题目内容

【题目】阅读短文根据短文内容回答问题

Mom's Recipe for Life

I have a lot of Mom's recipes in a blue box where all my special ones were put,like the

pumpkin pie she made during my growing up years. Even so,the recipe I treasure most is not on any index card, nor did she send it to me in a letter. Instead,she lived this recipe all of her life.

My mother grew up in a small coal mining town in southwest Iowa. My grandfather once told me that she knew no stranger;she considered everyone in that community her friend. That attitude

continued wherever she lived for the rest of her life.

As a teen,I was embarrassed(尴尬的 )every time my mother talked to strangers and offered a smile to everyone in the store or on the city bus. Almost all of them responded( )with a bright smile of their own. Some spoke,others nodded their heads at this elderly woman who brought a little light into their day.

What really sold me on Mom's approach to life was her experience on the senior bus. The weeks I could not be there, she used this low cost transportation to the grocery store. After her first trip, I asked her how it went.

“ Ha!”she said,“ I got on that bus and what did I see?Thirteen little old ladies and one old

man,and not one word was spoken.”

I wondered how long it would be until the silence on that bus would change. On my next visit,Mom mentioned the 13 little old ladies on the bus and something one of them had told her.

“ Oh,are you talking with them now?”I asked.

“ Of course,”she said. “ One day I climbed up the steps of the bus and before I looked for a

seat,I gave them a big smile and I said,‘ Isn't it a wonderful day? I noticed a few shy smiles.”

Mom didn't give up. She greeted them all each time she got on the bus and before long,the

whole group was laughing and talking to one another. The bus became more than just transportation.

When we went to the various stores,I watched as she smiled and chatted with perfect strangers. Some of them looked like the poorest person you'd ever met,but once Mom smiled at them and started a conversation, most responded favorably. My mother didn't embarrass me any longer. I found myself admiring her.

She's been gone for ten years but I've carried on her recipe for life. It was me who had done the

smiling first and all those people had responded. My mother didn't lecture but taught me by example. She'd given me a recipe for life.

1Where did the writer's mom grow up?

2Did the people talk on the bus on Mom's first trip?

3What did Mom do to make the bus more than transportation?

4How did the writer feel about Mom in the end?

5What is Mom's recipe for life?

【答案】

1In a small coal mining town in southwest Iowa.

2No,they didn't.

3She greeted them all each time she got on the bus.

4Proud.

5The attitude of considering everyone her friend.

【解析】试题这是一篇记叙文,文章以菜谱引出人生的食谱。讲述了母亲以微笑待人,把每个人都当做了朋友,她对人对事的人生秘诀对我的影响很大

1题意:作者的妈妈是在哪里长大的?考查细节理解题。根据My mother grew up in a small coal mining town in southwest Iowa.,可知填In a small coal mining town in southwest Iowa.。

2题意:在妈妈的第一次旅行中,人们在车上说话吗?考查细节理解题。根据妈妈的介绍Thirteen little old ladies and one old man,and not one word was spoken.,可知答案是否定的,故填No,they didn't.。

3题意:妈妈做了什么使公共汽车超越了交通工具?考查细节理解题。根据She greeted them all each time she got on the bus and before long,the whole group was laughing and talking to one another. The bus became more than just transportation.,可知填She greeted them all each time she got on the bus.。

4题意:作者到底是如何看待妈妈的?考查文意理解题。根据最后一段My mother didn't lecture but taught me by example. She'd given me a recipe for life.,可知作者以母亲为荣,故填Proud.。

5题意:妈妈的人生秘诀是什么?考查综合理解题。根据第一段Instead,she lived this recipe all of her life.第二段My grandfather once told me that she knew no stranger; she considered everyone in that community her friend. That attitude continued wherever she lived for the rest of her life.和最后一段She's been gone for ten years but I've carried on her recipe for life. It was me who had done the smiling first and all those people had responded.,结合文中对妈妈的描述,可知妈妈把每个人都当做了朋友,故填The attitude of considering everyone her friend.。

练习册系列答案
相关题目

【题目】These days shared bikes are becoming the center of attention in my We Chat friend circle. Many of my friends are sharing photos of themselves riding bikes, especially during the weekend in natural parks, and I can see people logging in (登录) and out of shared bike apps.

I’m very happy that there are shared bikes on the road. They have saved us a lot of time during special situations, and on beautiful, clear days, people enjoy riding them outside the city.

I tried shared bikes last week, and I didn’t like them very much. I think the first shared bikes without baskets are designed for athletes. They are very hard to ride, and the seats are not comfortable. It makes me wonder whether people really like riding shared bikes or are just saying this to agree with others.

A friend secretly told me she tried the bikes to fit in. She doesn’t like bikes and finds Beijing’s roads too hard for bike riding. But recently, the only way to hang out with her friends is riding out of town together. To join in social activities, she had to pick up bike riding again.

Another friend admitted that he started talking about and sharing photos on shared bikes to appear modern and fashionable to friends. He started paying attention when shared bikes first came into use.

These views will give me something new to think about when I ride these bikes again.

回答下面五个问题,每题答案不超过六个词。

1Where are shared bikes put?

_______________________________________________________________________________

2Who does the writer think the first shared bikes are made for?

_______________________________________________________________________________

3How does one of his friends hang out with his friends?

_______________________________________________________________________________

4When does his another friend begin paying attention to shared bikes?

_______________________________________________________________________________

5What did the writer think of shared bikes at the beginning?

_______________________________________________________________________________

【题目】Winners’ Club

You choose to be a winner!

The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers. It has been made to help you better manage your money. The Winners Club is a transaction account(交易账户)where you receive a key-card so you can get to your money 24/7-that's 24 hours a day, 7 days a week!

It's a club with impressive features for teenagers:

No account keeping fees!

You're no millionaire so we don't expect you to pay large fees. In fact, there are no account keeping or transaction fees!

Excellent interest rates!

You want your money to grow. The Winners Club has a good rate of interest which gets even better if you make at least two deposits(储蓄)without taking them out in a month.

Convenient

Teenagers are busy-we get that. You may never need to come to a bank at all. With the Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone and the Internet. You can have money directly deposited into your Winners Club account. This could be your pocket money or your pay from your part-time job!

Mega magazine included

Along with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money. There are also fantastic offers and competitions only for Winners Club members.

The Winners Club is a great choice for teenagers. And it is so easy to join. Simply fill in an application form. You will have to get permission from your parent or guardian(监护人)but it is easy. We can't wait to hear from you. It's the best way to choose to be a winner!

1Which of the following is TRUE about the Winners Club?

A. Special gifts are ready for parents.

B. The bank opens only on work days.

C. Services are convenient for its members.

D. Fees are necessary for the accounting keeping.

2The underlined word “permission” in the last paragraph probably means___.

A. promise B. agreement C. trust D. praise

3What is the purpose of this passage?

A. To set up a club. B. To provide part-time jobs.

C. To organize kid-parent activities. D. To introduce a new banking service.

【题目】The computer makes doing schoolwork easier for me than it was for my mom and dad. For example, when writing book reports and stores, I use Microsoft Word instead of a pen and paper. That way, after my teacher edits(编辑) my work, I can go back and make revisions without having to rewrite the whole thing. And Microsoft Word has a spell check! I use it all the time.

For English class, we're reading The Outsiders, by S. E. Hinton. As a pre-reading task, my teacher asked us to research teenage groups on the Internet. I tried Google, Encarta, and Yahoo first, and finally found an article on Time. com.

For a geography task on the United States, I used Encarta to learn about the Mississippi River. I needed to find out how deep the river is, how its widths and depths are different, what states it runs through, and what kind of fish live in it. I used the information to show how the geography of a country influences its economy (经济). For example, the river's trade paths, the number of fish caught in it, and the tourists it attracts directly influence Southerners'jobs and incomes(收入).

I never go to the library to do research. It takes too much time. Since I live in New York City and both my parents work, getting to the library isn't always easy. For a big assignment or research project, I used to stay at the library to read, or sign out whatever books or magazine I needed. Now being able to find the information in my own living room makes everything a lot simpler. Online dictionaries and encyclopedias (百科全书) also save time.

Sometimes, I think the computer spoils young people because its so easy---at least physically. But computer's are not like television, which does the thinking for you. You still have to use your mind. I prefer using a computer. Easy, fun, and fast.

1When writing book reports, the computer can help the writer.

A. call his teacher to edit his work.

B. go back home and review his work

C. rewrite his work and correct his mistakes

D. store his work and check his spelling mistakes

2The writer probably agrees that.

A. a teacher's work is much easier than before

B. English and geography are the most important subjects

C. computers are better than TV for not doing the thinking for us

D. students should use computer less and do more exercise every day

3What's the passage mainly about?

A. Teenagers and computers.

B. School subjects and computers.

C. Use of computers in teenagers' studies.

D. The advantages and disadvantages of computers.

【题目】阅读短文,根据短文内容,从方框中选择五个选项分别填入空白处,使其文理通顺。只填序号。

In the city of Guiyang, China, lives a girl named Li Fang. When she was at teenager, she dreamed of going to the United States. 1 “I had a picture of the daddy sitting in the living room, the mommy doing some cooking and their kids playing games on the floor.

Li Fang decided to go to college in California. When she arrived, however, it was not the dream world she had imagined. “People were struggling with problems and often seemed unhappy and too busy,” she said. “2

One of her most difficult classes was P.E. When the class played volleyball, th other students were good at it, but she wasn’t. One afternoon, the P.E. teacher had Li Fang hit the ball to her teammates so that they could knock it over the net. It was not a big deal for most people, but it made Li Fang scared. 3

A young man on her team seemed to understand what she was going through. He walked up to her and whispered(小声说), “4

Li Fang said, “You will never understand how those words of encouragement made me feel. Four words: You can do that. I felt like crying with happiness.” Perhaps she thanked the young man; she can’t remember it.

Six years has passed. Li Fang is back in China, working as a salesclerk. “I have never forgotten the words. 5” She said, “I am sure the young man had no idea how much his kindness meant to me. He probably doesn’t even remember it. From this experience, I have learned a lesson: Whenever you say something to a person—cruel or kind—you have no idea how long the words will stay with them.” She is back in China. But still she hears those four simple words: You can do that.

A. I felt very lonely.

B. Come on. You can do that.

C. Don’t worry. I can help you.

D. When thing are not going well, I think of them.

E. She was afraid of failing and being laughed at by others.

F. Most of what she knew about American life was from textbooks.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网