题目内容
【题目】Jane Goodall is a woman scientist She studied chimpanzees in Africa for many years. Her study helps people understand how much chimpanzees (黑猩猩)behave like people.
Jane grew up in the English countryside and liked climbing trees and riding horses. Jane was not very interested in animals when she was a child. Then, one day,her father gave her a toy chimpanzee. From that day on, she became really interested in animals. When she was a 16 - year - old girl t Jane dreamt of studying wild animals in Africa. Jane’s mother said, “If you really want something, work hard and never give up. Then you will find a way. ” Jane’s mother was right. When she was 26, Jane arrived at the mountains of East Africa. She studied chimpanzees. She watched them for a long time and they became her friends. Jane learned more about their lives. Jane found that chimpanzees ate vegetables and fruit. They can even make and use tools - - just like people.
Jane’s study made her well - known all over the world. More and more people began to know her. She made her dream come true because she never gave up.
【1】Where did Jane grow up?
A. Africa. B. America. C. Mountains. D. England.
【2】How did she learn so much about the chimpanzees?
A. She made friends with them. B. She learned from her parents.
C. She fed a chimpanzee as a pet. D. She read a lot of books about chimpanzees.
【3】What does the underlined word “behave” mean?
A. 拥有 B. 行为 C. 学习 D. 进食
【4】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Jane went to Africa at 16.
B. Her mother didn’t want her to study chimpanzees.
C. Chimpanzees can only use tools.
D. Jane didn’t have interest in animals at first.
【5】What does the passage mainly tell us?
A. How to make friends with chimpanzees.
B. Love animals, love the earth.
C. Work hard and your dream will come true.
D. Parent’s love is important.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】D
【5】C
【解析】文章讲述了英国的女科学家 Jane Goodall通过努力学习,让她研究黑猩猩的梦想成真的故事。
【1】根据Jane grew up in the English countryside故选D
【2】根据She watched them for a long time and they became her friends. Jane learned more about their lives故选A
【3】根据Her study helps people understand how much chimpanzees (黑猩猩)behave like people.她的研究帮助人们了解黑猩猩有多少像人的行为习惯;故选B
【4】根据When she was 26, Jane arrived at the mountains of East Africa.可知A不对;根据Jane’s mother said, “If you really want something, work hard and never give up. Then you will find a way. ”可知B不对;根据They can even make and use tools可知C不对;根据Jane was not very interested in animals when she was a child.故选D
【5】根据文章讲述了英国的女科学家 Jane Goodall通过努力学习,让她研究黑猩猩的梦想成真的故事。故选C
【题目】假如你是学校的一名小记者,你对学校“最美志愿者”埃米进行了一次采访。请你根据以下采访记录,用英语写一篇稿件,向读者介绍她的情况。
兴趣爱好 | 1.读书。每天约花一小时时间阅读。 2.旅游。去过中国西部地区。 |
感人事迹 | 1.贫困学生患重病,为其筹集治疗费用。 2.发现女童辍学,联系政府帮助她复学。 |
未来计划 | 1.今年暑假:宣传环境保护,因为……(原因自拟)。 2.以后有机会时:……(内容自拟) |
注意:1.词数90词左右。短文开头已写好,不计入总词数。
2.短文须包含所有要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺。
Amy was presented with "the Most Beautiful Young Volunteer" in our school._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【题目】Reading is very important. World Book Day falls on April 23 every year. It encourages
people, especially teenagers, to discover the pleasure of reading. 【1】_____________
Many countries celebrate World Book Day. On that day, millions of school children can buy
books at a much lower price than usual in any bookstore in England. It has been done every year
since 1998. 【2】___________________ Wen Jiabao, Premier of China, is an avid (热心的) reader. He does lots of reading every day though he is very busy. On World Book Day 2009, he called on (号召) people to do more reading. Wen suggested that young people should spend more time reading. “Books can not change the world, but people can change the world by changing themselves through reading,” he said.
【3】_____________ Reading helps us to follow the latest developments of science and technology. Reading gives us information about other cultures and places in the world. Reading is also one of the most important ways to learn a foreign language like English. We all know that it is
diliicult to learn everything in the classroom, for example, the ways English people are living and working today can be learnt by reading.
Books, magazines, newspapers and other kinds of reading materials can help us to know
more about the outside world. 【4】_______________
A. So it is necessary for us to spend time reading every day. B. It is also the day to honor great writers. . C. Reading helps us become more knowledgeable and smarter. D. World Book Day is also celebrated in China. |
【5】 What’s the best title for the article?
A. World Book Day in England.
B. Suggestions on Reading.
C. World Book Day in China.
D. World Book Day and the Advantages of Reading.