居家里喊人过来帮助救妈妈,约翰的妈妈得救了,约翰的爸爸理查德为自己的小儿子感到骄傲,故正确的顺序为A。
(4)标题归纳题。短文介绍了三岁的小汤姆在妈妈遇到危险时,临危不惧,机智救母的故事,被视作爸爸的骄傲,所以答案是A。
【题目】请根据所给句子的意思,从下面的方框中选出可以填入句子中的单词,并将其字母标号填在答题卡相应的位置。
A. snowy B. lived C. rock D. outside E. worked F. smart G. pop H. clever I. rainy J. inside |
【1】Bob is a _____/_____ boy.
【2】Mr. Green has _____/______ in this city for 5 years.
【3】Sally is a fan of _____/______ music.
【4】You'd better stay at home on a _____/______ day.
【5】Let's go and see what happened _____/______.
【题目】根据句意,用所给单词或短语的适当形式填空。
rise, little, mouse, dirt, cut down |
(1)There are many stealing crop (庄稼)in the field.
(2)The sun has . It is shining brightly.
(3)The classroom is . Please clean it right now.
(4)We should plant trees instead of the trees.
(5)Eating more vegetables and meat is good for our health.