题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
John is five years old now. He is a good boy. He is very clever and can read very well. But he can't tell the right time by clock. He doesn't say eight o'clock in the morning, twelve o'clock or four o'clock in the afternoon. He always says "breakfast time" for eight o'clock, "lunch time" for twelve o'clock and "tea-time" for four o'clock in the afternoon. His mother wants to teach him to know the time by clock.
"Can you count, John?" his mother asks him. "Yes. Let me count for you. One, two, three, four, five, six, seven, eight, nine, ten, eleven, and twelve..." "That's good, John. Now let me tell you to say the time. Now, look! I put the long hand on twelve and the short hand on one. That is one o'clock. If I put the short on two, that's two o'clock. Do you know?"
"Yes, I do." John tells his mother. "Good. If I put the short hand on four, what's that?" his mother asks and really puts the short one on four. "Tea-time, Mum. And I am hungry."
(1)We know John is a child from the passage.
A.bad
B.good
C.polite
D.poor
(2)The first paragraph(段落) mainly tells us.
A.John can't tell time
B.John is not a good boy
C.John can't say any words
D.John wants to learn some words
(3)Which of the following is right?
A.John is a six-year-old boy.
B.He always says "lunch time" for eleven o'clock.
C.John's mother doesn't want to teach him to know the time by clock.
D.At last John can tell the right time by clock.
(4)Which of the following is the main idea of this passage?
A.John can't count numbers.
B.John likes tea-time.
C.It's not easy for John to tell time.
D.John's mother can't teach.
【答案】
(1)B
(2)A
(3)D
(4)C
【解析】本文主要讲述了约翰不会看钟表上的时间,他妈妈教他如何说出时间。当他妈妈把长针放在数字十二,把短针放在数字四的位置时,询问约翰是几点钟,他回答是下午茶时间。
(1)B 细节理解题。根据第一段的He is a good boy.可知约翰是一个好男孩,故选B。
(2)A 细节理解题。根据第一段的But he can't tell the right time by clock.可知约翰无法正确的说出钟表上的时间,故选A。
(3)D 推理判断题。根据最后一段的 "Yes, I do." John tells his mother.可知最后约翰能说出钟表上的时间,故选D。
(4)C推理判断题。根据最后一段的"Tea-time, Mum. And I am hungry."可知约翰在妈妈的教导下,仍然把四点钟说成是下午茶时间,故推断很难让他说出正确的时间,故选C。
【题目】用方框中所给单词或词组的适当形式填空,每词限用一次。
many interested if twentieth talk |
(1)There are cars on the road in the summer than in the winter.
(2)We'll go to the Great Wall it doesn't rain tomorrow.
(3)Bruce was on the mobile phone when the policeman stopped her yesterday.
(4)This book is interesting and I am in it.
(5)It shows the lives of people in the century.
【题目】下列A-F为六本书名,请在阅读1-5题的叙述后,根据个人所需,为每人选择一本书。
Karen often worries about her bad teeth.
Bob doesn't know how to deal with the used empty bottles.
Mike is going to have a holiday. He hasn't decided where to go.
Betty would like to own a shop that sells clothes she has designed.
Maria is going to have a baby, but she doesn't know how to be a good mother.
A. Don't Talk To Strangers |