题目内容
【题目】These days shared bikes are becoming the center of attention in my We Chat friend circle. Many of my friends are sharing photos of themselves riding bikes, especially during the weekend in natural parks, and I can see people logging in (登录) and out of shared bike apps.
I’m very happy that there are shared bikes on the road. They have saved us a lot of time during special situations, and on beautiful, clear days, people enjoy riding them outside the city.
I tried shared bikes last week, and I didn’t like them very much. I think the first shared bikes without baskets are designed for athletes. They are very hard to ride, and the seats are not comfortable. It makes me wonder whether people really like riding shared bikes or are just saying this to agree with others.
A friend secretly told me she tried the bikes to fit in. She doesn’t like bikes and finds Beijing’s roads too hard for bike riding. But recently, the only way to hang out with her friends is riding out of town together. To join in social activities, she had to pick up bike riding again.
Another friend admitted that he started talking about and sharing photos on shared bikes to appear modern and fashionable to friends. He started paying attention when shared bikes first came into use.
These views will give me something new to think about when I ride these bikes again.
回答下面五个问题,每题答案不超过六个词。
【1】Where are shared bikes put?
_______________________________________________________________________________
【2】Who does the writer think the first shared bikes are made for?
_______________________________________________________________________________
【3】How does one of his friends hang out with his friends?
_______________________________________________________________________________
【4】When does his another friend begin paying attention to shared bikes?
_______________________________________________________________________________
【5】What did the writer think of shared bikes at the beginning?
_______________________________________________________________________________
【答案】
【1】On the road.
【2】Athletes.
【3】By riding out of town together.
【4】When they first came into use.
【5】They were hard to ride./ He didn’t like them very much.
【解析】本篇文章难度适中,主要讲述共享单车最近非常流行以及它的优缺点。
【1】细节理解题。根据I’m very happy that there are shared bikes on the road可知,共享单车放在路上,故填On the road。
【2】细节理解题。根据I think the first shared bikes without baskets are designed for athletes可知,作者认为共享单车是为运动员而设计的。故填Athletes。
【3】细节理解题。根据But recently, the only way to hang out with her friends is riding out of town together可知,这个朋友和他的朋友骑车出城,故填By riding out of town together。
【4】细节理解题。根据Another friend admitted that he started talking about and sharing photos on shared bikes to appear modern and fashionable to friends. He started paying attention when shared bikes first came into use可知,当共享单车开始被使用时就开始关注它,故填When they first came into use。
【5】细节理解题。根据I tried shared bikes last week, and I didn’t like them very much. I think the first shared bikes without baskets are designed for athletes. They are very hard to ride, and the seats are not comfortable可知,作者第一次骑共享单车时,感觉不好骑,而且座位不舒服,他不是非常的喜欢。故填They were hard to ride./ He didn’t like them very much。