题目内容

【题目】 Fish and apple soup? Yes, and you won’t believe how delicious it is. This dish first came from a restaurant in Singapore, but it is now very popular as the soup du jour in Chinese restaurants.

The things you need (for 4 people):

·a whole fish

·2 apples, cut into 8 pieces

·4-6 ginger slices (姜片)

·a bunch of spring onions, cut into pieces

·a red tomato, cut into 8 pieces

·oil, salt and pepper

The way to make it:

Remove (去除) the bones (骨头) from the fish.

Pour oil () into a pan, Fry () the ginger slices and the spring onions. Add the fish bones.

Add enough water and boil () it for about 15 to 20 minutes.

Add the apples, the fish and the tomato. When the apples get soft, add salt and pepper.

1The name of the fish and apple soup in Chinese restaurants is ______.

A.du jour soupB.tomato soupC.onion soupD.ginger soup

2If you want to cook the soup for 8 peopleyou will need ______ apples.

A.1B.2C.3D.4

3When you cook the soup, the right order (顺序) to put the things into the pan is ______.

fish bones oil ginger slices and spring onions apples, fish and a tomato

A.④③②①B.②③①④C.②①③④D.③①④②

【答案】

1A

2D

3B

【解析】

鱼肉苹果汤现在是一道非常受欢迎的菜,想要学会做这道菜吗?短文中介绍了做这道菜需要用的材料以及具体的制作步骤。

1细节理解题。根据短文第一段 “This dish first came from a restaurant in Singapore, but it is now very popular as the soup du jour in Chinese restaurants.”可知,在中国的餐馆里,这道菜叫the soup du jour。故选A

2细节理解题。根据短文中 “The things you need (for 4 people): ·2 apples, cut into 8 pieces”可知,如果是做给四个人吃,需要两个苹果。题干问“做给八个人吃”,那么应该需要4个苹果。故选D

3细节理解题。根据短文中讲述的做菜的步骤 “Pour oil () into a pan, Fry () the ginger slices and the spring onions. Add the fish bones. Add enough water and boil () it for about 15 to 20 minutes. Add the apples, the fish and the tomato.”可知,先放油,再放姜片和葱,然后是鱼骨,放水,最后放苹果、鱼肉和西红柿。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
I once had a hard time making a living in France. Three years ago, I moved to a new neighborhood and felt an intense(强烈的) need to meet people so I went to the cinema. Outside the cinema was a woman with long gray hair who had a strong smell and was asking for money. I reached for my wallet to give her a Euro and then something made me stop and enter into conversation with her. I said, “Look, all the women going to the cinema here on a Tuesday night are seeing a film that can change your life. I'd rather buy you a ticket than give you money.”
She hesitated(犹豫) for a moment and then came in with me. She hid behind me because, she said, the people running the theater didn't like her. I got her a ticket and she sat next to me. There were about 80 women there; I noticed some of them were turning around and looking at me with expressions of surprise and curiosity(好奇心).
I encouraged the woman I had bought the ticket for to come the following night to an event where there would be many representatives(代表) of various social services. I thought they could be of some help to her. She did come and I was able to direct her to an agency that helped women in her situation. At the same time, a woman came toward me and said, “Are you the person who bought a ticket for the woman outside the theater asking for handouts?” When I said yes she said, “I want you to come to the community center where I work. I want the other employees there to meet you.”
This was the beginning of a deep friendship and colleague relationship. I now have a great job and have more work than I've ever had in my 20 years in France. And the woman I took to the cinema that night? I learned that she was not homeless and that she was a secretary.
(1)In what order did the following events happen?
a. Some of the women turned around and looked at the author in surprise.
b. The author went to the cinema to meet some people.
c. The woman accepted the ticket and sat next to the author in the cinema.
d. The author got a job in the community center.
e. A woman came to the author and asked her a question.
A.b, a, c, d, e
B.c, e, a, b, d
C.b, c, a, e, d
D.b, c, d, a, e
(2)Why did the woman hide behind the author when going into the cinema?
A.She wanted to see a film without a ticket.
B.Her body gave out a pleasant smell.
C.She was afraid of being caught by the clerk on duty.
D.She was not welcome to see the film there.
(3)The underlined word “handouts” in the third paragraph refers to something “_____”
A.that is given to a poor person
B.that people use as a gift
C.that people enjoy eating
D.that is difficult to get
(4)What is the main idea of the text?
A.Why the author had a hard time in France.
B.How the author changed a woman's life and got a job.
C.Kindness is necessary sometimes.
D.Getting a job is not so easy.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网