题目内容

【题目】根据短文内容,完成任务。
C
Wang Fei is a twelve-year-old boy. He is lovely and smart. He is always the best in his class. But his classmates wouldn't like to play with him because he has AIDS (艾滋病) like his parents. Even some teachers always keep away from him. Wang Fei felt sad.
One day he returned home with tears. He told his mother he fought with a boy because the boy said something bad about his family. His mother cried, "What did my son do? Why?"
Now many people are afraid of AIDS because they know little about it. It is not so dangerous as we think.
In fact, it's safe to eat and play with them. They need our love and understanding because they are the same as us.
(1)What should we do for the AIDS patients(病人)?
(2)What do you think of Wang Fei?
(3)Why did he fight with a boy one day?
(4)Is it safe to eat or play with AIDS patients?
(5)The underlined word "it" refers to(指的是):.

【答案】
(1)

We should show our love and understanding to them.


(2)

He is lovely and smart.(根据短文作答,合理即可)


(3)

Because the boy said something bad about his family.


(4)

Yes, it is.


(5)AIDS
【解析】本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章告诉我们我们应该理解艾滋病人。
(1)细节理解题,根据最后一段 They need our love and understanding because they are the same as us.可知我们应该向艾滋病人展现我们的爱和理解,故填We should show our love and understanding to them.
(2)细节理解题,根据第一段Wang Fei is a twelve-year-old boy. He is lovely and smart.可知王飞可爱又聪明,故填He is lovely and smart.(根据短文作答,合理即可)
(3)细节理解题,根据 第二段He told his mother he fought with a boy because the boy said something bad about his family. 可知他和一个男孩打架是因为这个男孩说了他家的坏话,故填Because the boy said something bad about his family.
(4)细节理解题,根据最后一段 In fact, it's safe to eat and play with them. 可知和艾滋病人一起吃饭和玩是安全的,故填Yes, it is.
(5)细节理解题,根据第三段Now many people are afraid of AIDS because they know little about it. 可知现在许多人害怕艾滋病,因为他们对艾滋病知之甚少,由此可知it指的是艾滋病,故填AIDS

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(A)
Mr. King goes to a dinner party. He is wearing old clothes. He comes into the room. But people in the room do not look at him. They don't ask him to sit at the table.
Mr. King goes home and puts on his good clothes. He goes back to the party. Everyone in the room stands up and smiles at him. They give him the very good food to eat. Mr. King takes off his coat, and puts it in the food and says, "Eat, coat!"
The other people ask, "What are you doing?" He answers, "I'm asking my coat to eat the food. I am wearing my old clothes. You do not look at me. You do not ask me to sit down. Now, I am in these clothes. And you give me very good food. Now I see, you give the food for my clothes not for me!"
(1)Mr. King goes to the dinner party, but people in the room don't look at him, because .
A.he doesn't come by car
B.he is wearing his old clothes
C.he is old
D.he is poor
(2)Mr. King goes home to .
A.put on his good clothes
B.take off his good clothes
C.buy good clothes
D.bring some present
(3)Mr. King goes back to the party. People in the room stand up and smile at him because .
A.he is wearing his old clothes
B.he is wearing his good clothes
C.he comes back in a good car
D.he is very famous
(4)Mr. King takes off his coat, and .
A.eats the good food
B.asks it to eat the good food
C.asks the other to eat the food
D.have dinner with the people
(5)Now Mr. King sees the good food is .
A.for his clothes
B.for him
C.for his good car
D.for his pet

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网