题目内容

【题目】根据汉语意思完成下列句子,每空一词

1她把书到处乱放。

She left her books ________ ________ the place.

2如果你发烧了,今天就别去上学了。

If you________ ________ ________,do not go to school today.

3这辆自行车我已经买了两年了。

I ________ ________ this bike for two years.

4自从我们认识之后,我们就一直是好朋友。

We've been friends ever________ _________ ________.

5你在这个房子里住多久了?

How long ________ _________ ________in this house?

【答案】

1 all over

2 have a fever

3 have had

4 since we met

5 have you lived

【解析】

1到处,all over the place,故答案为(1). all (2). over

2发烧,have a fever;句子是if引导的条件状语从句,主句是祈使句的否定形式,含将来的意思,所以从句要用一般现在时,主语you,第二人称,所以动词用原形即可。故答案为(1). have (2). a (3). fever

3根据句意可知,句子是现在完成时,其构成形式为have/has+done;句子的时间状语for two years是一段时间,所以动词必须是延续性动词,buy是短暂性动词,不能和一段时间连用,要转化成其对应的延续性动词havehave的过去分词是had;主语I,第一人称单数,助动词用have,故答案为have had

4根据句意可知,句子主句是现在完成时,从句是since引导的一般过去时态的句子;认识、遇见,meet,过去式为met,故答案为(1). since (2). we (3). met

5根据句意可知,句子是现在完成时,其构成形式为have/has+done;一般疑问句将助动词have/has提前;动词,居住live的过去分词是lived,故答案为(1). have (2). you (3). lived

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
It is well-known that it will take travelers only 48 hours by train to go from Beijing to Lhasa, the capital of west China's Tibet on July 1 this year. Travelers can enjoy the beautiful views during the 48 hour train ride.
The new railway line will be controlled by the Beijing' s West Railway Station from July 1, 2006. The most important part of the line, the Qinghai-Tibet Railway, has been completed.
The Qinghai-Tibet part of the railway is the world's highest railway. About 960 kilometers of the train tracks are 4,000 meters above sea level. The highest parts reach 5,072 meters.
The railway is the world' s longest plateau railroad which is 1,956 kilometers long, from Qinghai's capital Xining to Lhasa in Tibet. The Golmud-Lhasa part is 1,142 kilometers long and goes across the Kunlun and Tanggula mountain ranges.
The trains running on the Qinghai-Tibet Railway have very good conditions. If the passengers feel hard to breathe, they will be provided with oxygen masks, because all of the trains have oxygen supplying equipments.
(1)It will take people 48 hours by train to go to Lhasa from Beijing _________.
A.from now on
B.next July 1
C.from July 1,2006
D.from July 1, 2005
(2)When we talk about the Qinghai-Tibet part of the railway, we say _________.
A.the railway is well-known
B.the railway is the highest
C.it is easy to operate
D.it was completed easily
(3)The highest parts of Qinghai-Tibet Railway reach _________ meters.
A.960
B.4,000
C.5,072
D.1,956
(4)In the last paragraph, the phrase "oxygen masks" means _________.
A.氧气面罩
B.望远镜
C.热水
D.药品
(5)The best title of the passage is _________.
A.Travel from Beijing to Lhasa
B.Qinghai-Tibet Railway
C.Train with Best Conditions
D.Well-Known Railway

【题目】 If a snake bites you, take a photo with your mobile phone! It may save your life. This is the surprising______ of a British cook.

One day Henry Jackson was cooking in a restaurant kitchen. He picked up a dish from the table,______a snake appeared(出现) and bit him on the hand.

A few days earlier, the snake came to the ______ from Asia in a box of bananas. It climbed out of the box and ______ under the dish.

“ I went to try to pick it up and it bit me again, I ______ it across the kitchen, and it landed in the fridge. So I closed the door,” Mr. Jackson said.

Anyway, Mr. Jackson stayed ______ and he took a photo of the snake with his mobile phone. Soon his ______began to ache() and he went to hospital. Then his chest began to hurt. Doctors couldn’t _____ what was wrong because they didn’t know what kind of snake it was.

Then Mr. Jackson remembered his mobile phone photo. The doctors _______ it to London Zoo. When they knew the kind of snake, they could give Mr. Jackson the right medicine, and he left hospital the next day.

“So my advice is this: If a snake bites you,_______ up your phone. Take its photo first and then show the photos to the doctors,” said Mr. Jackson. “Oh, and if the snake doesn’t smile for the photo, don’t worry!”

1A.interestB.adviceC.excuseD.business

2A.suddenlyB.nearlyC.exactlyD.luckily

3A.gardenB.hospitalC.restaurantD.school

4A.hung()B.hidC.swamD.ran

5A.tookB.ranC.walkedD.threw

6A.calm(镇定)B.noisyC.pleasedD.afraid

7A.footB.legC.handD.mouth

8A.shoutB.talkC.speakD.say

9A.wroteB.sentC.soldD.taught

10A.getB.wakeC.pickD.look

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Roger, a young man from China, has taught Chinese in a primary school in England for 3 years.A lot of children like his class and he enjoys teaching them very much.All the pupils are quite interested in what Roger teaches them.They learn quickly and do everything carefully.
One day he said to the children, “People in a lot of Asian countries wear white clothes at funerals(葬礼), but people in America and in Europe wear white in the weddings because white means purity and happiness.What colour does an English woman wear when she gets married?”
Mary said, “White, sir, because she is happy.” “That is good, Mary,” Roger said.“You are quite right.She wears white because she is happy.”
But then one boy in the class put up his hand.“Yes, Dick?” Roger said, “Do you have a question?” “Yes,” Dick said.“Why do men wear black in our country when they get married, sir?”
(1)What does Roger do?
A.He teaches English in China
B.He teaches Chinese in England
C.He is a Chinese teacher in China
D.He teaches English in England
(2)Roger enjoys teaching his pupils because_________.
A.they are lovely
B.they are clever and careful
C.they are his own children
D.they are polite and helpful
(3)An English woman wears white clothes________.
A.when she gets married
B.when she is worried
C.when she is sad
D.when she is at a funeral
(4)What colour do men in England wear when they get married?
A.White
B.Black
C.Red
D.Green
(5)Which of the following is true?
A.People in England wear white when they get married.
B.Dick was a slow girl.
C.Roger dislikes teaching the children.
D.Dick, a clever boy, liked asking questions.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网